2019-09-10 11:00Pressemelding

Rotolight Titan X2 – en ny epoke med filmbelysning

null

Kraftig, nyskapende og meget allsidig – den nye LED-belysningen Rotolight Titan X2 tilbyr filmskapere og fotografer enestående kontroll over lyset, både i og utenfor studioet.


Rotolight Titan X2 omdefinerer standarden for filmbelysning. Titan X2 er et banebrytende mykt LED-lys som benytter seg av toppmoderne RGBWW-teknikk for å gi enestående lysstyrke og fargenøyaktighet, og inneholder en rekke nyskapende funksjoner som gjør jobben lettere for lyssettere og gir dem nye kreative muligheter. Titan X2 er designet og produsert i Storbritannia og representerer den aller siste teknikken innenfor LED-belysning i en elegant, men også robust pakke.

Lyssterk og flimmerfri

Titan X2 er markedets sterkeste softlys med 2x1 paneloppsett, men det gjenspeiles ikke i vekten. Lampene gir tilstrekkelig med lys for å kunne brukes i alle typer belysningssituasjoner og har utmerket ytelse gjennom hele CCT-spekteret, hele veien fra 3000K – 10.000K. Titan X2 er perfekt for arbeid med høy hastighet, og er 100% flimmerfri. Den store lyskilden gir et fantastisk mykt lys med smigrende fremstilling av motivet uten skarpe skygger.

Elektronisk styring av lyset

Med Rotolights patentsøkte SmartSoft -teknologi kan man nå justere lysets diffusjon, fokus og spredning elektronisk, noe som gir fantastisk kontroll samtidig som behovet for forskjellige gel’s elimineres. SmartSoft gir mulighet til justering lokalt på selve lampen via DMX eller trådløst, og innebærer en tids- og kostnadsbesparende revolusjon innen belysningskontroll.

Fargeskjerm med touch-kontroll

Titan X2 har en herdet LCD-touchskjerm som er intuitiv, rask og responsiv å bruke. Belysningsproffer trenger ikke lenger navigere gjennom komplekse undermenyer, men har tilgang til viktige funksjoner med et enkelt trykk takket være raske startikoner og opptil 10 forhåndsinnstillinger. Fargeskjermen gjør det også mulig å se forhåndsvisninger av det omfattende filterbiblioteket i Titan X2, slik at filmskapere kan få nøyaktig den fargen de ønsker på første forsøk.

Presis fargegjengivelse og filterbibliotek med 1300 geler

Rotolights ekspertutviklede PentaChromic fargemotor med banebrytende RGBWW-teknikk garanterer vakre, naturlige hudtoner og livlig metning. Titan X2 presterer utmerket både i CRI- og TLCI-verdier, noe som betyr meget nøyaktig fargegjengivelse som reduserer behovet for etterbehandling. Titan X2 tilbyr en palett med over 16,7 millioner farger som kan hentes fram på noen sekunder. Alle er tilgjengelig i fem ulike lysmodus: CCT, HSI, RGBW, XY og Filter som inneholder et omfattende bibliotek tilsvarende over 1300 geler.

Kreative lyseffekter med CineSFX

Titan X2 er utstyrt med Rotolights prisbelønte pakke med brukervennlige spesialeffekter CineSFX (Fire, Lightning, TV, Gunshot, Paparazzi og mer), som eliminerer behovet for tidskrevende arbeid med spesialbygde strobelys. Den patenterte CineSFX bruker Titans RGB-motor for å levere realistiske lyseffekter i farger, og er designet i samarbeid med Stefan Lange, veteran innen filmeffekter (bl.a. Batman, James Bond 'Skyfall' og Tomb Raider). CineSFX gir fantastiske muligheter til kreativ filmskapning!

Allsidig blitslys for studio- og portettfotografer

I tillegg til at det er den perfekte belysningen for filmfotografer og broadcast, har Titan X2 også et kraftig blitslys helt uten ladetid og med mulighet til HSS (High Speed Sync) opp til 1/8000 sekund – perfekt for avanserte studio- og portrettfotografer. Med sin innebygde Elinchrom Skyport-blitsmottaker kan opptil ti Titan X2 trigges trådløst ved hjelp av Rotolight HSS-sendere (tilgjengelig for alle større kameramerker). Den trådløse styringen har en rekkevidde på hele 200 meter.

Fleksibel og pålitelig

Den unike, allsidige Titan X2 tilbyr komplette tilkobling- og kontrollmuligheter direkte fra kartongen. I tillegg har den støtte for kabel / wDMX, Bluetooth* (for fjernstyring via en app), integrert LumenRadio-kompatibilitet*, Elinchrom Skyport flashmottakere og RJ45.

Med den beste energieffektiviteten i klassen er Titan X2 en ideell følgesvenn for fotografering både i og utenfor studio, og finnes med en rekke ulike monteringsalternativer. Den er kompakt men også robust, produsert av materialer av høyeste kvalitet, og har fire solide aluminiumshåndtak for enkel bruk. Hver lampe er individuelt kalibrert. De som eier Titan X2 kan være sikre på at deres belysning kommer til å levere enestående ytelse og fungere pålitelig i mange år.

*Bluetooth og LumenRadio er innebygget som standard og kommer til å aktiveres via firmware-oppdatering i løpet av Q1 2020.

 

Norgeslanseringen vil finne sted på Monitor Roadshow 2019, og der vil representanter fra produsent vil være tilstede.

  • Oslo 10/10
  • Stavanger 14/10
  • Bergen 15/10
  • Trondheim 17/10

 

Pris og levering

Rotolight Titan vil komme på markedet i oktober og kommer i tre versjoner:

  • Titan™ X2 Standard Yoke: kr 42.930,- (eks. mva.)
  • Titan™ X2 Pole Yoke: kr 42.930,- (eks. mva.)
  • Titan™ X2 Swan Neck Mount: kr 40.130,- (eks. mva.)

 

For ytterligere informasjon, kontakt: odd.bergsto@focusnordic.no


Om Rotolight

Rotolight er et banebrytende britisk teknologiforetak som har spesialisert seg på å lage allsidig og bærbar LED-belysning for fotografer og filmskapere. Selskapet er kjent for sin innovative evne og for produkter som gir skaperne unike verktøy og fordeler, som gjør dem i stand til å realisere sine kreative idéer og ambisjoner. Rotolight er ofte først i utviklingen av nye funksjoner i denne produktkategorien, og har mottatt mange internasjonale utmerkelser for sin nytenkning, smarte tekniske løsninger og sin høye kvalitet. Som familieforetak har Rotolight et langsiktig perspektiv der man kontinuerlig investerer i utviklingen av enestående kvalitetsprodukter og en helt unik kundeopplevelse.

   

   

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus.
Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand