2013-04-17 07:00Pressemelding

Ricoh lanserer et nytt high- end kompaktkamera uten lavpass-filter

null

Ricoh GR er et kompaktkamera med avanserte spesifikasjoner, som bl.a.: APS-C CMOS-sensor med 16,2MP, 3” LCD-skjerm med 1.230.000 bildepunkter, lysstyrke f/2,8 og uten lavpass-filter.

Nøkkelfunksjoner

1. Objektivet
Ricoh GR har et nyutviklet objektiv, 18,3mm F/2,8 (tilsvarer 28mm i 35mm format), og objektivets oppløsning klarer de høye kravene den nye sensoren uten lavpassfilter krever. For å minimere optiske feil, benyttes to asfæriske linseelementer og ekstra dispersjon-glass. Med ni blenderlameller skapes en perfekt rund blenderåpning som gir en vakker uskarphet i bakgrunnen (bokéh). Et manuelt innebygget ND-filter (gråfilter), tillater bruk av stor blenderåpning selv i kraftig lys, og gir mulighet for uklare bakgrunner selv under slike forhold.

2. Sensoren
GR har en nyutviklet CMOS-sensor i APS-C størrelse med 16,2 megapiksler (samme størrelse som benyttes av de fleste SLR systemkameraer på markedet), som tillater ISO-innstilling opp til 25.600 med lav bildestøy. Sensoren er optimalisert for objektivet og lavpass-filteret er fjernet for å oppnå maksimal bildekvalitet.

3. Designet
Til tross for at alt annet er ”stort” (sensoren, funksjoner, bildekvalitet), så er kameraet meget kompakt.

4. Profesjonelle funksjoner
Kameraet har knapper og innstillingsmuligheter som et systemkamera, og tar bilder også i RAW-format (DNG som er kompatibelt med i prinsippet alle bildebehandlingsprogrammer).

5. Superoppløst
LCD-skjerm Den 3” store LCD-skjermen er høyoppløst med hele 1.230.000 bildepunkter. Det er i skrivende stund ”best i klassen”.

6. Ny autofokus-mekanisme
Det nyutviklede AF-systemet fokuserer på 0,2 sekunder. Sammen med den korte oppstartstiden for kameraet (ca. 1 sekund) gir det uante muligheter for å fange det rette motivet, også actionbilder.

7. Video
GR filmer i Full HD (1920 x 1080 piksler, i 16:9, 30 bilder pr sekund) i H.264-format.

8. Øvrige funksjoner
I. Digitalt vater (2-veis)
II. Stereomikrofon
III. Kromatisk moire-kompensasjon
IV. Kompatibel med UHS-1 høyhastighets minnekort
V. Kompatibel med Eye-FI trådløse minnekort
VI. SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX RICOH IMAGING RAW, datasoftware for fremkalling av RAW-filer medfølger.

Pris og tilgjengelighet
Ricoh GR kommer i handelen i løpet av mai og vil koste ca. kr 6.300,- inkl. mva.

For mer informasjon, kontakt: Helge.Rose@focusnordic.no

Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand