2015-04-23 08:00Pressemelding

Ricoh lanserer en ny versjon av flaggskipet, Pentax K-3. Den nye modellen heter K-3 II, og har en rekke spennende forbedringer og nyheter.

null

Nye K-3 II er forbedret på en rekke punkter, og har interessante nyheter, som for eksempel innebygget GPS, forbedret bildestabilisering og en ny teknologi for å øke oppløsningen, kalt ”Pixel Shift Resolution System”.

Vårt mest populære og prisbelønte kamera noensinne, blir enda bedre” sier Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør.


Høy oppløsning

Pentax K-3 II har en 24,35 megapiksel CMOS-sensor og den Pentax- unike anti-moiré funksjonen i stedet for anti-aliasing-filter (lavpassfilter). Dette i kombinasjon med PRIME III bildeprosessoren (samme som i 645Z), garanterer at man får maksimal ytelse fra sensoren.


Pixel Shift Resolution System

En ny unik teknologi øker bildekvaliteten til nye nivåer. Med denne funksjonen tar kameraet fire bilder i rask rekkefølge, og sensoren flyttes en piksel pr bilde. Bildene legges så sammen, og forskjellen blir at hver piksel har full fargeinformasjon i stedet for bare en farge, slik som i konvensjonelle systemer. Resultatet blir bilder som har mer korrekt fargeinformasjon, og dermed høyere bildekvalitet. Teknologien er mulig takket være at Pentax har bildestabiliseringen innebygget i kamerahuset til forskjell fra mange andre kameramerker. Man utnytter helt enkelt sensorens bevegelse til flere funksjoner enn bildestabilisering. Et annet eksempel er ”AstroTracer"-funksjonen.


Innebygget GPS som gir mer enn stedsinformasjon

Allerede tidligere Pentax-modeller har vært enestående på å fotografere himmelrommet, takket være sin ”AstroTracer”- funksjon, men dette har krevet en ekstern GPS-modul. Nå finnes funksjonen for første gang innebygget i kameraet, og livet blir enda lettere for dem som ønsker å fotografere stjerner, planeter og andre himmellegemer som beveger seg i forhold til jorden, med lang eksponeringstid. Kameraet regner ut hvilken bevegelse som kreves, og sensoren justeres automatisk etter dette. Man oppnår skarpe bilder uten slep- effekt på for eksempel månen, planeter eller stjerner som har beveget seg under eksponeringen.


Alt det gode er fortsatt på plass

Alle de populære funksjonene som gjorde K-3 populær, og som gjorde at kameraet vant mange priser, som for eksempel værsikringen, rask seriefotografering, ISO opp til 51200, LCD med hele 1.037,000 bildepunkter, samt doble kortplasser, er fortsatt på plass.


Pris og levering

Kameraet blir levert første gang i slutten av mai, og vil ha følgende priser:

  • Pentax K-3 II kamerahus. Ca.pris: kr 9.490,- inkl. mva.
  • Pentax K-3 II med 18-55mm WR. Ca.pris: kr 10.390,- inkl. mva.
  • Pentax K-3 II med 18-135mm WR. Ca.pris: kr 12.290,- inkl. mva.
  • Pentax K-3 II med 16-85mm WR. Ca.pris: kr 13.990,- inkl. mva.

Nåværende K-3 fortsetter videre, ettersom den ligger i en noe lavere prisklasse.


For mer informasjon, kontakt: Helge.Rose@focusnordic.no

Focus Nordic i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Eyefi, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Henzo, Joby, Jobo, Nissin, Kenko, Lumiquest,  Metz, MyMyk, Novoflex, Polaroid, Zeiss og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand