2023-05-19 07:00Pressemelding

Pentax oppdaterer en av sine mest populære brennvidder

Pentax HD FA 50mm F/1.4Pentax HD FA 50mm F/1.4

50mm brennvidden er sannsynligvis en av de mest populære brennviddene blant fotografer, da den kan brukes til alt fra portretter til landskapsfotografering.

Pentax kunngjorde nylig flere spennende produkter, som en monokrom Pentax K-3 III, samt utviklingen av nye analoge kameraer, og presenterer i dag ikke bare ett, men to nye kompakte 50mm-objektiver designet for fullformat!

 

Populariteten til dette objektivet, som er et av de mest solgte Pentax-objektivene, fikk Pentax til å redesigne det. Ett objektiv som bevarer den spesielle bildegjengivelsen til det klassiske objektivet, og et annet for å produsere et moderne objektiv som oppfyller dagens krav innen fotografering - avhengig av fotografens oppgave eller kreative orientering.

Begge objektivene har samme brennvidde og blenderåpning, men er konstruert for å gi forskjellige bildegjengivelser.

 

Pentax HD FA 50mm F/1,4 er et kompakt og lett objektiv designet med det nyeste, høykvalitets flerlags HD-belegget for å sikre bilder med høy kontrast og skarphet fra kant til kant. Objektivet gir minimalt med gjenskinn og spøkelsesbilder, selv i utfordrende lysforhold som motlys.

Hus-designet samsvarer med de nåværende DA, D FA-seriens objektiver.

 

Pentax FA SMC 50mm F/1.4 Classic er designet for å produsere en klassisk unik bildegjengivelse som ligner på et objektiv som ble utviklet for 50 år siden. Gjennom bevisst finjustering av objektivkonstruksjonen, er dette objektivet designet for å gi en unik visuell effekt som er kjent som "Rainbow Flare" når du fotograferer med åpen blenderåpning og sterkt motlys. Regnbuefargen forsvinner hvis du blender ned til over F/2.

Huset har en matt svart overflate og en matt svart fokusring. Det har ingen grønn ring, nettopp for å understreke objektivets nostalgiske utseende fra speilreflekskameratiden.

 

Begge objektivene har en optisk konstruksjon som består av 7 elementer i 6 grupper. Blenderkonstruksjonen til objektivene består av åtte lameller, og mellom F/1.4 og F/2.8 gir den en myk, naturlig rund bokeh samtidig som den minimerer «frynseeffekten» fra punktvise lyskilder. Begge objektivene har også Pentax SP-belegg som avviser vann, støv og flekker.

 

Levering og priser

Begge objektivene vil leveres fra juni 2023, og vil ha følgende utsalgspriser:

Pentax FA SMC 50mm F/1.4 Classic – kr 6.199,- inkl. mva.

Pentax HD FA 50mm F/1.4 – kr 5.499,- inkl. mva.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt Karsten.rath@focusnordic.com

 

Viktige spesifikasjoner

  • Kompakt design
  • Allsidig brennvidde
  • To objektiver avhengig av fotografens oppgave eller kreative orientering
  • Begge objektivene har Pentax SP-belegg
  • Begge objektivene gir en myk, naturlig rund bokeh
  • 50mm F/1.4 Classic gir et mer klassisk vintage-utseende

 


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av foto- og videorelaterte produkter i Europa. I sortimentet finnes mange sterke varemerker representert, både når det gjelder kameraer, optikk, lyd og lys, samt kikkerter og tilbehør. Focus Nordic er representert med egne salgskontor i 9 land i Europa. Vi er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand