2013-01-29 23:00Pressemelding

Pentax med nye, robuste kameraer

null

Pentax har en lang historikk med både værsikrede og vanntette modeller, og nå lanseres tre nye vanntette kompaktmodeller samtidig.

WG-3 og WG-3 GPS erstatter de eksisterende WG-2 modellene, mens WG-10 treffer et nytt segment i den noe lavere prisklassen.


Nøkkelargumenter WG-3 / WG-3 GPS:

1. Vanntette
De nye modellene kan brukes under vann ned til 14 meter i inntil to timer i strekk. I likhet med forgjengerne er de også støtsikre inntil 2 meter, samt kuldesikre inntil -10⁰ C.

2. Sensoren
WG-3 har en bakbelyst CMOS-sensor på 16 megapiksler, som tillater ISO-verdi inntil 6400.

3. Objektivet
Modellene har en 4x zoom (25-100mm) og lysstyrke på f2,0.

4. Skjermen
En 3” LCD-skjerm med 460.000 bildepunkter gjør det enkelt å vurdere bildene direkte på kameraet.

5. Bildestabiliseringen
Modellene har doble systemer for bildestabilisering, mekanisk (sensor-shift) og digital SR (Shake Reduction).

6. Innebygget makro/mikroskop-belysning
I likhet med WG-2 har også WG-3 modellene innebygget makro/mikroskop-belysning bestående av 6 små LED-lys. Kameraene har en nærgrense på 1cm og også mulighet for forstørrelse i denne modusen (mikroskop-modus). Man kan da fotografere objekter som knapt er synlige for det menneskelige øyet.

7. Video
WG-3 filmer i Full HD (1920 x 1080 piksler, i 16:9, 30 bilder pr sekund).

8. Trådløs lading (kun WG-3 GPS)
WG-3 GPS er kompatibel med Qi (standard for induksjonslading). Dette innebærer at kameraets batteri enkelt kan lades gjennom å legge hele kameraet på en Qi-lader (medfølger ikke). Dette er ikke bare enkelt, men reduserer også risikoen for lekkasje ettersom batteriluken er det svakeste leddet på alle vanntette kameraer. Den vanligste årsaken til lekkasje er at smuss (sandkorn, støv etc.) havner på batterilukens pakning og gjør den utett. Om man lader uten å åpne batteriluken, minskes risikoen for dette.

9. Avanserte GPS-funksjoner (kun WG-3 GPS)
WG-3 GPS viser ikke bare posisjon, men har også innebygget trykkmåler og et digitalt kompass, som gjør at den kan vise høyde/dybde og i hvilken kompassretning et bilde er tatt. Disse dataene kan også lagres i bildefilen.

10. Øvrige funksjoner
I. Et ekstra display på forsiden (kun GPS-modellen) som viser tid, høyde/dybde.
II. Fjernkontroll-sensorer både på for- og bakside.
III. Digitalt vater (2-veis).
IV. 16 ulike motivprogrammer.
V. 12 digitale filtre.
VI. Karabinkrok for enkelt feste på f.eks. en ryggsekk.
VII. Mediaimpression bildebehandlingsprogram medfølger.
VIII. Kompatibel med Eye-Fi trådløse minnekort.

Priser, farger og levering
Pentax WG-3 & WG-3 GPS blir tilgjengelige hos forhandlere i slutten av mars, og vil koste ca: kr 2.500,- inkl. mva, respektive kr 3.000,- inkl. mva.

WG-3 kommer i fargene: sort og oransje. WG-3 GPS kommer i fargene: grønn og lilla.

 

Optio WG-10

WG-10 er en noe enklere modell, men til tross for den lave prisen, er den vanntett ned til 10 meter i inntil to timer i strekk. Den har også LED-belysningen og funksjon for makro/ mikroskop-fotografering, HD-video (1280x720), 2,7” LCD, 5x optisk zoom med 28mm vidvinkel og tre ulike systemer for digital bildestabilisering.

Pris, farger og levering
Pentax WG-10 blir tilgjengelig hos forhandlere i slutten av mars og vil koste ca: kr 1.800,- inkl. mva.

WG-10 kommer i fargene: sort og rød.


For ytterligere informasjon, kontakt:
Helge.Rose@focusnordic.no

Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand