2013-04-04 10:00Pressemelding

Pentax lanserer ny spottingscope med zoomokular

null

Pentax PR-80 EDA, med 20-60x zoomokular er en ny vann- og støvtett spottingscope med doble ED-glasslinser, som har siktet innstilt på toppsegmentet av spottingscope-markedet.


Hovedfunksjoner

1. Vanntett
Helt vanntett konstruksjon (JIS Class 6), så f.eks. fugletitting i regn ikke er noe problem. Selv om man kanskje ikke liker å bli våt selv, så er det ikke noe problem for kikkerten.

2. Lyssterk
Takket være ED-glasslinser og en nyutviklet FBMC (Fully Balanced Multi Coating) oppnås en meget høy lysgjennomgang og en korrekt fargegjengivning.

3. Design
Spottingscopet er uvanlig kompakt og lett og er laget i magnesium, den er 410mm lang og veier kun 2400 gram. Fokuseringen er sentralt plassert og kan raskt justeres for både venstre- og høyrehendte. Frontlinsen er 80mm, noe som gir stor lysgjennomgang.

4. Kompatibilitet
Alle Pentax okular i XW og XF-seriene kan brukes, men spottingscopet leveres altså komplett med et 8-24mm okular (20-60x forstørrelse).

5. Okular
Det nye PR XL 8-24 okularet gir sammen med dette spottingscopet en forstørrelse på 20-60x.

6. Solblender
Spottingscopet leveres med innebygget solblender.

7. Digiscoping
En adapter for å kunne bruke hvilket som helst Pentax systemkamera er under utvikling og vil introduseres senere. Da vil man kunne oppnå en brennvidde på ca. 1500mm.

Pris og tilgjengelighet
Pentax PR-80 EDA kommer på markedet i løpet av april og vil koste ca. kr 12.995,- inkl. mva.

For mer informasjon: frank.jensen@focusnordic.no

Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand