2013-01-07 15:00Pressemelding

Pentax lanserer et nytt avansert kompaktkamera

null

Pentax MX-1, med avanserte spesifikasjoner, som bl.a.: 1/1.7” bakbelyst CMOS-sensor med 12MP, vridbar 3” LCD-skjerm med 920,000 bildepunkter og fotografering i RAW-format.

Hovedargumenter

1. Objektivet
Pentax MX-1 er utstyrt med en 4x optisk zoom (tilsvarer 28-112mm i 35mm-formatet) med lysstyrke F/1.8 til F/2.5. Takket være den store sensoren, i kombinasjon med den lyssterke optikken, kan kameraet gi en vakker bokeh (uskarphet) av bakgrunner, som minner om bilder som er tatt med et systemkamera. Videre har kameraet en supermakro-innstilling, som kan skape dramatiske nærbilder på objekter så nærme som 1cm fra frontlinsen. Det finnes også en såkalt intelligent zoom, som øker zoomomfanget til 7.8x, opptil 218mm tilsvarende i 35mm-formatet), uten tap av bildekvalitet.

2. Sensoren
MX-1 har en nyutviklet bakbelyst CMOS-sensor med 12 megapiksler, som tillater ISO-innstilling inntil 12.800 med lave støyverdier.

3. Designet
Retrodesignet med eksklusive materialvalg i form av metall og gummierte overflater, gir en høy finish. Et modere digitalkamera for den som ønsker en god kvalitetsfølelse.

4. Profesjonelle funksjoner
Kameraet har betjening og innstillingsmuligheter som et systemkamera, og kan også ta bilder i RAW-format (DNG som er kompatibelt med i prinsippet alle bildebehandlingsprogrammer).

5. Dobbel bildestabilisering
MX-1 har både mekanisk bildestabilisering (sensorshift) og digital sådan.

6. Stor vridbar LCD-skjerm
Den 3” store LCD-skjermen er høyoppløst med hele 920,000 bildepunkter. Den er dessuten vridbar for maksimal brukervennlighet.

7. Videofunksjon
MX-1 filmer i Full HD (1920 x 1080 piksler, i 16:9, 30 bilder pr sekund) i H.264-format. Den har en dedikert video-tast og tilbyr både slow-motion & time-lapse*.

* I disse modi er oppløsningen begrenset til VGA (640 x 480 piksler).

8. Øvrige funksjoner
I. Automatisk pop-up blitz II. Fjernkontroll-sensorer både på for- og bakside III. Digital nivåindikator (2-veis) IV. 15 digitale filtre, bl.a.: miniatyr og ”Toy” kamera. V. En rekke kreative funksjoner som f.eks.: Stretch, Small Face filter og Collage funksjon. VI. Formatvelger (4:3, 16:9. 3:2, 1:1) VII. SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX RICOH IMAGING RAW, medfølgende datasoftware for fremkalling av RAW-filer. VIII. Kompatibel med Eye-Fi trådløse minnekort.

Pris og tilgjengelighet
Pentax MX-1 vil leveres i løpet av februar, og vil koste ca. kr 4.195,- ink. mva.

For mer informasjon, kontakt: Helge.Rose@focusnordic.no

Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand