2021-04-09 08:00Pressemelding

Nytt vidvinkelobjektiv optimalisert for astrofotografering

Samyang utvider sin "Tiny"-serie med en ny allsidig vidvinkel som passer perfekt til kameraene fra Sony.

 

"Tiny"-serien har vært populær for Sony E-kameraer siden introduksjonen i 2017. Nå lanseres Samyang AF 24mm f /1.8 FE, en ny lett vidvinkel som er optimalisert for astrofotografering.

 

AF 24mm f /1.8 FE veier bare 230g og er bare 7,1cm lang. Størrelsen og den store blenderåpningen gjør dette til et perfekt objektiv for landskapsfotografer på farten. Objektivet er designet for fullformatsensor, men fungerer også bra for APS-C.

 

Nye funksjoner er optimalisert for astrofotografi

 

AF 24mm f /1.8 FE objektivet har en ny funksjon som heter “Custom Mode” med en LED-indikator for astrofotografi. “Custom Mode” kan styres via den nye Focus Hold-knappen. Denne funksjonen lar deg flytte fokus fra direkte til uendelig ved å trykke på knappen når du går inn i Custom Mode. Fabrikkinnstillingene kan variere litt, avhengig av kamerahus, så denne praktiske funksjonen lar deg lagre og bruke den nøyaktige uendelige fokusverdien i henhold til ditt spesifikke kamerahus.

Dersom fokusverdien som stilles inn via LED-indikatoren ikke matcher, vil det vises med et rødt LED-lys. Da kan du trykke på knappen slik at fokusverdien automatisk justeres til lagret verdi, og LED-lyset vil bli grønt.

Med tanke på det astrofotografiske miljøet er dette en meget nyttig funksjon for de som ønsker å tilbringe lange perioder i mørke omgivelser.

 

Den optiske konstruksjonen består av 11 elementer i 8 grupper, med 7 spesiallinser (2 ASP, 3 HR, 2 ED) som lar deg uttrykke din uendelige kreativitet. Dette er spesielt egnet for astrofotografi, siden det gir en fantastisk bildekvalitet med minimal sfærisk aberrasjon og koma.

 

Objektivet har siste STM (Stepping Motor), som er kraftigere og justerer fokus mer stillegående og presist.

 

Den runde blenderåpningen med 9 blader gir en jevn, kremaktig, naturlig bokeh, og gir deg mulighet til å isolere motivet fra bakgrunnen. I tillegg er objektivet værsikret med forseglinger på fem steder, som beskytter mot støv, lett regn og snø. Dette gir deg mulighet til å ta fantastiske bilder under mindre perfekte forhold.

 

 

Pris og levering

Nye Samyang AF 24mm f /1.8 kommer på markedet i mai, og anbefalt utsalgspris er ca. kr 4.899,-

For mer informasjon, vennligst kontakt karsten.rath@focusnordic.dk

 

Spesifikasjoner:

 

  • Kompakt og lett
  • Optimalisert for astrofotografering
  • Ny “Fokus hold-knapp”
  • God optisk ytelse
  • Værsikret


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand