2013-10-08 00:10Pressemelding

Nytt flaggskip fra Pentax, med verdens første lavpassfilter-simulator

null

Nå kommer Pentax K-3, et avansert systemkamera med en rekke nye innovative funksjoner, som f.eks.: lavpassfilter-simulator, ”Pentax Real-Time Scene Analysis System” og intervallfilming i 4K. Samtidig med kameraet lanseres også et nytt værsikret objektiv, HD Pentax-DA 55-300mm F/4-5,8 ED WR.

”Det er mye å fortelle om dette nye kameraet, men kanskje det viktigste er den gode brukervennligheten, til tross for at den er fullpakket med avansert teknologi ”, sier Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør.


Værsikret

De fleste av Pentax sine kameramodeller er værsikret, og K-3 er ikke noe unntak. Hele 92 forseglinger gjør at kameraet fungerer optimalt i de mest ugjestmilde miljøer. Pøsregn, snøstorm eller sand stopper ikke Pentax K-3.


Sensor

En nyutviklet CMOS-sensor i APS-C størrelse og med 24 megapiksler gir, i kombinasjon med den nye bildeprosessoren Prime III, et meget lavt støynivå selv ved høye ISO-verdier.


Bildestabilisering (sensor shift), lavpassfilter-simulator & astrofunksjon

Pentax K-3 har innebygget bildestabilisering, som fungerer med alle objektiver med K-fatning.

Det er ikke nytt for Pentax, men denne gangen utnytter man den bevegelige sensoren til å fungere også som lavpassfilter-simulator. De fleste (nesten alle) kameraer på markedet har et innebygget lavpassfilter. Dette for å unngå moiré-effekter ved spesielle motiver med høy mønstertetthet. I den senere tiden har det også kommet kameraer uten dette filteret, da enda høyere bildekvalitet og skarphet kan oppnås uten filteret. 

Prisen man betaler med disse modellene er altså risiko for uønskede moiré-effekter ved visse motiver. Med nye K-3 får man alle fordeler med et kamera uten lavpass-filter, men samtidig muligheten til å slå på en funksjon som simulerer filteret ved behov. 

Den bevegelige sensoren gir også ytterligere et antall fordeler, man kan anvende den til rensing av støv fra sensoren, til automatisk nivåkontroll, og for astro-fotografering. 

Ved astro-fotografering med meget lange lukkertider kan sensoren flytte seg for å kompensere for jordrotasjonen ved lange lukkertider. Dette gir et perfekt bilde uten bevegelsesuskarphet (krever Pentax O-GPS som er ekstrautstyr).


Safox 11 AF-modul

Selv AF-modulen er ny og har nå hele 27 autofokuspunkter, hvorav 25 er kryssensorer, posisjonert i midten av søkeren. Punktene i midten og rett på over- og undersiden er designet for å fungere med lysstrålingen som skapes ved bruk av objektiver med meget høy lysstyrke. Modulen er meget lysfølsom, og fungerer i et område fra -3EV til +18EV.


Pentax Real-Time Analysis System

K-3 er utstyrt med det nye ”Real-Time Analysis System” som er en RGB lysmålingssensor med 86 000 piksler og en ny algoritme. Denne gir ikke bare mer korrekt lysmåling, men også en mer presis autofokus og bedre hvitbalanse.


Seriefotografering med 8,3 bilder pr sekund

Takket være en rekke nyheter i K-3, som den nye, raskere prosessoren, ny kontrollmekanisme som styrer lukker, speilbevegelse og blender individuelt, så kan K-3 ta 8,3 bilder pr sekund ved seriefotografering. Opp til 22 bilder i rekkefølge i RAW-format, og opp til 60 bilder i rekkefølge i JPEG-format.


Søkeren – nå enda bedre

Pentax har alltid fått skryt for sine søkere, som ofte er tydeligere og lysere enn tilsvarende modeller fra andre merker. Nå tar Pentax nok et skritt, og med ny coating og en helt ny optisk konstruksjon, har K-3 fått en optisk søker som er den beste fra Pentax hittil.


Imponerende videofunksjoner

K-3 filmer i Full-HD (1920x1080) 60i/30p med H.264, men har også en oppgradert intervall-modus, som kan filme intervaller med 4K-oppløsning (3840 x 2160). Kameraet har mikrofoninngang som støtter stereomikrofoner, og også en hodetelefonutgang for medhør. Innspillingsnivået fra den eksterne mikrofonen kan justeres direkte i kameraet.


Smartphone-support

Gjennom å bruke Pentax Flu Card 16GB (ekstrautstyr), kan man styre kameraet fra en smarttelefon, ta bilder, se live-bildet på telefonen, lagre og overføre bilder.


LDC-skjermen

K-3 har en 3,2” LCD-skjerm med 1,037 000 piksler. Et beskyttelsesglass gjør LCD-skjermen motstandsdyktig mot elementene, og takket være en spaltefri (gap-free) konstruksjon er det meget god betraktningsvinkel, samtidig som skjermen fungerer utendørs, også i sterkt sollys. K-3 lar brukeren se bildene i full oppløsning på skjermen.


Doble kortlesere

Doble kortspalter for SD-kort. Støtter også de nye SDXC UHS-1 kortene. Overføring fra kameraet går via USB 3,0.


HDR

Innebygget HDR (High Dynamic Range) som også fungerer med RAW-format. Funksjonen innebærer at kameraet tar tre ulikt eksponerte bilder i meget rask rekkefølge, som siden automatisk settes sammen til ett bilde. Dette gjør at korrekt eksponering kan oppnås, både i lyse og mørke partier av bildet.


Ny værsikret telezoom

HD Pentax-DA 55–300mm F/4-5,8 ED WR.

Med 5,5x zoom tilsvarende 84,5–460mm (i 35mm-fomat) dekker dette objektivet de aller fleste behov for portrett, sport og naturfotografering. Det har to ED-glasslinser for å minimere kromatisk forvrengning.

Værsikring og ”Quick-Shift Focus system” som innebærer at man raskt veksler mellom autofokus og manuell fokus, er praktiske egenskaper ved dette objektivet.


Pris og levering
Både kameraet og det nye objektivet leveres i slutten av november, med følgende cirkapriser:

Pentax K-3 kamerahus. Ca. kr 10.000,- inkl. mva.
Pentax K-3 med værsikret 18-55mm. Ca. kr 10.500,- inkl. mva.
Pentax K-3 med værsikret 18-135mm. Ca. kr 13.000,- inkl. mva.

HD Pentax-DA 55-300mm. Ca. kr 3.500,- inkl. mva.


For mer informasjon, kontakt:
Helge.Rose@focusnordic.no


Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand