2017-06-30 09:00Pressemelding

Nye Tamron 24-70 F/2,8 G2 får doble prosessorer

null

Tamron fikk en fulltreffer når de lanserte verdens første 24-70mm F/2,8 objektiv med bildestabilisering. Objektivet imponerte også med sin bilde- og byggekvalitet og ble raskt populær blant både hobby- og yrkesfotografer. Nå kommer versjon to med mange forbedringer.

Landskap, portrett, reiser, reportasje og til og med sportsfotografering – et 24-70 mm F/2.8 har mange bruksområder takket være sitt allround-brennviddeområde og sin høye lysstyrke. Når et slikt objektiv dessuten utstyres med bildestabilisering blir det enda mer allsidig og gir mulighet til å fotografere spontant og kreativt i lysforhold som normalt ville kreve stativ.


Klasseledende stabilitet

I nye Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 satser Tamron ekstra mye på bildestabiliseringen (VC, Vibration Compensation) ved å utstyre objektivet med doble microprosessorer. Den ene har kun ansvar for autofokusen, som tidligere ble drevet av en stille ultralydsmotor (Ultrasonic Silent Drive, USD), men gjennom den høyere prosessorkraften får objektivet raskere og mer nøyaktig fokusinnstilling.

Den andre prosessoren er dedikert til bildestabiliseringen, som har blitt klasseledende, og nå klarer å kompensere kamerabevegelser opptil 5 trinn lengre lukkertid enn man normalt kan bruke på frihånd. Sammen gjør de generasjon to av Tamrons lyssterke allroundzoom til et enda bedre objektiv enn den populære gjengangeren, både når motivet krever lynrask reaksjon eller mer langsomt arbeidstempo i vanskelige lysforhold.


En tøff optikk i eksklusivt design

Som sine søsken i den påkostede SP-serien har Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 fått et nytt, mer stilfullt utseende med en lekker blanksvart overflate. En ring i matt sølvfarge inntil bajonetten gir det lille ekstra som øker følelsen av eksklusivitet. Huset er laget av metall og er værsikret med hjelp av gummipakninger som tetter mot fukt og støv. Det elegante men samtidig meget store designet gir en følelse av god kvalitet.


Glass i mange former

Innsiden er like påkostet, med en avansert optisk konstruksjon som består av 17 linseelementer i 12 grupper. Her inngår tre linseelementer av XR-glass og to av LD-glass som tilsammen forhindrer forekomst av kromatisk aberrasjon. Hele fire asfæriske linseelementer (tre støpte glasslinser samt en hybridasfærisk) brukes for å gi minimal forvrengning og høy oppløsning og fokus over hele bildeflaten ved samtlige brennvidder og blendere.

Tamrons overflatebehandling eBand-coating reduserer effektivt reflekser og minimerer dis slik at bildene får maksimal kontrast og fargemetning. Frontlinsen har dessuten fått fluorine-belegg som ikke bare gjør det enklere å tørke rent vann og fingeravtrykk, det er også motstandsdyktig mot riper.


Forbedret mekanikk

Alle bevegelige deler i det nye objektivet har blitt forbedret, blant annet har zoom-mekanismen fått økt følsomhet og presisjon. Elektromagnetisk blender, en finesse som tidligere kun fantes for Canon, finnes nå også i Nikon-versjonen. Den gir raskere og mer presis blenderstyring, som er vesentlig både ved actionfotografering og videoinnspilling.

Motlysblenderen har fått en ny låsemekanisme som gjør det enklere og raskere å skru på, og minsker risikoen for feilmontering som kan gi vignettering.

Til slutt er Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 kompatibel med tilbehøret Tamron Tap-in Console som inneholder en USB-port for pc-tilkobling. Med hjelp av dette kan man selv utføre firmware-oppdateringer og finjustere objektivets autofokus og bildestabilisering.


Pris og levering

Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 finns med fatning for Canon og Nikon, og kommer for levering i løpet av August måned. Prisen vil bli:

 • Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 (Canon), Ca.pris: kr 13,799,- (inkl. mva)
 • Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 (Nikon), Ca.pris: kr 13,799,- (inkl. mva)


For ytterligere informasjon, kontakt:
karsten.rath@focusnordic.dk


Oppsummering Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

 • Klasseledende bildestabilisering, (VC = Vibration Compensation) klarer opptil 5 lukkertrinns forbedring
 • USD-motor (Ultra Sonic Silent Drive) gir stille fokusering og mulighet til manuell finjustering
 • Raskere og sikrere autofokus, takket være dedikert prosessor
 • Nytt, mer eksklusivt utseende og hus i metall for premium følelse
 • Værsikringer og frontlinse med fluorine-behandling beskytter objektivet mot fukt og støv
 • Avansert optisk konstruksjon og antirefleksbehandling med eBand Coating for ultrahøy bildekvalitet ved alle brennvidder og blendere
 • Elektromagnetisk blender både med Canon- og Nikon-kameraer
 • Mulighet for å oppdatere firmware og finjustere AF og VC med Tamron TAP-in Console
 • Motlysblender med forbedret låsemekanisme


Spesifikasjoner Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

 • Brennvidde: 24-70 mm
 • Lysstyrke: F/2.8
 • Bildeformat: 35 mm (fullformat). Også kompatibelt med APS-C
 • Bildevinkel (diagonal): 84°04´ – 34°21´ med fullformatsensor, 60°20´ – 22°33´ med APS-C sensor.
 • Element/Grupper: 17 / 12
 • Nærgrense: 0.38 m
 • Makroforhold: 1:5
 • Filterstørrelse: 82 mm
 • Minste blender: F/22
 • Antall blenderlameller: 9
 • Lengde (uten motlysblender): 111 mm (Canon), 108.5 mm (Nikon)
 • Vekt (med stativfeste): 905 g (Canon), 900 g (Nikon)
 • Tilbehør (inkludert): Motlysblender, objektivlokk, oppbevaringspose
 • Fatninger: Canon og Nikon

Focus Nordic er den største distributøren av fotorelaterte produkter i Norden, Baltikum og Polen. Vårt sortiment inneholder mange sterke varemerker, både når det gjelder kameraer, fotografisk tilbehør og kikkerter. Blant varemerkene vi fører er Ricoh-Pentax, Panasonic, Polaroid, Lowepro og Tamron; med flere. Vi har også mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand