2016-04-14 11:00Pressemelding

Ny supervidvinkel med autofokus fra Zeiss

null

Zeiss lanserer et nytt objektiv i sin Batis-serie, Zeiss Batis 2.8/18mm. Batis er Zeiss serie for fullformatsobjektiv til Sonys E-fatning. Fra tidligere finns to brennvidder, 25mm og 85mm.


”Til tross for at dette er en ekstrem vidvinkel har Zeiss lykkes med å konstruere dette objektivet slik at bildekvaliteten er helt i linje med de tidligere suksess-modellene av Batis”,
sier Lasse Ericson, produktspesialist hos Focus Nordic AB, ”dette er enda et proff-verktøy fra Zeiss”.


Allsidig

Bruksområdet for et lyssterkt 18mm objektiv er stort. Det passer ekstra godt til landskaps-, arkitektur- og interiør-fotografering. Også stjernehimmelen blir et populært motiv.


Konstruksjon med værsikring

Selv om objektivet har en rask og presis autofokus støtter det også manuell fokusering, slik at brukeren enkelt kan velge det som passer best for motivet.

Objektivet er utstyrt med et OLED-display som viser avstanden til motivet (fra fokalplanet) og dybdeskarpheten med valgt blender. Dybdeskarpheten omregnes automatisk dersom objektivet brukes med et kamera som har en mindre sensor (APS-C).

Objektivkonstruksjonen har 11 linseelementer i 10 grupper hvorav 4 er asfæriske på begge sider. 7 linseelementer er produsert av spesialglass. Designet med ”flytende” linseelement gir objektivet enestående ytelse over hele bildeflaten uansett avstand til motivet.

Hele Batis-serien er værsikret og tåler tøffe værforhold. De støtter alle funksjoner i dagens modellprogram av kameraer med E-fatning.


Navn fra en fugl

Siden 2013 har nye Zeiss-objektiv blitt delt inn i serier som har fått navnene sine fra de latinske navnene på fugler. Batis er navnet på en liten fugl som finns i Afrika. Typisk for denne fuglen er at den er veldig rask, har enestående reflekser, og kan skryte av en kontrastrik fjærdrakt.

Metaforisk stammer dette også godt inn på Batis som har en rask autofokus og gir fantastiske bilder med høy kontrast.


Batis 18mm F/2.8, spesifikasjoner

 • Brennvidde: 18mm
 • Blenderområde: F/2.8 – 22
 • Element/grupper: 11 / 10
 • Fokusområde: 0,25m til uendelig
 • Bildevinkel (diag. / horis. / vert.): 99° / 90° / 67°
 • Maks forstørrelsesforhold: 1:9,5
 • Filterstørrelse: 77 mm
 • Diameter (maks): 100 mm
 • Lengde (uten solblender): 80 mm
 • Vekt: 330 g


Pris og levering

Batis 2.8/18 forventes å være i butikkene i slutten av mai og vil koste:

 • Zeiss Batis 18mm F/2.8, Ca.pris kr 15.495,- inkl. mva.


For ytterligere informasjon:
lasse.ericson@focusnordic.se

Focus Nordic i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Eyefi, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Henzo, Joby, Jobo, Nissin, Kenko, Metz, MyMyk, Novoflex, Polaroid, Zeiss, UK Pro, Kowa, Celestron og Lytro. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand