2019-01-30 09:00Pressemelding

Ny distributør for Rotolight

null

Bærbare, energieffektive, raske og fremfor alt allsidige. Rotolights innovative LED-lamper for fotografer og filmfotografer er helt enkelt i en klasse for seg. Nå blir Focus Nordic distributør for disse britiskproduserte studiobelysningene i hele Norden, Baltikum, Tsjekkia og Slovakia.

Focus Nordic har i dag gleden av å informere om at Rotolights prisbelønte LED-lamper nå inngår i vårt voksende sortiment av utstyr for yrkesfotografer og filmfotografer. Det britiske teknologiselskapet har hatt stor fremgang med sine innovative produkter, og er på god vei til å revolusjonere måten man jobber med lys, både i og utenfor studio. Utover de åpenbare fordelene med kontinuerlig LED-lys – at resultatet kan ses ”live” på kameraets skjerm, samt lavt strømforbruk – gir Rotolights belysning mange andre muligheter som ikke finnes hos blitser eller tradisjonelle studiolamper.

 

Kvalitetslys for portrett- og studiofotografering

Karakteristisk for Rotolight er det bærbare formatet, til tross for en stor belysningsflate, samt det runde designet hos LED-lampene. Portrett-, bryllups- og motefotografer verdsetter at den store overflaten produserer et mykt og fint lys, men også Rotolights evne til å gi et naturlig «catch light» i øynene, i stedet for kantede reflekser som blir resultatet når man bruker tradisjonelle softbokser og blitsparaplyer.

En annen meget verdsatt egenskap er LED-diodene (CRI>96, TLCI 91) av høy kvalitet, som gir flimmerfritt lys og perfekt fargegjengivelse uansett innstilling. De fleste av Rotolights LED-lamper har også variabel fargetemperatur med stort omfang, fra 3150 K helt opp til 6300 K, noe som gir mulighet til å matche lyset med eksisterende belysning som lyspærer, lysrør eller dagslys.

At Rotolights LED-lamper ikke blir varme uansett hvor lenge de er tent, er også en faktor som blir betydningsfull ved studiofotografering eller i innspillingslokaler der mange lamper kan være i gang samtidig. Modeller og annet personell slipper å plages av varmen, og fotografering av mat blir enklere.

 

Lynrask – og energieffektiv

Rotolights LED-lamper gir ikke bare kontinuerlig lys, men også blits med synkronisering ved lukkertider helt opp til 1/8000 sekund, såkalt HSS-blits. I motsetning til tradisjonelle kamera- og studioblitser trenger ikke Rotolight noen ladetid mellom blitsblinkene, noe som innebærer at man kan ta raske bildeserier og stole på at lyset blir riktig hver gang. Takket være LED-teknologien holder dessuten ett batteri til flere titusentalls blitsblink med full styrke!

 

Trådløs styring

Innebygget støtte for Elinchroms trådløse blitsutløsere Skyport, de vanligste på markedet, gjør det enkelt å bruke blitsfunksjonen uansett hvor lampene befinner seg i forhold til kameraet. Skyport har nemlig en rekkevidde på hele 200 meter. I tilbehørssortimentet finnes også en mer avansert sender, Rotolight HSS Transmitter, som kan styre lysstyrken, fargetemperaturen, blitsens varighetstid, samt valg av belysningsmodus på opptil 10 lamper inndelt i 4 grupper. Finnes i dag for Canon, Nikon, Sony, Fuji, Olympus og Panasonic.

 

Spesialeffekter for video

For videofotografer tilbyr Rotolight unike spesialeffekter, Cinematic SFX, som kan simulere skinnet fra blant annet sprakende ild, lyn, TV-flimmer, pistolskudd, blinkende politi/ambulanselys og paparazziblitser. Kombiner med Rotolights runde fargefilter så åpner det seg en verden av muligheter for kreative filmskapere!

 

Jonas Wernbo, VD på Focus Nordic, om Rotolight

”Med Rotolight i produktsortimentet har Focus Nordic nå mulighet til å tilby studiolys av høyeste kvalitet til fotografer, filmfotografer og produksjonsselskap i vårt marked. Dette er både innovative og ekstremt gjennomtenkte produkter, noe som også gjenspeiles i kommentarer fra brukere og i innhold de har laget ved hjelp av disse LED-lampene. At Rotolight dessuten er et veletablert britisk selskap med dedikert og ytterst kunnskapsrikt personale gjør at vi har meget positive forventninger til vårt samarbeide.”

 

Rotolights produkter

Rotolight har tre hovedproduktområder med belysning i ulike størrelser og styrker – Neo, Aeos og Anova Pro. De støttes av en rekke tilbehør som f.eks. softbokser, honeycomb, lysdiffusorer, filter og blitskabler, og tilbys også i pakkeløsninger som inneholder flere lamper, stativ og skreddersydde transportvesker.

 

Rotolight NEO 2

Liten, lett og bærbar LED-belysning med variabel fargetemperatur som kan brukes både på og ved siden av kameraet. Drives av 6 stk. AA-batterier som gir hele 85 000 LED-blink eller 1,5 times kontinuerlig lys ved full styrke. Kan også drives med strøm ved studiofotografering eller lengre videoinnspillinger. Inneholder alle finesser som forbindes med Rotolights profesjonelle LED-lys og leveres med filterkit, belteveske og strømadapter.

 

Rotolight Aeos

Med en vekt på under 1,5kg og at den er sensasjonelt tynn (bare 2cm), er Aeos en av de mest portable studiolampene på markedet. Designet for portrettfotografer og videofotografer som jobber mye ”on-location”. Belysningsstyrken er hele 5750 lux (ved 1 meter), og takket være LED-teknikken holder ett 95Wh Rotolight V-batteri til ca. 3 timers kontinuerlig lys ved full styrke. Leveres med profesjonelt kuleledd, filterkit og strømadapter.

 

Rotolight Anova Pro 2

En av de kraftigste LED-belysningene i sin klasse. Ved full styrke sender Anova Pro 2 ut et mykt lys med en styrke på imponerende 10 700 lux, men har til tross for det et effektforbruk på bare 72W og genererer ingen varme. Ett V-batteri holder til opptil 150 000 blitsblink på full styrke! Med andre ord et ideelt lys for studioportrett, mote, matfotografering, samt videoinnspillinger og TV-sendinger. Anova Pro 2 finnes i tre versjoner; Standard med 50 graders lysvinkel, Ultrawide med 110 graders lysvinkel og Solo med 50 graders lysvinkel og fast fargetemperatur på 5600K (dagslys). Samtlige har integrerte aluminiumshåndtak og leveres med fester for stativmontering, filterkit og strømadapter.

 

Om Rotolight

Rotolight er et banebrytende britisk teknologiselskap som har spesialisert seg på å produsere allsidig og bærbar LED-belysning for fotografer og filmfotografer. Selskapet er kjent for sin innovasjon og for produkter som gir fotografer unike verktøy og fordeler, slik at de kan realisere sine kreative idéer og ambisjoner. Rotolight er ofte først i utviklingen av nye funksjoner i denne produktkategorien, og har tatt imot mange internasjonale utmerkelser for sin nytenkning, smarte tekniske løsninger og sin høye kvalitet. Som familieforetak har Rotolight et langsiktig perspektiv der man kontinuerlig investerer i utviklingen av enestående kvalitetsprodukter og en helt unik kundeopplevelse.

 

For mer informasjon, kontakt: odd.bergsto@focusnordic.no

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus.
Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand