2023-05-04 08:11Pressemelding

NiSi lanserer en spennende ny serie med cinema objektiver

NiSi AthenaNiSi Athena

NiSi er kjent for å produsere optikk i verdensklasse, og nå utvider selskapet sin produktlinje til å omfatte en helt ny serie med profesjonelle cine objektiver.

 

Den nye NiSi Athena Cinema-objektivserien kommer i PL-, Sony E- og Canon RF-fatning, dekker de vanligste brennviddene, og består av fem brennvidder: 14, 25, 35, 50 og 85mm. Alle objektivene unntatt 14mm har en superlyssterk blenderåpning på T1.9. 14mm har en blenderåpning på T2.4.

 

Objektivene er lette og designet for bruk med mindre cinekameraer som Sony FX3, Canon R5C eller Red Komodo, men takket være objektivets store bildesirkel på 46mm dekker de også større kameraer med større sensor som VistaVision.

De har flere unike funksjoner som samme vekt gjennom hele serien, og en drop-in filtermontering (E- og RF-mount) for en mer fleksibel arbeidsflyt og kreativ kontroll. Alle objektivene i serien veier så lite som 800g (PL-fatning). Den lave og ensartede vekten og lengden gjør det enkelt å bruke objektivene på en gimbal, da det ikke er behov for å balansere på nytt.

Blender- og fokusringene er matchede deler på samme sted. De har også samme fokusrotasjon på 300° og samme blenderrotasjon, så det er ikke nødvendig å justere følgefokus når du bytter objektiv. En standard 0,8 MOD gjør dem kompatible med et bredt spekter av følgefokus.

 

En annen unik egenskap ved objektivene er et proprietært drop-in-filtersystem for E- og RF-fatning, og et bakre filterfeste for PL-fatning som gjør det enkelt å skifte filter under produksjonen. Alle objektiver unntatt 14mm deler også den samme 77mm frontfiltergjengen.

Den optiske konstruksjonen gir et knivskarpt bilde med ultralav kromatisk aberrasjon, og er designet for å minimere fokusbreathing. Dette betyr at uansett brennvidde- eller blenderinnstilling er endringen i synsfeltet ekstremt liten når du justerer fokus fra minste fokusavstand til uendelig. Alle objektiver har en 10-bladet blenderåpning som gir en myk og behagelig bokeh som enkelt skiller motivet fra bakgrunnen.

 

Fluorescerende fokusskalaer vises i både fot og meter på siden av objektivet for presise fokusjusteringer. Objektivene er tilgjengelige som enkeltobjektiver, men også som komplette kit med alle fem objektiver.

 

Priser og levering

Alle objektivene kommer på markedet i juli 2023, og vil koste:

NiSi Cine-objektiv kit Athena Prime PL-mount – kr 70.400,- inkl. mva.

NiSi Cine-objektiv Athena Prime 14mm T2.4 E-mount – kr 16.390,- inkl. mva.

NiSi Cine-objektiv Athena Prime 85mm T2.4 E-mount – 14.990,- inkl. mva.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt lasse.ericson@focusnordic.se

 

Viktige spesifikasjoner

  • Ekstrem lettvektskonstruksjon
  • Samme vekt og lengde gjennom hele serien
  • Dekker 46mm sensor
  • Bakre drop-in-filter for Sony E og Canon RF-feste
  • Superlys blenderåpning på T1.9
      


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av foto- og videorelaterte produkter i Europa. I sortimentet finnes mange sterke varemerker representert, både når det gjelder kameraer, optikk, lyd og lys, samt kikkerter og tilbehør. Focus Nordic er representert med egne salgskontor i 9 land i Europa. Vi er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand