2021-11-01 09:00Pressemelding

Mikael Westheimer blir ny CEO i Focus Nordic

Fra 1. november 2021 er Mikael Westheimer utnevnt til CEO i Focus Nordic. Han vil i tillegg beholde sin nåværende rolle som Brand Director, Country Manager for Danmark og medeier. Jonas Wernbo har vært CEO siden 2014 og vil få nye utfordringer innen Focus Nordic som COO, i tillegg til sin nåværende rolle som Country Manager for Sverige og medeier.

Focus Nordic har de siste årene opplevd sterk vekst og er nå representert i 28 markeder i Skandinavia, Baltikum, Sentral- og Øst-Europa. Vi har tilpasset oss nye trender i markedet og nye måter å jobbe på under pandemien. Det gir oss en god posisjon for videre vekst. For å ta selskapet til neste nivå, er det enighet i ledelsen om å gjøre denne endringen, sier Mikael Westheimer.

Som CEO har Mikael Westheimer det overordnede ansvaret for strategi, salg og utvikling. Hans fokus vil være at merkevareporteføljen skal nå sitt fulle potensiale i nye og eksisterende markeder. Gjennom nært samarbeid med lokale markeder og viktige sentrale støttefunksjoner skal vi skape synergier.

Som COO er Jonas Wernbo ansvarlig for den daglige driften i Gøteborg, Focus Nordics hovedkontor. Han er også ansvarlig for å utvikle den globale kikkertvirksomheten og varemerket Focus Sport Optics. Jonas får også en overordnet strategisk salgsrolle i de nordiske markedene.

Knut Aronsen fortsetter som Country Manager for Norge, styreleder og medeier med ansvar for finans og nye investeringer.


Om Focus Nordic
Vi har vært dedikert til foto, video og optikk siden 1950-tallet. I dag brenner vi mer enn noensinne for å dele vår kunnskap, inspirasjon og lede bransjen framover.

Focus Nordic er en ledende distributør av foto, video og optikk i Europa, og har mer enn 60 varemerker som Tamron, Samyang, Panasonic, Zhiyun, Nanlite, Polaroid, Zeiss, Kodak, Focus Sport Optics og Focus I Love My Photos. Selskapet er representert i 28 markeder i Skandinavia, Sentral- og Øst-Europa. Selskapet er privateid og ble grunnlagt i 2010 etter en fusjon mellom et svensk, norsk og dansk selskap. Focus Nordic har en årlig omsetning på 60 millioner EUR og har mer enn 70 ansatte. Med et sentralisert hovedkontor i Sverige, som har ansvar for logistikk, produktadministrasjon, markedsføring, økonomi og IT, sammen med lokal markedsekspertise i lokale salgsteam, dekker Focus Nordic alle sine markeder lokalt, men effektivt som ett marked.


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av foto- og videorelaterte produkter i Europa. I sortimentet finnes mange sterke varemerker representert, både når det gjelder kameraer, optikk, lyd og lys, samt kikkerter og tilbehør. Focus Nordic er representert med egne salgskontor i 9 land i Europa. Vi er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand

Relaterte medier