2013-11-07 09:02Pressemelding

Mer værsikret optikk fra Pentax

null

Pentax øker sin serie av værsikrede objektiver med en 20-40mm zoom. Det blir den første zoomen, og det første værsikrede objektivet i deres prestisje-serie, Limited. 

Rask og stillegående autofokus, høy optisk kvalitet og en gedigen byggekvalitet, hovedsakelig i metall, er typiske kjennetegn for Limited-serien.


HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC

Med en brennvidde som tilsvarer 30,5mm – 61,5mm når det er montert på et APS-C-kamera, passer det for de aller fleste fotograferingsbehov.


En kamerafatning med lang historikk
Objektivet har selvfølgelig Pentax K-fatning, som Pentax har holdt fast ved siden 1975. Siden introduksjonen har man totalt levert 27 millioner objektiver med denne fatningen. De som har en fungerende optikk fra forrige århundre, får faktisk en moderne funksjon som optisk bildestabilisering hvis den settes på et nyere Pentax-kamera. Faktum er at de gamle objektivene også kan brukes på Pentax speilløse kameraer (med adapter).


Bildekvalitet/optisk konstruksjon
Objektivet er i hovedsak konstruert i metall, noe som gir en god "feeling" og en robust konstruksjon. Det er utstyrt med Pentax spesielle HD-coating, en ED-glasslinse, og en ”super-low-dispersion-linse”. Disse bidrar til å gi perfekt skarphet fra kant til kant, og å holde den kromatiske forvrengingen under kontroll. Optikken har også ”Quick Shift Focus”, et system for raskt å kunne veksle mellom autofokus og manuell fokus, samt en innebygget superstillegående, rask AF-motor. Objektivet kommer i både sort og sølv.


Tekniske data 

  • Brennvidde: 20-40mm 
  • Lysstyrke: F/2,8-4 
  • Objektivkonstruksjon: 9 elementer i 8 grupper 
  • Nærgrense: 0,28 meter 
  • Filterstørrelse: 55mm 
  • Lengde: 71mm 
  • Diameter: 68,5mm 
  • Vekt: 283 gram 
  • Blenderlameller: 9 stk. 
  • Medfølgende tilbehør: Solblender


Pris og tilgjengelighet
Objektivet leveres i november og vil koste ca. kr 9.000,- ink. mva.


Enda et nytt objektiv
Samtidig som lanseringen av det nye Limited-objektivet slipper Pentax også verdens minste vidvinkelzoom objektiv til sin Q-serie. Det har en brennvidde tilsvarende 17,5mm – 27mm når det er montert på den nye Pentax Q7. 

Pentax Q 17,5-27mm vil også leveres i november og vil koste ca. kr 4.500,- ink. mva.


For ytterligere informasjon:
helge.rose@focusnordic.no


Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand