2023-05-25 06:30Pressemelding

Focus Nordic utvider sitt analoge sortiment med en ny film

SantaColor_100SantaColor_100

Analog fotografering øker kraftig, og som følge av det er det stor etterspørsel etter både film og kameraer. Nylig kunngjorde den store produsenten Ricoh-Pentax at de vil begynne å produsere analoge kameraer, og tar sikte på å lansere to nye kameramodeller i nær fremtid.

 

Vi opplever en stor etterspørsel etter analoge produkter og mange ønsker det unike uttrykket som analog film gir, sier Magdalena Ozarek, produktsjef med ansvar for de fleste analoge produktene hos Focus Nordic. Derfor føles det ekstra gøy å i dag kunne presentere SantaColor 100 som et nytt merke i vårt analoge sortiment.

 

SantaColor 100 er en ISO 100 35mm film med 36 eksponeringer, og filmen er laget for C41-prosesserings standarden. Fargene er livlige og filmen har et bredt spenn med fin korning, noe som resulterer i fantastiske resultater med flotte røde og frodige grønne farger. Filmen har en fleksibel eksponeringsbredde og kan skyves til ISO 800 med kun en minimal reduksjon av fargenøyaktighet og nesten ikke økning av kornethet. Skutt ved ISO 400 og presset +2 stopp i fremkalling, viser filmen fortsatt nøyaktige farger og har et bortimot kornfritt utseende.

 

Denne unike filmen produseres i USA av den eneste produsenten av fargefilm og ble opprinnelig utviklet for luftovervåking, men har nå fått nytt liv for kreativ fotografering. Kamerastore importerer filmen og spoler den opp for hånd i Finland ved hjelp av gjenbrukte beholdere og miljøvennlig pappemballasje.

 

SantaColor initiativet begynte som en vellykket brukerfinansieringskampanje av den finske forhandleren Kamerastore. Kamerastore ligger i Helsinki, Finland, og er kjent i det analoge miljøet for sitt brede utvalg av filmkameraer og fototilbehør, samt sitt engasjement for en bærekraftig og miljøvennlig forretningsdrift.

 

Dette prosjektet ble opprinnelig startet av Kamerastore for å hjelpe ukrainske kvinner som har flyktet til Finland på grunn av den pågående konflikten, og kampanjen samlet inn nesten 200.000 euro i forhåndsbestillinger i fjor. Med disse midlene var de i stand til å produsere sitt første parti på 25.000 filmruller, og de produserer nå kontinuerlige partier på rundt 12.000 ruller hver tredje måned, og har potensiale til å doble produksjonskapasiteten. Foreløpig har fire kvinner blitt ansatt som et resultat av SantaColor-prosjektet.

 

SantaColor-filmen er tilgjengelig for umiddelbar levering.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt Magdalena.ozarek@focusnordic.pl


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av foto- og videorelaterte produkter i Europa. I sortimentet finnes mange sterke varemerker representert, både når det gjelder kameraer, optikk, lyd og lys, samt kikkerter og tilbehør. Focus Nordic er representert med egne salgskontor i 9 land i Europa. Vi er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand