2021-07-01 08:00Pressemelding

Focus Nordic, Transcontinenta Group og Digit Access inngår partnerskap for å være i forkant av foto- og video utviklingen i Europa

Gerrie Geijssen, administrerende direktør og eier av Transcontinenta Group, Melchior Lopez, administrerende direktør og eier av Digit Access og Jonas Wernbo, administrerende direktør og medeier i Focus Nordic Gerrie Geijssen, administrerende direktør og eier av Transcontinenta Group, Melchior Lopez, administrerende direktør og eier av Digit Access og Jonas Wernbo, administrerende direktør og medeier i Focus Nordic

30. juni 2021 inngår de tre ledende foto- og videodistributørene Focus Nordic, Transcontinenta Group og Digit Access et partnerskap for å videreutvikle det Europeiske foto- og videomarkedet. Intensjonen bak dette initiativet er å være i forkant av utviklingen til fordel for våre felles leverandører, kunder og forbrukere.

 

Focus Nordic er allerede tilstede i 28 markeder i Skandinavia, Baltikum, Sentral- og Øst-Europa, og Transcontinenta Group, som er tilstede i Benelux-regionen, Tyskland, Storbritannia og Irland, har kjøpt en tredjedel hver av Digit Access, som er tilstede i Frankrike, Spania og Portugal.

 

«Vi er glade for å ha inngått samarbeid med to av de viktigste foto- og videodistributørene, og sammen skal vi utvikle det europeiske markedet for foto- og videotilbehør. Vårt mål er å tilby våre kunder det mest dynamiske produkttilbudet i markedet», sier Melchior Lopez, administrerende direktør og medeier i Digit Access.

 

Samarbeidet mellom de tre distributørene vil ha fokus på å videreutvikle de produkter man har til felles, men samtidig respektere at samarbeidet ikke er egnet på de varemerker som man ikke har felles i alle markeder. Kundeservice, IT, markedsføring og logistikk er noen av områdene der partnerne vil utveksle beste praksis og samarbeide.

 

«Partnerskapet med Transcontinenta Group og Digit Access vil være et betydelig bidrag til at vi kan nå vårt mål om å tilby sluttbrukere alt de trenger for en optimal foto-, video- og optikkopplevelse, og være den beste partneren for våre kunder og leverandører ved å tilføre virksomhetene deres verdi», sier Jonas Wernbo, administrerende direktør og medeier i Focus Nordic. 

 

Med dette partnerskapet har Focus Nordic, Transcontinenta Group og Digit Access tatt et viktig steg videre for å utvikle det europeiske foto- og videomarkedet. For kunder og forbrukere innebærer dette at produkter og servicetilbud i lokale markeder vil forbedres, og for leverandører vil det øke verdien til varemerket deres ved at lokal markedskompetanse og merkevaresynligheten styrkes.

 

"Vekst og ekspansjon gjennom samarbeid ligger i genene våre. Dette unike samarbeidet med to sterke partnere som deler samme visjon om den raske endringen i det europeiske foto- og videomarkedet, vil uunngåelig føre til en bedre representasjon av varemerkene våre og et høyere servicenivå til kundene våre. Vi kan ikke vente med å føre de tre selskapene våre til neste nivå», oppsummerer Gerrie Geijssen, administrerende direktør og eier av Transcontinenta Group.

 

Om Digit Access

Selskapet ble grunnlagt i 2004 av Serge Karmann og Melchior Lopez. Digit Access tilbyr et komplett sortiment av produkter dedikert til digital fotografering og profesjonell video med varemerker som Samyang, Zhiyun, Lexar, Peak Design, Polaroid, Benro, Starblitz, Laowa og mange flere. Digit Access er representert i Frankrike, Spania og Portugal, og har en årlig omsetning på 11 millioner euro og 25 ansatte. De tilbyr kundene sine en dynamisk salgs- og markedsføringstjeneste, og har et effektivt logistikksenter som er basert i Sør-Frankrike.

 

«Vi har tro på å lytte til kundene våre. Vi har tro på å sette mennesker i sentrum for forretningsforbindelsene våre», avslutter administrerende direktør Melchior Lopez om bedriftskulturen til Digit Access.

 

https://www.digitaccess.fr/

 


Om Focus Nordic

Focus Nordic er en ledende distributør av foto, video og optikk i Europa. Selskapet representerer 60 varemerker som Tamron, Samyang, Panasonic, Zhiyun, Nanlite, Polaroid, Zeiss, Kodak, Focus Sport Optics og Focus I Love My Photos, som er representert i 28 markeder i Skandinavia, Sentral og Øst-Europa. Alle markeder dekkes med lokal markedsekspertise og salgsteams, støttet av et sentralt hovedkontor i Sverige som har ansvar for logistikk, produktledelse, markedsføring, finans og IT.  Selskapet ble grunnlagt i 2010 som en fusjon mellom et Svensk, et Norsk og et Dansk selskap, og er privateid. Focus Nordic har mer over 70 ansatte og omsetter årlig for 60 millioner Euro.

 

«Vi har vært dedikert til foto, video og optikk siden 1950-tallet. I dag er vi mer lidenskapelige enn noensinne når det kommer til å dele kunnskap, inspirasjon og lede industrien fremover», sier Jonas Wernbo, administrerende direktør og medeier i Focus Nordic.

 

https://www.focusnordic.com/

 


Om Transcontinenta Group

Transcontinenta Group er en verdiskapende distributør for kjente ledende varemerker som Leica, Hasselblad, Tamron, Bushnell, Samyang, Peak Design, ThinkTank, Polaroid, Zhiyun, Godox og Lexar innen fotografering, video, sportsoptikk og mobil tilkobling. De ble etablert i 1992 og er et privateid selskap med hovedkvarter i Nederland og salgskontorer i Tyskland og Storbritannia. Den årlige omsetningen er på 55 millioner euro og organisasjonen består av 76 dedikerte fagpersoner innen salg, markedsføring, produktledelse, administrasjon, logistikk og kundeservice. Transcontinenta Group tilbyr et eget logistikksenter og er utstyrt med de siste høyteknologiske IT-teknologiene.

 

«Vi er et moderne, dynamisk selskap og en pålitelig forretningspartner. Å holde løftene våre, tenke sammen med kundene og tilby den beste servicen er viktig for oss. Med et dedikert team, er vi personlig involvert i suksessen til kundene våre, og vi liker å dele vår lidenskap for bilder med alle», forklarer Gerrie Geijssen, administrerende direktør og eier av Transcontinenta Group.

 

https://www.transcontinenta.nl/


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand