2017-03-01 09:00Pressemelding

Focus Nordic lanserer nybegynnerkikkerter for å fremme barn- og ungdoms naturinteresse

null

Focus Junior 6x21 er spesielt designet for at man skal kunne begynne å bruke kikkert i tidlig alder, fra 4 år og oppover. Det skal være gøy og interessant å oppdage nye ting i omgivelsene.


Stort behov

Mange barn og ungdom som vil være med foreldre eller større søsken ut på fugletitting eller andre naturopplevelser, vil naturligvis også se i kikkerten. Det er noe som kan være problematisk da kikkerter ofte er store, tunge og produsert med for bred avstand mellom okularene for å passe øynene til de yngste.

Focus Junior er spesialbygget med et hengselledd for god stabilitet, og er tilpasset en øyeavstand mellom 50 – 63 mm, dette for å passe målgruppen.

”Jeg har i mange år fått spørsmål om gode kikkerter for barn og ungdom når jeg har jobbet på ulike natur-event”, sier Hasse Bergquist, Product Manager hos Focus Nordic AB, ”etter et langt utviklingsarbeide kan vi endelig presentere Focus Junior. Etter mange tester har vi kommet fram til at 6x forstørrelse er den perfekte kompromissen mellom å komme nær motivet og enkel bruk.”


Bred distribusjon gir lav pris

Focus kikkerter selges i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Lithauen, Island, Færøyene og Polen, noe som gir store volum, som igjen gir lave priser. Focus sitt mål er at alle interesserte barn skal kunne ha en egen kikkert.


Spesifikasjoner:

 • Forstørrelse: 6x
 • Frontdiameter: 21 mm
 • Synsfelt på 1000 meter: 120 meter
 • Toppunkts-avstand: 10 mm
 • Dioptrijustering: -3D +3D
 • Nærgrense: 3 meter
 • Ekstra stort fokuseringsratt
 • Gummikledning for sikkert grep
 • Hengselledd for stabilitet
 • Vekt: 180 gram


Pris og levering

Focus Junior kommer i butikk i mars, og vil koste:

 • Focus Junior 6x21, Ca-pris: kr 299,- inkl. mva.


For ytterligere informasjon, kontakt:
hans.bergquist@focusnordic.se

Focus Nordic er den største distributøren av fotorelaterte produkter i Norden, Baltikum og Polen. Vårt sortiment inneholder mange sterke varemerker, både når det gjelder kameraer, fotografisk tilbehør og kikkerter. Blant varemerkene vi fører er Ricoh-Pentax, Panasonic, Polaroid, Lowepro og Tamron; med flere. Vi har også mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand