2013-11-06 09:00Pressemelding

Endelig medhør ved filming med DSLR-kameraer.

null

Filmfunksjonene i moderne systemkameraer gir en enestående bildekvalitet, men dessverre holder ikke lyden samme kvalitet. Det har det Australske foretaket MyMyk gjort noe med, og nå finnes deres revolusjonerende produkter også i Norden.

MyMyk 

Behovet for bedre lyd ved filming med DSLR-kameraer skapte faktisk MyMyk. Det finnes et stort utvalg av profesjonelt lydutstyr for dem som har råd, og er beredt til å bære med seg tungt utstyr, men for dem som ønsker å ha alt festet til kameraet, mangler i de fleste tilfellene medhør på grunn av at kameraet mangler hodetelefonutgang. Å spille inn lyd uten å høre, er som å fotografere uten å se.

MyMyk er et lydsystem som leverer høykvalitets lyd til DSLR og systemkameraer. Systemet består av en retningsstyrt mikrofon – SmartMyk, en lydmixer – SmartLynk, en vindhette – Wind Shield, samt to iOS-apps.

SmartMyk 

Den retnings-styrte shotgun-mikrofonen er ”opphengt” i syntetisk silikongummi for å absorbere lyd fra kameraets motorer. Materialet er meget robust, og tåler ekstreme temperaturer. Mikrofonen drives av ett CR2032-batteri som klarer opptil 200 timers bruk. Designen er meget lav for å oppnå god balanse når mikrofonen er montert på et kamera. En annen fordel er at den får plass i fotobagen påmontert kameraet.

SmartLynk 

Er hjertet i systemet og gir brukeren mulighet for medhør, samt å mikse lyd fra to mikrofoner. Den har også mulighet for å blokkere ut kameraets ”automatic gain control” (AGC), som forbedrer lydkvaliteten, og mulighet for redigering. Hodetelefonutgangen gir brukeren mulighet for medhør, som er et ”must” for å ha kontroll på opptaket. SmartLynk drives av to AAA-batterier som gir over 40 timers bruk. Den har et avtakbart feste for kameraets blitzsko, og i tillegg også et praktisk stativfeste.

Wind Shield 

MyMyk Wind Shield er en vindhette laget av formet skum med åpne celler, og integrert Rycote pels, som beskytter SmartMyk under krevende værforhold, samtidig som den gir meget god vindbeskyttelse. Den minker vindstøy med opp til 20dB uten negative effekter for høye frekvenser. Pelsmaterialet tåler ekstrem UV-eksponering, slik at produktet beholder sin opprinnelige kvalitet selv etter langvarig bruk. Den indre kjernen av vindhetten er laget av et skum spesielt utviklet for lyd, for å sikre at lyden ikke påvirkes negativt, samt at vindstøy dempes effektivt, mens høyfrekvensgjengivelsen opprettholdes.

Apps 

To ulike apper for iOS finnes til salgs på App Store, og er skreddersydd for journalister/intervjuere som vil bruke sin iPhone for lydopptak, og som trenger bedre lydkvalitet enn den innebygde mikrofonen tilbyr.

Pris og tilgjengelighet 

MyMyk finnes hos forhandlere nå, og koster:

  • SmartMyk, ca. pris: 1.299,- ink. mva. 
  • SmartLynk, ca. pris: 1.999,- ink. mva. 
  • Wind Shield, ca. pris: 499,- ink. mva.

For ytterligere informasjon: helge.rose@focusnordic.no


Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand