2016-06-08 15:00Pressemelding

DxO oppgraderer OpticsPro til versjon 11, og gir sitt kamera, DxO ONE, nye funksjoner

null

DxO, et verdensledende firma for programvare for avansert bildebehandling. DxO teknologi finnes implementert i over 300 millioner produkter i verden, og de oppgraderer nå sin prisbelønnede RAW-konverter OpticsPro til versjon 11.

Det slippes også en ny versjon av appen til DxO ONE. Den nye appen oppdaterer automatisk kameraets firmware, og gir nye funksjoner.


Støyreduksjon når et nytt nivå i OpticsPro 11

DxO PRIME, som er teknologien for støyreduksjon i OpticsPro og en industristandard for støyreduksjon, blir kraftig forbedret i denne versjonen, PRIME 2016. Den får også et antall verktøy for automatisk korrigering. Med noen enkle klikk forbedres bilder som ellers krever inngående kunnskap og tid.


DxO Prime 2016, bedre og raskere

DxO Optics Pro 11 inneholder PRIME 2016, som både er bedre og raskere enn tidligere versjoner, og klarer å redusere støy i bilder tatt med høyere ISO-følsomhet enn tidligere. Støyreduksjonen gjøres slik at detaljer og bokéh opprettholdes. Selv detaljer i mørke deler av bildet bevares, og hele støyreduseringen gjøres automatisk takket være en avlesning av kameraets metadata.

Til tross for kraftige forbedringer av funksjoner og ytelse, så går hele prosessen opp til 4x raskere enn tidligere.

”Nye DxO PRIME støyreduksjon er intet mindre enn oppsiktsvekkende,” sier Mike Mezeul, profesjonell fotograf, ”-den gir meg mulighet til å ta bilder med svært høy ISO-følsomhet, og allikevel få detaljrike bilder helt frie for støy.”


Automatisk ”spot-veiet” korrigering

Ingeniørene hos DxO har skapt et nytt og forbedret verktøy som benytter ansiktsgjenkjenning for å legge til en optimal fargetone over hele bildet. Det gir et perfekt dynamisk omfang med ansiktet som utgangspunkt. ”DxO har gjort det igjen,” sier Camilla Ferrari, profesjonell fotograf og DxO-ambassadør, ” -gjennom å benytte ansiktsgjenkjenning, gir den nye funksjonen en stor mengde smart lys der det trengs, og gjør personer i mine bilder mer naturlige”.


Flere forbedrede funksjoner, inklusive helskjerm-modus

DxO OpticsPro 11 får også en rekke andre nye funksjoner:

  • Auto Microcontrast Mode, som med et klikk skaper bilder med passelig kontrast uten å påvirke ansikter og støynivåer.
  • Selective Tone Control, som gir et mer naturlig resultat og tilbakefører detaljer i skygge- og høylyspartier.
  • En ny anti-røde-øyne-funksjon koblet sammen med ansiktsgjenkjenning kan enkelt ta bort røde øyne på flere personer/bilder med et klikk.
  • En ny helskjerm-modus for å studere bilder uten forstyrrende paletter, og der man enkelt sorterer eller evaluerer sine bilder.


Støtte for flere kameraer

OpticsPro leser bildenes metadata, og ber deg om å laste ned en plug-in modul for nettopp din kamera/objektiv-kombinasjon. Med denne modulen opprettholdes automatisk riktig korrigering av; distorsjon, kromatisk aberrasjon, vignettering og objektivets skarphetsegenskaper. Med denne nye versjonen har flere kameraer blitt lagt til, bl.a. Nikons nye flaggskip D5. Totalt støttes over 28,000 kamera/objektiv-kombinasjoner.


Nye funksjoner for DxO ONE

Den nye versjonen av DxO ONE App, v1.4, som finnes tilgengelig på AppStore nå, og er gratis, gir alle DxO ONE-kameraer nye funksjoner.

Disse nye funksjonene har blitt lagt til etter verdifull feedback fra fotografer verden over, og er et eksempel på at DxO ONE er et produkt som blir bedre og bedre uten at brukeren behøver å kjøpe et nytt kamera.

De nye funksjonene i versjon 1.4:

  • Mulighet for å legge inn copyright-info i appen, som så havner i bildenes Exif-data.
  • Funksjon for å legge inn vannmerke på bildene direkte i kameraet.
  • Nytt, renere grensesnitt med enda raskere tilgang til alle innstillinger.

”Akkurat som mitt systemkamera og mitt ettbens-stativ har DxO ONE blitt en viktig del av min arbeidsflyt, ikke minst på grunn av muligheten til å direkte kunne dele bildene med bl.a. oppdragsgiveren. ” sier John Tawley, kjent motorfotograf. ”Med de nye funksjonene for copyright og vannmerke kan jeg nå ikke bare dele bildene raskt, men også kjenne meg trygg på at mine bilder ikke spres og brukes uten min godkjenning.”


Pris og levering

DxO OpticsPro 11 kommer i to versjoner, Essential og Elite, for både PC og Mac. De vil leveres i løpet av juni, og kommer å selges til en introduksjonspris i hele sommer:

  • DxO OpticsPro 11 Essential Edition. Introduksjon ca.pris: kr 975,- inkl. mva.
  • DxO OpticsPro 11 Elite Edition. Introduksjon ca.pris: kr 1.475,- inkl. mva.
  • DxO ONE APP. Gratis på AppStore.

Om man har kjøpt en tidligere versjon etter 1. april 2016 så kan man oppgradere uten kostnad, via DxOs hjemmeside,www.dxo.com


For ytterligere informasjon:
karsten.rath@focusnordic.dk

Focus Nordic i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Eyefi, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Henzo, Joby, Jobo, Nissin, Kenko, Metz, MyMyk, Novoflex, Polaroid, Zeiss, UK Pro, Kowa, Celestron og Lytro. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand