2013-11-14 13:00Lehdistötiedote

Vihdoin selkeä ääni DSLR-videokuvaamiseen

null

Modernien järjestelmäkameroiden video-ominaisuudet tarjoavat erinomaisen kuvanlaadun, mutta valitettavasti se ei koske äänenlaatua, joka on parhaimmillaankin keskinkertainen. Tämän vuoksi australialainen MyMyk päätti tehdä asialle jotain ja nyt heidän vallankumoukselliset tuotteensa ovat saatavissa koko pohjolassa.

MyMyk

Parempilaatuisen äänen tallentamisen tarve järjestelmäkameralla videokuvatessa, synnytti MyMykin.
Markkinoilla on lukuisia  ammattilaitteita heille, joilla on varaa ja mahdollisuus, tehdä töitä isoilla ja raskailla laitteistoilla. MyMyk on kuitenkin suunniteltu niille, jotka haluavat kiinnittää laitteen kameran päälle, pystyäkseen monitoroimaan ääntä kuulokkeilla. Äänen tallentaminen kuulematta sitä, on kuin kuvaaminen ilman kohteen näkemistä.

MyMyk on audiojärjestelmä, joka tarjoaa korkealaatuisen äänen niin järjestelmä-, kuin videokameroillekin. Järjestelmä koostuu suuntamikrofonista – Smartmyk, mikseristä – Smartlynk, tuulisuojasta – Rycote Wind Shield ja kahdesta iOS-sovelluksesta.

SmartMyk

Suuntamikrofoni on eristetty rungosta synteettisellä silikonilla, joka estää kameran käytön äänien tallentumisen. Materiaali on erittäin kestävää ja kestää jopa äärimmäisiä lämpötiloja. Mikrofoni toimii yhdellä CR2032-paristolla, joka antaa yli 200 tunnin käyttöajan. Rungon matalan muotoilun ansiosta kamera pysyy tasapainoisena, eikä mikrofonia tarvitse irrottaa kameraa laukkuun laitettaessa.

SmartLynk

Järjestelmän sydämenä toimii SmartLynk, jonka avulla käyttäjä voi kuunnella ja miksata kahden mikrofonin ääntä. Siinä on myös mahdollisuus kytkeä pois kameran automaattisen äänen tallennustason säätö (AGC), joka parantaa merkittävästi äänen laatua ja sen editointi mahdollisuuksia.
Kuulokeliitännän avulla käyttäjä voi monitoroida ääntä, mikä on tärkeää, jos haluaa hallita tallennusta. SmartLynk saa virtansa kahdesta AAA-paristosta, jotka antavat yli 40 tunnin käyttöajan. Siinä on irrotettava kamerakiinnitys salamakenkään sekä jalustakiinnitys.

Wind Shield

MyMykin tuulisuojassa on ns. avoin solu –rakenne. Muotoiltu turkispäällysteinen vaahtomuovi suojaa SmartMyk-mikrofonia vaikeissakin olosuhteissa, antaen samalla erittäin hyvän suojan tuulelta. Se
vähentää tuulen kohinaa jopa 20dB ilman haittaa äänensävyssä korkeilla taajuuksilla. Turkismateriaali kestää äärimmäistä UV-säteilyä, eikä sen laatu heikkene pitkässäkään käytössä. Tuulisuojan ydin on tehty erityisesti akustiselle äänelle suunnitellusta vaahtomuovista, joka vaimentaa tehokkaasti tuulen
kohinaa pitäen kuitenkin äänenlaadun kirkkaana.

Sovellukset

App Storesta on saatavilla kaksi eri sovellusta, jotka on räätälöity toimittajien ja haastattelijoiden tarpeisiin. Sovelluksien avulla on mahdollista käyttää iPhonea tallentamaan ääntä, jolloin saadaan parempi äänenlaatu, kuin sisäänrakennettu mikrofoni tarjoaisi. 

Hinta ja saatavuus

MyMyk-tuotteet ovat saatavana heti ja niiden hinnat ovat seuraavat:

SmartMyk, hinta noin 149 euroa

SmartLynk, hinta noin 239 euroa

Wind Shield, hinta noin 55 euroa

Lisätietoja: info@focusnordic.fi

 


 


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen