2018-10-09 13:00Lehdistötiedote

Valovoimainen 40mm yleisobjektiivi Sony FE:lle Zeissiltä

null

Uusi Zeiss Batis 2/40 CF liittyy viidenneksi jäseneksi Batis-sarjan automaattitarkentaviin objektiiveihin Sonyn peilittömille järjestelmäkameroille. Kompakti ja kevyt rakenne, sääsuojaus ja sisäänrakennettu OLED-näyttö kuuluvat sarjan kaikkien objektiivien ominaisuuksiin.

Suurella f/2,0 aukolla ja laajakulman ja normaaliobjektiivin väliin asettuvalla 40mm polttovälillään Zeiss Batis 2/40 CF soveltuu laajalle kohdevalikoimalle, potrettikuvauksesta arkkitehtuuriin ja katukuvaukseen. Polttovälillään se muodostaa sillan Batis 2/25 laajakulman ja Batis 1.8/85 lyhyen teleobjektiivin välille.

Kuten muissakin Batis-objektiiveissa, on Batis 2/40 CF suunniteltu kompaktiksi ja kevytrakenteiseksi osaksi kamerajärjestelmää, tinkimättä laadusta tai suorituskyvystä. Objektiivin kokonaispituus on vain 9,3cm ja paino ainoastaan 361 grammaa!

Batis 2/40 omaa myös erikoisominaisuuden, joka laajentaa huomattavasti sen käyttömahdollisuuksia: Vain 24 cm minimitarkennusetäisyyden, joka tarjoaa 1:3.3 maksimisuurennussuhteen. Tämä tekee objektiivista monipuolisen yksityiskohtien taltioijan, joka soveltuu esimerkiksi ruokakuvaukseen.

Zeissin suorituskykyä

Kompaktista rakenteestaan huolimatta Batis 2/40 CF täyttää ongelmitta jopa vaativimpien ammattikuvaajien korkeimmat odotukset. Rungon kestävä rakenne on sääsuojattu korkealuokkaisilla tiivisteillä, jotka pitävät kosteuden ja pölyn poissa objektiivin sisältä vaikeimmissakin olosuhteissa.

Edistynyt optinen muodostuu Distagon-tyyppisestä yhdeksän linssielementin ja kahdeksan ryhmän linssipaketista, joihin sisältyvät asfääriset linssielementit tuottavat objektiivin erikoislaatuisen terävyyden ja mikrotason tarkkuuden koko linssipinta-alalla, kaikilla aukon asetuksilla.

Batis 2/40 CF omaa myös ‘leijuvalinssisen’ rakenteen, joka takaa optisen suorituskyvyn koko tarkennusalueella aina minimiterävyysetäisyyteen asti. Zeissin legendaarinen T*-heijastuksenpoistopinnoite varmistaa, että jokainen kuva piirtyy Zeiss-objektiiville ominaisella erinomaisella kontrastilla ja värintoistolla.

Pehmeä ja luotettava automaattitarkennus

Zeiss Batis 2/40 CF:n automaattitarkennus on suunniteltu kestäväksi ja luotettavaksi, ja se tarjoaa hiljaisen, pehmeän ja tarkan tarkennuksen parhaan kuvanlaadun saavuttamiseksi kaikissa tilanteissa. Zeiss Batis-sarjan ainutlaatuinen OLED-näyttö näyttää tarkennusetäisyyden ja syväterävyysalueen kulloinkin valitulle aukon arvolle. Kiitos OLED-näytöille ominaisten korkean kirkkauden ja hyvän kontrastin, näyttö toimii kirkkaassa päivänvalossa yhtä hyvin kuin pimeässä.

Hinta ja saatavuus

Zeiss Batis 2/40 CF on toimitukset alkavat välittömästi.

Myyntihinta: 1400 €

Lisätietoja: info@focusnordic.fi

Ominasuudet

  • Kiinnitys Sony E-sarjan bajonetille, yhteensopiva kinokoon sensorien kanssa
  • Nopea, hiljainen ja tarkka automaattitarkennus
  • 24 cm minimitarkennusetäisyys tarjoaa 1:3.3 suurennussuhteen
  • Kompakti ja kevyt
  • Kestävä, säätiivistetty rakenne
  • Erinomainen terävyys myös täydellä aukolla (f/2,0)
  • Zeiss T* -pinnoite taka erinomaisen kontrastin ja värintoiston

Tekniset tiedot

Polttoväli: 40 mm
Maksimiaukko-arvo: f/2,0
Kuva-ala:
24 × 36mm (kinokoon kennot). Toimii myös APS-C-koon kennoilla
Objektiivin kiinnitys:
Sony E / FE
Tarkennus:
Automaattitarkennus / Manuaalitarkennus
Kuvanvakain:
Ei
Optinen rakenne
: 9 elementtiä / 8 ryhmää
Minimiaukko-arvo:
22
Minimitarkennusetäisyys:
24 cm
Maksimisuurennus:
0.30x (kuvasuhde 1:3.3)
Suotimen koko:
67 mm
Pituus:
93 mm
Halkaisija:
78 mm
Paino:
361 grammaa
Mukana tulevat:
Heijastussuoja, linssinsuojukset
Muut ominaisuudet: Sääsuojattu rakenne, hiljainen automaattitarkennus, OLED-näyttö kertoo tarkennusetäisyyden ja syväterävyysalueen.

Zeiss Batis-sarja 2018

Zeiss Batis 1.8/18

Zeiss Batis 2/25

Zeiss Batis 2/40 CF

Zeiss Batis 1.8/85

Zeiss Batis 2.8/135

Focus Nordic on pohjoismaiden suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Nissin, Metz, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja MyMyk. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen