2018-01-26 14:00Lehdistötiedote

Uusi Zhiyun Crane Plus -kuvanvakaaja

null

Zhiyun Crane V2 -vakaajan seuraaja pystyy kannattelemaan jopa 2,5 kg painoista kameraa. Suurin parannus on kuitenkin uusi ominaisuus, jolla vakaajan liikkeen, timelapse-kuvauksen ja kohteen seurannan voi ohjelmoida.

Sähköiset kameravakaajat, eli gimbalit, ovat hyödyllisiä kun haluat kuvata pehmeää videokuvaa käsivaralta. Uusi Zhiyun Crane Plus sisältää paljon enemmän ominaisuuksia kuin tavalliset gimbal-vakaajat, mikä tekee siitä erinomaisen työkalun niin video- kuin valokuvaajillekin.

Uusi POV-kuvaustila

Crane Plus ohittaa edeltäjänsä Crane V2 -vakaajan suorituskyvyssä ja pystyy kannattelemaan jopa 2,5 kg painon, jolloin sitä voi monipuolisesti käyttää niin pienikokoisten kompaktikameroiden, peilittömien kamerajärjestelmien kanssa kuin ammattitason järjestelmäkameroiden ja zoom-objektiivien kanssa. Vakaajan akut kestävät yhdellä latauskerralla jopa 12–18 tuntia.

Vakaajan kaikki kolme akselia (kallistus, panorointi ja keinuminen) kääntyvät täydet 360 astetta. Uudenlainen POV Mode -kuvaustila (Point of View) tallentaa liikkeen ja toiminnan elävästi nopeaa liikettä kuvattaessa, esimerkiksi hiihdossa tai rullalaudalla. Vakaajan avulla kameraa voidaan kallistaa jopa 45 astetta pitäen kuvan silti tasaisena.

Hallitse kameran liikettä

Time lapse -videoiden tekeminen on nyt helpompaa Crane Plus -vakaajan ohjelmointiasetusten myötä. Motion Memory Mode -asetuksen avulla vakaaja voidaan ajastaa ottamaan kuva halutuilla intervalleilla niin pitkään kuin haluat*. Motion Memory on edistyksellinen ominaisuus, jolla voit tallentaa tietyt asetukset ja kuvata kohtauksen aina samalla tavalla.

Yhtä vaikuttava on uusi Night Lapse Mode -yökuvaustila pitkien valotusajan otoksiin, jotka tuovat kuvaan unenomaisuutta ja lisäävät liikkeeseen syvyyttä ja ulottuvuutta. Toiminnolla voit kuvata tähtitaivaan liikkeen, yöllisen liikenteen valoja tai tallentaa yöllisen maiseman uskomattomalla tarkkuudella.
*Toimii Sonyn ja Panasonicin kameroissa, myyntipakkaukseen sisältyvillä ohjauskaapeleilla

Älykäs kohteen seuranta

Älypuhelimen ja Zhiyun ZY Play -sovelluksen avulla voit lukita Crane Plus -vakaajan seuraamaan liikkuvaa kohdetta automaattisesti. Piirrä sovelluksessa ruutu kohteen tai henkilön ympärille ja Crane Plus varmistaa, että se pysyy aina kuvassa. Voit liikkua kohteen ympäri tai kuvata kohtauksen - älykäs seuranta toimii molemmissa!

Joystick ja kameran ohjaus

Kameran kiinnittäminen gimbaliin käy helposti ja nopeasti. Vakaajan kahvassa on älykäs ohjauspaneeli ja joystick, jolla voidaan ohjata vakaajan liikettä, zoomia ja suljinpainiketta. Standardin ¼’’-jalustakierteen ansiosta Crane Plus -vakaaja voidaan kiinnittää mukana toimitettavaan minijalustaan, tai mihin tahansa haluamaasi jalustaan.

Hinta ja saatavuus

Zhiyun Crane Plus on saatavilla heti.

 • Hinta 669 €

Minijalusta, laturi, ohjauskaapelit (Sony, Panasonic), sekä objektiivin kiinnityspidike kuuluvat myyntipakkaukseen.

Lisätiedot: info@focusnordic.fi


Yhteenveto - Zhiyun Crane Plus

 • 3-akselinen moottoroitu kameravakaaja, kantokyky 2,5 kg
 • 360° kääntymiskulma kaikilla kolmella akselilla (kallistus, panorointi, keinuminen)
 • Sisäänrakennettu ohjaus Sony- ja Panasonic-kameroille
 • Liikkeenohjaus Motion Memory-toiminnolla
 • Night Lapse -toiminto pitkän valotusajan time lapse-kuvaukseen
 • POV -kuvaustila, jossa 45° synkronoitu liike
 • Älykäs kohteenseuranta älypuhelimen ja ZY Play -sovelluksen avulla
 • Ohjauspaneeli ja joystick, zoom-painike ja suljinpainike
 • Ladattavat Li-Ion-patterit kestävät yhdellä latauskerralla jopa 18 tuntia
 • Kameran kiinnitys on helppoa ja nopeaa
 • Standardi jalustakiinnitys (1/4”), minijalusta sisältyy myyntipakettiin


Tekniset tiedot

Tyyppi: 3-akselinen kameravakaaja (gimbal)
Kallistus:
360° (rajoittamaton)
Panorointi: 360° (rajoittamaton)
Keinuminen: 360° (rajoittamaton)
Suositeltu kuorma: 350 - 2500 g
Käyttöaika / lataus: 12-18 tuntia (kamera tasapainossa)
Käyttöjännite: 6,8-12,6 VVirtalähde: 2x Lithium Ion -patteri, tyyppi 26500
Latausaika: 3 h
Lämpötilan sietokyky: -10 - +45°C
Mitat: 173 x 188 x 374 mm
Paino: 950 g
Erikoisominaisuudet: Motion Memory, POV mode, älykäs kohteen seuranta, Night Lapse
Ominaisuudet: Joystick, zoom-vipu ja rec/suljin -painike. Micro USB -portti kameralle (Sony, Panasonic). Pohjassa standardi jalustakiinnitys (1/4’’). ZY Play -älypuhelinsovellus (Android, iOS)
Sisältyvät lisävarusteet:
Käyttöohje, minijalusta, objektiivin kiinnityspidike (Lens Mounting Clamp), Li-Ion patterit, laturi sekä kameran ohjauskaapelit (Sony & Panasonic)

Focus Nordic on pohjoismaiden suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Nissin, Metz, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja MyMyk. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen