2021-11-01 09:00Lehdistötiedote

Uusi toimitusjohtaja Mikael Westheimer johtaa Focus Nordicia eteenpäin

Mikael Westheimer on nimitetty Focus Nordicin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.11.2021 alkaen.  Westheimer tulee tekemään työtään nykyisen brändijohtajan, Tanskan maajohtajan ja osaomistajan roolien lisäksi. Toimitusjohtajana vuodesta 2014 lähtien toiminut Jonas Wernbo ottaa vastaan ​​uusia haasteita Focus Nordicin operatiivisena johtajana nykyisten Ruotsin maajohtajan ja osaomistajan roolien lisäksi.

Focus Nordic on kasvanut viime vuosina ja toimimme nyt 28 markkina-alueella Skandinaviassa, Baltiassa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Olemme sopeutuneet uusiin markkinatrendeihin, pandemian aikana opittuihin uusiin toimintatapoihin ja olemme erittäin hyvissä asemissa kasvun jatkumiselle. Olemme sopineet muutoksen tekemisestä omistajaryhmän sisällä, jotta voimme nostaa yhtiön seuraavalle tasolle, sanoo Mikael Westheimer.

Toimitusjohtajana Mikael Westheimer vastaa yleisesti strategiasta, myynnistä ja kehityksestä. Hän keskittyy brändiportfolion, uusien ja olemassa olevien markkinoiden täyden potentiaalin saavuttamiseen.  Westheimer tekee työtä tiiviissä yhteistyössä paikallisten markkinoiden kanssa ja keskittyy keskeisiin tukitoimintoihin synergian luomiseksi.

Jonas Wernbo vastaa Göteborgin pääkonttorin päivittäisestä toiminnasta. Lisäksi hänen vastuullaan ovat globaalin kiikariliiketoiminnan ja sisäisen brändimme Focus Sport Opticsin kehittäminen. Jonas ottaa strategisen roolin Pohjoismaiden markkinoilla keskittyen avainasiakkaisiin.

Knut Aronsen jatkaa Norjan maajohtajana, puheenjohtajana ja osaomistajana vastuualueenaan rahoitus ja uudet investoinnit.

 

Tietoa Focus Nordicista

Olemme olleet omistautuneita valokuvaukselle, videokuvaukselle ja optiikalle jo 1950-luvulta lähtien. Nykyään olemme intohimoisempia kuin koskaan jakamaan tietoa, inspiraatiota ja johtamaan toimialaa eteenpäin.

Focus Nordic on yksi johtavista valo- ja videokuvaus tuotteiden ja optiikan jakelijoista Euroopassa. Sillä on yli 60 tuotemerkkiä, kuten Tamron, Samyang, Panasonic, Zhiyun, Nanlite, Polaroid, Zeiss, Kodak, Focus Sport Optics ja Focus I Love My Photos, jotka ovat edustettuina 28 markkina-alueella Skandinaviassa, Keski- ja Itä-Euroopassa. Yhtiö perustettiin vuonna 2010 ruotsalaisen, norjalaisen ja tanskalaisen yrityksen fuusiona ja se on yksityisomistuksessa. Focus Nordicin vuotuinen liikevaihto on 60 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on yli 70. Keskitetyllä pääkonttorilla Ruotsissa, joka kattaa logistiikan, tuotehallinnan, markkinoinnin, rahoituksen ja tietotekniikan, sekä paikallisten markkinoiden asiantuntemuksella paikallisissa myyntitiimeissä Focus Nordic kattaa kaikki markkinat paikallisesti mutta tehokkaasti yhtenä markkina-alueena.

 


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on Euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Panasonic, Polaroid, Zhiyun, Samyang, Lexar, Ricoh/Pentax, Sirui, Kowa, Saramonic, Think Tank, Gomatic, Nisi, Hähnel, Zeiss, Ledgo, Celestron, Nanlite, Velbon, Trancend, Chasing, Rotolight, Kenko, Lume Cube, Delkin, SmallRig, Ilford, Nissin, Hollyland, Feelworld, B&W Outdoor Cases, Lenspen ja Orca. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen

Liittyvät mediat