2016-04-14 12:00Lehdistötiedote

Uusi superlaakulmaobjektiivi Zeissilta

null

Zeissin kehuttu Batis-sarja laajenee uudella Zeiss Batis 2.8/18mm -objektiivilla. Täydenkennon Sony E-kiinnityksen kameroille suunnitellussa Batis-sarjassa on ennestään objektiivit 25mm ja 85mm polttoväleillä.

”Siitä huolimatta, että Zeiss on suunnitellut näinkin laajakulmaisen objektiivin, on uuden Batiksen kuvanlaatu linjassa aiempien Batis-sarjan menestysmallien kanssa.”, sanoo Teemu Salminen, Zeissia maahantuovalta Focus Nordicilta, ”Kyseessä on jälleen yksi upea työkalu ammattilaisille.”

Monipuolinen objektiivi

Valovoimainen 18mm objektiivi on erittäin käyttökelpoinen, sillä se sopii niin maisemien, arkkitehtuurin kuin sisätilojenkin kuvaamiseen. Lisäksi objektiivi tulee olemaan varmasti suosittu myös tähtitaivaiden kuvaamisessa.

Objektiivin rakenne

Objektiivin optinen rakenne sisältää 11 linssielementtiä 10 ryhmässä. Elementeistä neljä on molemmilta puolilta asfäärisia ja seitsemän on valmistettu erikoislasista. Kelluvalinssinen rakenne mahdollistaa uskomattoman kuvanlaadun koko kuva-alalle riippumatta kuvausetäisyydestä.

Nopean ja tarkan automaattitarkennuksen lisäksi objektiivin käsitarkennus on erittäin tunnokas ja hyvin reagoiva, joten jokaiseen kuvaustilanteeseen voidaan valita sopiva tarkennustapa.

Kuten aiemmissa Batiksissa, myös uudessa objektiivissa on OLED-näyttö, jolta nähdään tarkennusetäisyys tarkennustasolta sekä syväterävyysalue valitulla aukolla. Myös APS-C-kennoisella kameralla kuvattaessa objektiivi näyttää automaattisesti todellisen syväterävyysalueen.

Koko Batis-sarja on suunniteltu sääsuojatuksi ja kestämään kovemmatkin sääolosuhteet. Ne tukevat kaikkia nykyisten Sony E-sarjan kameroiden ominaisuuksia ja toimintoja.

Nimen taustaa

Zeiss on nimennyt vuodesta 2013 alkaen uudet objektiivisarjansa lintujen latinankielisillä nimillä. Batis, töpösieppo, on pieni Afrikassa elävä varpuslintu. Se on erittäin nopea ja se on helppo tunnistaa kontrastikkaasta mustasta naamaristaan, aivan kuten nopeasta tarkennuksesta ja kontrastikkaista kuvista tunnetut Batis-objektiivit!

Batis 18mm F/2.8, tekniset tiedot

  • Polttoväli: 18mm
  • Aukkoalue: F/2.8 – 22
  • Elementtiä/ryhmää: 11 / 10
  • Tarkennusalue: 0,25m – ääretön
  • Kuvakulma (diag. / horis. / vert.): 99° / 90° / 67°
  • Suurennussuhde: 1:9,5
  • Suodienkierre: 77 mm
  • Halkaisija (max): 100 mm
  • Pituus (ilman vastavalosuojaa): 80 mm
  • Paino: 330 g

Hinta ja saatavuus

Batis 2.8/18 toimitukset alkavat toukokuun lopulla ja se tulee maksamaan seuraavasti:

Zeiss Batis 18mm F/2.8, Hinta noin 1650 euroa.

Lisätietoja: info@focusnordic.fi

Focus Nordic on pohjoismaiden suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Nissin, Metz, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja MyMyk. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen