2013-12-06 09:00Lehdistötiedote

Uusi laajakulmaobjektiivi Samyangilta

null

Samyang 10mm F/2,8 ED AS NCS CS

Samyang esitteli tämän polttovälin objektiivin prototyypin jo Photokinassa 2012, mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon. Objektiivin koon pienentämiseen on käytetty paljon energiaa samalla kun optinen suorituskyky on haluttu pitää mahdollisimman hyvänä. Tästä syystä lopullinen versio eroaa suuresti aiemmin esitellystä prototyypistä.

”Erittäin laadukas laajakulmaobjektiivi maksaan normaalisti paljon, mutta Samyang näyttää jälleen, että he voivat valmistaa huippuoptiikkaa edullisesti”, kertoo Juha Korteniemi, Samyangia maahantuovalta Focus Nordicilta. ”Jos olet valmis työskentelemään manuaalitarkennuksella, saat varmasti vastinetta rahoillesi”

Objektiivi on vääristymäkorjattu ja sen polttoväli on 10mm (kinovastaavuus 15mm APS-C ja 20mm MFT) ja sen kuvakulma on jopa 109,5 astetta, joten se sopii hyvin niin sisä-, arkkitehtuuri- kuin maisemakuvaukseenkin.

Lähin tarkennusetäisyys 25 cm antaa mahdollisuuksia mielenkiintoisiin kuviin.

Objektiivin rakenne koostuu 14 linssistä, 10 ryhmässä, joista kaksi on asfääristä linssielementtiä ja yksi ED-lasielementti (Extra-low Dispersion).

Samyang NCS – Nano-pinnoitus

10mm F/2,8 on Samyangin ensimmäinen objektiivi, jossa on täysin uusi heijastamaton nanokristallipinnoite. Tämä mahdollistaa entistä paremman valon läpäisyn, vähentää heijastuksia ja parantaa kontrastia, jotka yhdessä tarjoavat erittäin korkean resoluution, joka riittää parhaimmillekin markkinoilla oleville kameroille.

Objektiivissa on manuaalitarkennus.

Se tulee saataville seuraavilla kiinnityksillä: Canon EOS, Nikon AE, Pentax K, Sony A, Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E, Four Thirds ja Micro Four Thirds (kaksi viimeistä sopivat Olympuksen ja Panasonicin -järjestelmiin).  

Hinta ja saatavuus

Ensimmäiset toimitukset alkavat tammikuussa 2014 ja sen hinta on noin 549 € (Nikon AE 599 €)

Lisätietoja: info@focusnordic.fiTietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen