2016-06-09 10:00Lehdistötiedote

Uusi DxO OpticsPro 11 ja DxO ONE -päivitys

null

Maailman johtava kuvankäsittelyohjelmien kehittäjä DxO päivittää palkitun RAW-tiedostojen käsittelyohjelmansa OpticsPron 11. versioon.

Samalla julkaistaan uusi sovellus DxO ONE-kameraan, mikä päivittää automaattisesti kameran laiteohjelmiston lisäten uusia ominaisuuksia.

Kohinan poisto uudelle tasolle

DxO OpticsPro -ohjelman kohinanpoistoteknologia DxO Prime on päivittynyt uuteen PRIME 2016 -versioon. Se sisältää monia uusia ominaisuuksia ja toimintoja, joilla kuvia voi muokata yhdellä napin painalluksella tavalla, joka muuten veisi paljon aikaa ja vaatisi mittavaa ammattitaitoa.

DxO Prime 2016, parempi ja nopeampi

DxO OpticsPro 11:n PRIME 2016 on parempi ja nopeampi kuin aikaisemmissa versioissa. Se pystyy poistamaan kohinan myös korkeilla ISO-arvoilla otetuista kuvista. Kohinanpoisto on mahdollista tehdä myös niin, että sävytetyt ja epäterävät (bokeh) alueet jäävät koskemattomiksi. Myös tummien alueiden yksityiskohdat jäävät näkyviin, kun kohinanpoisto tehdään automaattisesti kameran asetukset huomioon ottaen.

Tason ja laadun parantumisen lisäksi koko prosessi on jopa neljä kertaa nopeampi kuin aikaisemmin.

”Uusi DxO Noise Reduction PRIME on mahtava”, sanoo Mike Mezeul, ammattivalokuvaaja, ”pystyn ottamaan kuvia korkealla ISO-arvolla ja silti lopputulos on selkeä ja tarkka.”

Automaattinen spot-weighted-korjaus

DxO on kehittänyt lukuisia uusia toimintoja, jotka pohjautuvat kasvojen tunnistukseen. Uusi Spot Weighted-toiminto käyttää apuna kasvojentunnistusta määrittääkseen kuvalle älykkään sävykartan. Se lisää valoa ja parantaa kontrastia samalla kun se optimoi kasvojen valoisuutta.

”DxO on onnistunut jälleen”, sanoo Camilla Ferrari, ammattivalokuvaaja ja DxO:n ambassadori, ”kasvojen tunnistus mahdollistaa älykkään valaistuksen sinne mihin sitä tarvitaan – se antaa kuvilleni luonnollisemman ja miellyttävämmän sävyn.”

DxO OptocsPro 11 sisältää lukuisia uusia ominaisuuksia ja toimintoja

  • Automaattinen mikrokontrasti (Auto Microcontrast Mode), joka parantaa kuvan pieniä yksityiskohtia, mutta jättää kasvot ja korkean ISO-arvon kuvat koskemattomiksi.
  • Selective Tone Control, keskisävyjen parempi säilytys luonnollisen ilmeen saavuttamiseksi
  • Punasilmäisyyden poisto perustuen kasvojen tunnistukseen – voit poistaa punasilmäisyyden useilta kuvan henkilöiltä kerralla.
  • Uudenlainen koko näytön tila helpottaa kuvien tarkastelua.

Tukee nyt useampia kameramalleja

OpticsPro lukee kuvien metadatan ja lataa automaattisesti lisäosan kamera- ja objektiivi-yhdistelmälle. Näin OpticsPro pystyy automaattisesti korjaamaan vääristymät, kromaattisen aberraation, sävytyksen sekä terävyysasetuksia. Uuteen versioon on lisätty entistä enemmän järjestelmäkameroita, kuten Nikonin uusi lippulaiva D5. Ohjelma tukee nyt yli 28 000 kamera- ja objektiivi-yhdistelmää.

DxO ONE:n uudet ominaisuudet

Uusin versio DxO ONE-sovelluksesta (v1.4) on ladattavissa ilmaiseksi AppStoresta ja sisältää jälleen uusia ominaisuuksia niin itse sovellukseen, kuin DxO One -kameraankin. Kameraa on kehitetty valokuvaajien palautteen pohjalta, ja onkin loistava esimerkki tuotteesta, joka paranee koko ajan ilman, että asiakkaan tarvitsee hankkia uutta kameraa.

Uudet ominaisuudet 1.4 -versiossa:

  • Lisää tekijänoikeustiedot suoraan kuvan Exif-tietoihin
  • Mahdollisuus lisätä kuviin vesileima jo suoraan kamerassa
  • Uusi, selkeämpi käyttöliittymä, jolla asetusten tekeminen on helppoa ja nopeaa.

”DxO ONEsta on tullut peruskalustoa järjestelmäkamerani ja jalustan rinnalle, eikä pelkästään sen ansiosta, että DxO ONE:n kanssa voin jakaa kuvani nopeasti ja helposti”, sanoo John Thawley, tunnettu moottoriurheilukuvaaja. ”Uusien tekijänoikeus- ja vesileimaominaisuuksiensa ansiosta voin nyt jakaa kuvani myös turvallisemmin, pelkäämättä että kuviani käytettäisiin luvatta.”

Hinta ja toimitus

DxO OpticsPro 11 on saatavilla kahtena versiona, Essential- ja Elite-versiona, Macille ja PC:lle. Toimitukset alkavat kesäkuussa.

DxO OpticsPro 11 Essential. Hinta noin 105 euroa.

DxO OpticsPro 11 Elite. Hinta noin 155 euroa.

DxO ONE-sovellus saatavilla ilmaiseksi AppStoresta

Mikäli olet hankkinut aikaisemman version 1. huhtikuuta jälkeen, voit päivittää ohjelman maksutta uuteen versioon osoitteessa www.dxo.com.

Lisätiedot: info@focusnordic.fi

Focus Nordic on pohjoismaiden suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Nissin, Metz, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja MyMyk. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen