2021-04-22 08:00Lehdistötiedote

Tamronilta kaksi objektiivia maisema- ja luontovalokuvaajille

Tamron on yksi maineikkaimmista Sonyn E-tyypin-järjestelmän objektiivien valmistajista. Nyt on kahden uuden objektiivin vuoro, Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD täyskennoiselle kameralle ja Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD Aps-C:lle.

150–500 mm objektiivissa on laaja zoomausalue, jonka avulla valokuvaajat voivat saada sekä lähikuvia villieläimistä että myös laajemman näkymän ympäröivästä maisemasta. Objektiivissa on kompakti muotoilu ja se sopii erinomaisesti villieläinten, luonnon ja urheilun kuvaamiseen. 11-20 mm objektiivi on loistava ja kompakti ultralaajakulma, joka sopii kaikenlaiseen kuvaamiseen maisemasta katukuvaukseen.

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

Uusi 150-500mm F5-6.7 ultratelezoom-objektiivi on suunniteltu täyskennoisille peilittömille Sony E-tyypin kameroille, ja se on rakennettu korostaen pienikokoisuutta ja käytettävyyttä kuvanlaadusta tinkimättä.

Objektiivi on vain 209,6 mm pitkä ja maksimihalkaisija on 93 mm. Koko on hämmästyttävän pieni täyskennoisille peilittömille kameroille suunnitellulle 500 mm ultratelezoomille. Objektiivi on 500 mm asennossa huomattavan pienikokoinen, vain 283 mm pitkä. Painoa objektiivilla on 1725 g ilman jalustakiinnitystä.

Tästä objektiivista löydät monia uusia käyttöä helpottavia toimintoja, kuten Flex Zoom -lukituksen, hihnanpidikkeen ja sisäänrakennetun Arca-swiss-pikakiinnityksen.

Flex Zoom -lukituksen avulla valokuvaaja voi lukita objektiivin välittömästi mihin tahansa zoomausasentoon liu'uttamalla zoomausrengasta edestakaisin.

Tämä estää objektiiviputken tahattoman, tuotteen painosta johtuvan, liikkumisen. Tavanomainen zoomauksen lukituskytkin on asennettu estämään objektiiviputkea liukumasta omalla painollaan alas kuljetuksen aikana.

Pikakiinnitys on Arca Swiss -yhteensopiva ja kahvan muotoilu on suunniteltu objektiivin helppoon käsittelyyn. Painon vähentämiseksi, se on valmistettu magnesiumista, mikä puolestaan keventää kädessä pidettävää taakkaa. Pikakiinnitys sisältää hihnan kiinnitysreiän.

150–500 mm objektiivissa on lineearimoottorilla toimiva VXD AF -tarkennusmekanismi, joka tarjoaa erittäin nopean ja tarkan automaattitarkennuksen sekä varmistaa erittäin reagoivan suorituskyvyn.

Jopa teleasetuksella kuvattaessa 150–500 mm objektiivin automaattitarkennus toimii erittäin tarkasti kaikilla kuvausetäisyyksillä, läheltä kauas.

Seurantatarkennusta on parannettu huomattavasti helpottamaan nopeasti liikkuvien kohteiden, kuten urheilutapahtumien, lintujen ja ilmailuvalokuvien, nappaamista. Näin varmistetaan, että dramaattiset, toiminnantäyteiset hetket eivät koskaan jää kuvaamatta, riippumatta siitä, otatko valokuvia tai videoita. Lisäksi lineaarimoottori vähentää myös tarkennuksen aikana syntyvää melua ja tärinää, mikä tekee siitä ihanteellisen sekä valo- että videokuvaamiseen hiljaisessa ympäristössä.

Objektiivissa on Tamronin suosittu VC-vakaaja, joka joka mahdollistaa jopa neljä aukkoarvoa pidemmän suljinajan. Siinä on kolme erilaista asetusmahdollisuutta. Tila 1: vakio, tila 2: yksinomaan panorointiin, ja tila 3: rajaus prioriteetti. Tämä toiminto tarjoaa erinomaisen kuvanvakautusominaisuuden, mikä mahdollistaa kameran tärinän aiheuttaman kuvan epätarkkuuden tehokkaan vähentämisen.

Optinen rakenne koostuu 25 elementistä 16 ryhmässä, mukaan lukien yksi XLD (erittäin matala dispersio), viisi LD (matala dispersio) ja kaksi hybridistä asfääristä linssielementtiä, jotka poistavat perusteellisesti poikkeamia, mukaan lukien aksiaaliset kromaattiset poikkeamat. Linsseissä on Tamronin kuuluisa BBAR-G2-pinnoite, joka vaimentaa haamukuvat ja heijastukset minimiin ja auttaa parantamaan kuvan yksityiskohtia.

Objektiivin MOD (kohteen pienin etäisyys) on 0,6 metriä 150 mm laajakulmapäässä ja 1,8 metriä 500 mm telepäässä.

Objektiivissa on kosteutta kestävä rakenne ja fluoripinnoite, joka varmistaa käytön myös ankarissa sääolosuhteissa. Se on yhteensopiva useiden suosittujen Sony-ominaisuuksien kanssa, mukaan lukien Fast Hybrid AF (kontrasti- ja vaihetarkennusten yhdistelmä) ja Eye AF (automaattinen tarkennus kohteen silmiin).

 

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Kompakti ultratelezoom-objektiivi
 • Upea kuvanlaatu
 • Nopea automaattitarkennus
 • VC-kuvanvakaaja, joka kompensoi jopa neljä aukkoarvoa
 • Kosteutta kestävä rakenne
 • Zoomin kiertokulma 150 - 500 mm välillä on vain 75 astetta
 • Objektiivinsuojus joustavalla, suojaavalla etuosalla

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

Uusi 11–20 mm f2.8 zoom on maailman ensimmäinen ultralaajakulma-zoom-objektiivi Sony E-tyyppisille peilittömille APS-C -kameroille, joissa on f/2.8 aukko. Valovoimaisesta f/2.8-aukosta huolimatta objektiivi on hyvin pieni (vain 86,2 mm) ja sopii täydellisesti Sonyn pienikokoisen APS-C peilittömän kameran runkoon.

Monipuolisen polttovälin ansiosta käyttäjät voivat nauttia ultralaajakulman luomasta voimakkaasta maailmasta laajemmassa päässä (vastaa täyskennon 16,5 mm). Samalla käyttöön saadaan objektiivi, joka soveltuu hyvin rentoihin valokuviin, kuten katukuvaukseen 20 mm polttovälillä (vastaa täyskennon 30 mm).

11–20 mm objektiivi on vain 86,2 mm pitkä ja painaa 335 grammaa. Valovoimaiseksi f2.8-aukon ultralaajakulmaiseksi zoom-objektiiviksi tämä on erittäin kompakti ja kevyt.

Optinen rakenne koostuu 12 elementistä 10 ryhmässä. Kaksi GM (asfäärinen, valettua lasia) -linssielementtiä, jotka takaavat suuren tarkkuuden koko kuva-alassa reunasta reunaan. Yksi XLD (erittäin matala dispersio) ja kaksi LD (matala dispersio) linssielementtiä tuottavat tarkkoja kuvia, joissa optiset poikkeamat ovat erittäin hyvin korjattu.

Objektiivissa on myös Tamronin kuuluisa BBAR-G2-pinnoite, joka heikentää haamukuvien ja heijastusten haitat minimiin. Samalla se auttaa parantamaan esineiden yksityiskohtia, vaikka kohde olisi taustavalaistu. Kaikkien näiden ominaisuuksien yhdistelmällä objektiivi tuottaa reunasta reunaan terävän kuvan luonnollisilla väreillä ja upealla bokehilla.

Muita 11-20 f/2.8 mielenkiintoisia optisia ominaisuuksia on loistava MOD (kohteen pienin etäisyys) 0,15 m 11 millimetrissä ja 0,24 m 20 millimetrissä. Laajimmalla 11 mm asetuksella objektiivin hämmästyttävä suurennussuhde on 1:4!

Objektiivissa on kosteutta kestävä rakenne ja fluoripinnoite, joka varmistaa käytön myös ankarimmissa olosuhteissa. Se on yhteensopiva monien ominaisuuksien kanssa, jotka Sony rakentaa kameroihinsa, mukaan lukien Fast Hybrid AF (kontrasti- ja vaihetarkennusten yhdistelmä), Eye AF (automaattinen tarkennus kohteen silmiin) ja siinä on videokäyttäjille poikkeuksellisen hiljainen ja täydellinen RXD-askelmoottoriyksikkö.

 

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Kompakti ultralaajakulma
 • Mahtava MOD
 • Upea kuvanlaatu
 • Kosteutta kestävä rakenne

Hinta ja toimitus:

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD -objektiivin toimitukset alkavat kesäkuun lopussa 2021. Suositeltu myyntihinta on 979,00 euroa.

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD -objektiivin toimitukset alkavat 2021 kesäkuun alussa. Suositeltu myyntihinta on 1690,00 euroa.

 

Lisätietoja saadaksesi ota yhteyttä osoitteeseen: info@focusnordic.fi

 

 


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on Euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Panasonic, Polaroid, Zhiyun, Samyang, Lexar, Lowepro, Ricoh/Pentax, Sirui, Joby, Kowa, Saramonic, Nisi, Hähnel, Zeiss, Ledgo, Celestron, Nanlite, Velbon, Trancend, Chasing, Rotolight, Kenko, Lume Cube, Delkin, SmallRig, Ilford, Nissin, Hollyland, Feelworld, B&W Outdoor Cases, Lenspen ja Orca. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen