2019-09-25 12:00Lehdistötiedote

Saramonic Blink 500 – järkevä langaton mikrofonijärjestelmä

null

Langaton mikrofoni on yksi tärkeimmistä videotuotannon työkaluista, kuvasit sitten kameralla, älypuhelimella tai tabletilla. Saramonic Blink 500 on yksi markkinoiden pienimmistä ja keveimmistä kaksi kanavaisista langattomista mikrofonijärjestelmistä.

Pienestä koostaan huolimatta se tuottaa ammattitasoista äänenlaatua ja on täydellinen valinta pieniin videotuotantoihin, journalisteille, vloggaajille ja tubaajille, jotka tarvitsevat erittäin helppokäyttöisen langattoman mikrofonin, joka ei tule heidän luovuutensa tielle.

Pieni tuote, iso ääni

Saramonicin uutuudessa on kiinnitetty erityisesti huomiota kristallinkirkkaaseen ammattitasoiseen äänen, joka erottaa muuten hyvälaatuisen videon massan yläpuolelle. Monipuolisissa langattomissa lähettimissä on sisäänrakennetut mikrofonit, jotka taltioivat puheäänen täydellisesti. Pienen kokonsa ansiosta lähetin voidaan kiinnittää paidan kaulukseen tai taskuun. Lähettimeen voidaan kiinnittää myös mukana tuleva SR-M1-lavalier-mikrofoni, jolloin sitä voidaan käyttää tavanomaisena langattomana lähettimenä. Erillinen mikrofoni eristää ympäristön hälyäänet entistä paremmin.

Kehittynyt, silti helppo käyttöinen

Laite käyttää lupavapaata 2,4GHz -lähetystaajuutta ja vaihtaa automaattisesti kanavalle, jolla on vähiten muuta liikennettä ja häiriöitä. Lähettimen ja vastaanottimen parittaminen sujuu vaivattomasti, eikä käyttäjän tarvitse tehdä mitään ylimääräisiä säätöjä saadakseen laitteita toimimaan keskenään. Yhteen Blink 500 -vastaanottimeen voidaan liittää kaksi langatonta lähetintä, joten esimerkiksi haastattelujen taltiointi on erittäin helppoa.

Täydelliset tasosäädöt

Yksi hankalimmista piirteistä hyvän ääniraidan taltioimisessa on äänitasojen hallinta. Osa ihmisistä puhuu erittäin kovaäänisesti, kun taas toiset hyvin hiljaa. Tästä syystä Blink 500 -lähettimissä on yksinkertaiset painikkeet äänentasojen nostamiseen ja laskemiseen, sekä LED-näyttö, joka osoittaa äänen tason.

Sisäänrakennettu litiumakku antaa noin viisi tuntia jatkuvaa käyttöaikaa yhdellä latauksella. Mukaan tulevan latauskaapelin avulla USB-C-porttia voidaan käyttää antamaan laitteelle virtaa tai lataamaan sisäistä akkua myös tallentamisen aikana. 10 mW lähetysteho antaa vaikuttavan 30 metrin kantaman tavanomaisissa ympäristöissä ja jopa 50 metrin kantaman avoimissa tiloissa.

Audiojärjestelmä kameroille ja mobiililaitteille

Blink 500 B1- ja B2-malleissa toimitetaan sekä TRS-, että TRRS-kaapelit, joilla vastaanotin on mahdollista kytkeä eri järjestelmäkameroiden mikrofoniliitäntöihin tai käyttää sitä yhdessä 3,5mm kuulokeliitännällä varustettujen älylaitteiden kanssa. Lisäksi B3- ja B4-mallien vastaanottimissa on sisäänrakennettu lightning-liitäntä ja B5- ja B6-malleissa vastaavasti USB-C-liitäntä.

Vastaanottimessa on vahva ulostulosignaali, joten kameran tasosäätö voidaan säätää matalalle tasolle, jolloin kameran vahva esivahvistus ei tule kuuluviin.

Mallit, hinnat ja saatavuus

500 B1
Yksi lähetin ja yksi vastaanotin 3,5mm liitännällä. Mukana lavalier-mikrofoni, sekä 3,5mm TRS- ja TRRS-kaapelit. Suositushinta 189,00 €

500 B2
Kaksi lähetintä ja yksi vastaanotin 3,5mm liitännällä. Mukana lavalier-mikrofonit, sekä 3,5mm TRS- ja TRRS-kaapelit. Suositushinta 269,00 €

500 B3
Yksi lähetin ja yksi vastaanotin Applen iOS-älylaitteille lightning-liitännällä. Mukana lavalier-mikrofoni. Suositushinta 229,00 €

500 B4
Kaksi lähetintä ja yksi vastaanotin Applen iOS-älylaitteille lightning-liitännällä. Mukana lavalier-mikrofonit. Suositushinta 279,00 €

500 B5
Yksi lähetin ja yksi vastaanotin Android-älylaitteille USB-C -liitännällä. Mukana lavalier-mikrofoni. Suositushinta 229,00 €

500 B6
Kaksi lähetintä ja yksi vastaanotin Android-älylaitteille USB-C -liitännällä. Mukana lavalier-mikrofonit. Suositushinta 279,00 €

Saramonic Blink 500 -laitteiden toimitukset alkavat lokakuun alussa.


Lisätietoja: info@focusnordic.fi

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Rotolight, Nissin, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen