2013-04-17 08:48Lehdistötiedote

Ricohilta uusi high end –luokan kompaktikamera

null

Ricoh GR on kompaktikamera, joka on varustettu erittäin kehittyneillä ominaisuuksilla,
kuten: 16,2 MP:n APS-C CMOS-kenno, 3” LCD-näyttö 1.230,000 kuvapisteellä, valovoimainen
F/2,8 –optiikka ja poistettu low pass –suodin.

Tärkeimmät ominaisuudet


1. Optiikka

Ricoh GR –kamerassa on kehittynyt objektiivi, 18,3mm F/2,8 (vastaa 35mm:n formaatissa 28mm), joka mahdollistaa ilman low pass –suodinta olevan kennon käytön. Optisten virheiden minimoimiseksi objektiivissä käytetään kahta asfääristä linssiä sekä erityisen valoataittavaa linssiä. 9-lehtisen sulkijan ansiosta saadaan aikaiseksi täydellisen pehmeä ”bokeh”. Objektiivissä on sisäänrakennettu harmaasuodin. Kameran optiikka mahdollistaa suuren aukon käyttämisen jopa kirkkaassa valossa ja jopa tällaisessa tilanteessa saadaan kuvaan tarvittaessa mukaan upea epäterävyysalue.
2. Kenno

GR-mallissa on kehittynyt APS-C –kokoinen CMOS-kenno (16,2 megapikseliä). Vastaavat arvot ovat
mm. useissa markkinoilla olevissa täysiverisissä järjestelmäkameroissa. Kameran suuresta ISO-arvosta (25 600) huolimatta kohinataso pysyy hyvin kurissa. Erityisen kennon avulla, joka on suunniteltu juuri kameran objektiivia ja puuttuvaa low pass –suodinta silmällä pitäen, saavutetaan erittäin korkealuokkainen kuvanlaatu.

3. Design

Ominaisuudet joita on aikaisemmin totuttu näkemään vain suurempikokoisissa kameroissa(kenno, toiminnot ja kuvanlaatu) on nyt saatu mahtumaan erittäin kompaktiin kokoon.

4. Ammattilaistason toimintoja

Kamerassa on mahdollista käyttää useita järjestelmäkamerasta tuttuja asetuksia ja sillä voidaan kuvata myös RAW-tason (DNG, joka toimii lähes kaikissa kuvankäsittelyohjelmissa) kuvia.

5. Tarkka LCD-näyttö

Korkea resoluutioisessa, suuressa 3” LCD-näytössä on huikeat 1.230,000 kuvapistettä. Parasta mitä tässä luokassa markkinoilla on tarjolla.

6. Uusi automaattitarkennustoiminto

Uusi AF-toiminto tarkentaa kohteeseen 0.2 sekunnissa. Toiminto yhdistettynä kameran nopeaan käynnistysaikaan (noin 1 sekunti) tarjoaa loistavat edellytykset reagoida nopeastikin eteen
tuleviin kuvaustilanteisiin.

7. Videokuvaus

GR-kameralla voidaan kuvata Full HD -tason (1920 x 1080 pikseliä, 16:9, 30 kuvaa sekunnissa) videokuvaa H.264-formaatissa.

8.
Muita toimintoja

I.  Digitaalinen tasonilmaisin (2-tie)

II.  Stereo-mikrofoni

III.  Kromaattinen moare-kompensointi

IV.  Yhteensopiva UHS-1 korkeanopeusmuistikortin
kanssa

V.  Yhteensopiva Eye-FI
–langattoman muistikortin kanssa

VI.  Mukana SILKYPIX
Developer Studio 3.0 LE (PENTAX RICOH IMAGING RAW), jonka avulla voidaan
käsitellä myös RAW-kuvatiedostoja.

Lisätietoja: info@focusnordic.fi


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen