2015-04-23 09:00Lehdistötiedote

Ricoh uudistaa Pentax K-3 -lippulaivamallinsa

null

Pentaxin uuden K-3 II-mallin suorituskyky on parantunut entisestään ja siinä on lukuisia uusia ominaisuuksia ja innovaatioita; kuten sisäänrakennettu GPS, tehokkaampi kuvanvakaaja sekä aivan uudenlainen Pixel Shift Resolution System -kuvanparannustekniikka.

”Suosituin ja testeissä menestynein kameramme on nyt entistäkin parempi”, sanoo Juha Korteniemi Pentaxia maahantuovalta Focus Nordicilta.

Uskomaton erottelukyky

Pentax K-3 II -kamerassa on 24,35 megapikselin CMOS-kenno, Pentaxin täysin ainutlaatuisella antimoiré-toiminnolla, joka korvaa perinteisen AA-suotimen. Se yhdessä 645Z-keskikoonkamerasta tutun PRIME III -kuvaprosessorin kanssa takaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun.

Pixel Shift Resolution System

Ainutlaatuinen kuvanparannusteknologia tuo kuvien erottelukyvyn aivan uudelle tasolle. Uudella toiminnolla kamera ottaa nopeasti neljä eri kuvaa, siirtämällä jokaisessa kennoa yhden pikselin verran. Kuvat yhdistetään sitten kamerassa. Näin tuotetussa tiedostossa jokaisella pikselillä on täysi väridata, verrattuna perinteiseen teknologiaan. Kuvissa on näin entistä totuudenmukaisempi värintoisto, sekä tarkemmat yksityiskohdat, samalla kun kohinan määrää saadaan vähennettyä. Tämä saadaan toteutettua Pentaxin kamerarunkoihin sisäänrakennetun kuvanvakaajan avulla. Kennon liikuttamista voidaan käyttää kuvan vakauttamisen lisäksi myös muihin toimintoihin, kuten esimerkiksi ”Astro Tracer” -työkaluun.

GPS-paikannus sisäänrakennettuna

Astro Tracer -toiminnon ansiosta jo Pentaxin edelliset kameramallit ovat olleet maailman parhaita valintoja taivaan kuvaamiseen, mutta ne ovat vaatineet erillisen GPS-lisälaitteen. Uudessa K-3 II -kamerassa GPS-paikannus löytyy ensimmäistä kertaa sisäänrakennettuna rungosta, jonka ansiosta tähtien, planeettojen ja muiden taivaankappaleiden kuvaaminen pitkillä valotuksilla on todella helppoa. Kamera laskee automaattisesti kuinka paljon kennoa on liikutettava, jotta saadaan kompensoitua maan pyörimisestä syntyvä liike. Lopputuloksena saadaan virheetön ja tarkka kuva tähtitaivaasta.


Totutut ominaisuudet

Kaikki ne K-3 mallin suositut ominaisuudet, joiden ansiosta se on voittanut useita testejä, kuten sääsuojaus, nopea sarjakuvaus, jopa 51200 ISO-herkkyys, 1 037 000 pisteen LCD-näyttö ja kaksi muistikorttipaikkaa, löytyvät myös uudesta mallista.

Hinta ja saatavuus

Kameran toimitukset alkavat toukokuussa seuraavin hinnoin:

Pentax K-3 II runko. Hinta noin 1060 euroa

Pentax K-3 II 18-55mm WR kit. Hinta noin 1170 euroa.

Pentax K-3 II 18-135mm WR kit. Hinta noin 1380 euroa.

Pentax K-3 II 16-85mm WR kit. Hinta noin 1600 euroa.

Nykyinen K-3 -malli tulee säilymään edelleen myynnissä toisessa hintaryhmässä.

Lisätietoja: info@focusnordic.fi

Focus Nordic on pohjoismaiden suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Panasonic, Ricoh/Pentax, Joby, Jobo, Lowepro, Transcend, Steiner, Kowa, Hähnel, Lumiquest, Tamron, Samyang, Zeiss, Velbon, Kenko, Nissin, Metz, MyMyk ja Lensbaby. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen