2013-10-08 13:00Lehdistötiedote

Pentaxin uusi lippulaiva, maailman ensimmäinen alipäästösuodinsimulaattori.

null

Pentax julkaisee kauan odotetun uutuuden, Pentax K-3 järjestelmäkameran, jossa on monia uusia innovatiivisia ominaisuuksia: Alipäästösuodinsimulaattori, ”Pentax Real-Time Scene Analysis System” ja 4K-laatuinen intervallikuvaus. Samaan aikaan julkaistaan myös uusi sääsuojattu objektiivi, HD Pentax-DA 55-300 F/4-5,8 ED WR.

”Tästä kamerasta on paljon sanottavaa, mutta ehkä tärkein on se, kuinka helppoa sitä on käyttää,
kaikista ominaisuuksistaan huolimatta”, kertoo Juha Korteniemi, Pentaxia maahantuovalta Focus Nordicilta.

Sääsuojaus

Olemme tottuneet siihen, että useimmat Pentax-kamerat ovat sääsuojattuja, eikä K-3 tee siihen
poikkeusta. Kaikkiaan 92 erikoistiivistettä takaavat, että kamera toimii kaikkein vaativimmissakin olosuhteissa. Edes kaatosade, lumimyrsky tai hiekka eivät pysäytä Pentax K-3 –kameraa.

Kenno

Aivan uusi 24 megapikselin APS-C -kokoinen CMOS-kenno, yhdessä uuden Prime III –prosessorin
kanssa, mahdollistavat erittäin vähäkohinaiset kuvat suurillakin ISO-herkkyyksillä.

Kuvanvakaus (sensor shift), alipäästösuodinsimulaattori & astro-toiminto

Pentax K-3 –kamerassa on sisäänrakennettu kuvanvakaaja, joka toimii kaikilla K-bajonetin objektiiveilla.

Siinä ei ole mitään uutta Pentaxille, mutta tällä kertaa liikkuvaa kennoa käytetään myös simuloimaan alipäästösuodinta. Useimmissa markkinoilla olevissa kameroissa on sisäänrakennettu alipäästösuodin. Se estää moiré-ilmiön syntymistä tietyissä kohteissa. Viime aikoina markkinoille on tullut myös kameroita, jossa suodinta ei ole. Näin saadaan aikaan laadukkaampia ja terävämpiä kuvia.

Näissä malleissa on kuitenkin riskinä, että kuviin tulee moiré-värivirhettä. Uudessa K-3 –kamerassa saa terävämpiä kuvia, aivan kuten millä tahansa kameralla, jossa ei ole alipäästösuodinta, mutta saa myös ominaisuuden, jolla voi tarvittaessa simuloida suotimen vaikutuksen.

Liikkuva kenno mahdollistaa myös muita ominaisuuksia. Sitä voidaan käyttää kennon puhdistamiseen, automaattiseen horisontin suoristamiseen tai tähtivalokuvaamiseen.

Tähtivalokuvattaessa pitkillä valotusajoilla voidaan kennon liikkeellä kompensoida maapallon liikkumista. Nyt on siis vihdoin mahdollista saada täydelliset tähtikuvat ilman liike-epäterävyyttä (vaatii lisävarusteena myytävän GPS-moduulin, O-GPS1).

Safox 11 AF-järjestelmä

Myös automaattitarkennus on uusittu ja siinä on nyt 27 tarkennuspistettä, joista 25 keskimmäistä ovat ristitarkennuspisteitä. Keskimmäiset ja näiden alla ja päällä olevat pisteet on suunniteltu toimimaan erityisesti suurilla aukoilla kuvattaessa. Automaattitarkennus on erittäin herkkä ja toimii vähäisessäkin
valossa välillä -3EV - +18EV.

Pentax Real-Time Analysis System

K-3:ssa on uusi ”Real-Time Analysis System”, joka on uusi RGB valonmittauskenno, jossa on 86 000 pikseliä ja täysin uusi mittaus algorytmi. Tämä ei mahdollista ainoastaan tarkempaa valotusta, vaan myös tarkemman automaattitarkennuksen ja paremman valkotasapainon.

Sarjakuvaus 8,3 kuvaa sekunnissa

Uusien innovaatioiden, kuten tehokkaamman prosessorin ja uuden suljin mekanismin, joka ohjaa sekä suljinta että peiliä erikseen, ansiosta voi K-3 kameralla ottaa jopa 8,3 kuvaa sekunnissa sarjoja. Kameralla voi ottaa peräkkäin jopa 22 kuvaa RAW-muodossa tai 60 kuvaa JPG-muodossa.

Etsin – nyt entistäkin parempana

Pentax on aina saanut kiitosta selkeämmästä ja kirkkaammasta etsimestä, mitä muiden merkkien
vastaavissa kameramalleissa on. Uudessa etsimessä on menty jälleen askel eteenpäin. Uuden pinnoitteen ja täysin uuden optisen rakenteen ansiosta etsin on Pentaxin suuri kontrastisin tähän mennessä.

Vaikuttavat video-ominaisuudet

K-3 kameralla voi kuvata Full-HD –videon (1920x1080, 60i/30p, H.264) lisäksi intervallivideota
4K-resoluutiolla (3840x2160). Kamerassa on stereomikrofoniliitäntä, sekä kuulokeliitäntä monitorointia varten. Mikrofonin tallennustason voi säätää suoraan kamerasta.

Älypuhelintuki

Käyttämällä Pentax Flu 16GB –korttia (saatavana lisävarusteena), voi kameraa ohjata älypuhelimella, ottaa kuvia, nähdä livenäkymän puhelimen näytölllä, sekä tallentaa ja ladata kuvia.

LCD-näyttö

K-3:ssa on 3,2” 1 037 000 pikselin LCD-näyttö. Suojalasin ansiosta näyttö on kestävä ja koska näytön ja lasin välissä ei ole ilmatilaa, on katselukulma erinomainen, samalla kun näyttö toimii loistavasti myös ulkona, jopa kirkkaassa auringon paisteessa. K-3 mahdollistaa kuvien esikatselun täydellä resoluutiolla.

Kaksi muistikorttipaikkaa

Kamerassa on kaksi SD-korttipaikkaa ja se tukee myös uusia SDXC UHS-1 –kortteja. Kuvat voi siirtää kamerasta USB 3.0 –liitännästä.

HDR

Sisäänrakennettu HDR (High Dynamic Range) toimii jopa RAW-tiedostojen kanssa. HDR-ominaisuudella kamera ottaa kolme kuvaa hyvin nopeasti peräkkäin ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi.

Uusi säänkestävä teleobjektiivi

HD Pentax-DA 55–300mm F/4-5,8 ED WR.

Tämä objektiivi kattaa 5,5x zoomilla, polttovälialueella 84,5-460mm (35mm vastaavuus), hyvin useimmat muoto-, urheilu- ja luontokuvauksen tarpeet. Rakenteessa on kaksi ED-linssiä, jotka minimoivat kromaattisen aberraation (värien hajoamisen).

Säänkestävyys ja ”Quick-Shift Focus”-järjestelmä, jolla voit vaihtaa nopeasti automaatti- ja
manuaalitarkennuksen välillä, ovat muutamia objektiivin hienoja ominaisuuksia.

Hinta ja toimitus

Sekä kameran, että uuden objektiivin toimitukset alkavat marraskuun lopussa seuraavilla suositushinnoilla:

Pentax K-3 runko. Hinta noin 1210 euroa

Pentax K-3 sääsuojatulla 18-55mm. Hinta noin 1249 euroa

Pentax K-3 sääsuojatulla 18-135mm. Hinta noin 1505 euroa

Pentax K-3 sääsuojatulla 18-55 + 55-300. Hinta noin 1430 euroa

HD Pentax-DA 55-300mm. Hinta noin 545 euroa

Pentax Flu Card. Hinta noin 110 euroa

Pentax BG-5 for K-3. Hinta noin 220 euroa


Lisätietoja: info@focusnordic.fi


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen