2013-01-07 16:03Lehdistötiedote

Pentaxilta edistynyt kompaktikamera

null

Pentax MX-1 on erittäin mielenkiintoinen uutuus kompaktikamerasarjassa. Se on varustettu 1/1.7” taustavalaistulla, 12 megapikselin CMOS-kennolla, kääntyvällä 3” LCD-näytöllä (920,000 kuvapistettä) sekä RAW-kuvaus ominaisuudella.


Avaintoiminnot

1. Objektiivi

Pentax MX-1 on varustettu 4x optisella zoomilla (vastaavuus 35mm:n formaatilla 28-112mm) ja F/1.8 - F/2.5 -valovoimalla. Suurikokoinen kenno varustettuna valovoimaisella optiikalla tarjoaa kuviin todella kauniin ”bokehin”. Yleensä vastaavaan taustan epäterävyyteen päästään ainoastaan järjestelmäkameroilla kuvatessa. Lisäksi kamerassa on makrokuvaustila, jossa voidaan kuvata kohdetta jopa 1cm:n etäisyydeltä. Kamerassa on myös nk. intelligent zoom –toiminto, joka kasvattaa zoomausvoimakkuuden jopa 7.8-kertaiseksi (vastaa 35mm:n formaatissa polttoväliä 218mm), ilman kuvanlaadun heikentymistä. 

2. Kenno

MX-1:ssä on edistynyt, taustavalaistu, 12 megapikselin CMOS-kenno. Kennon ISO-arvo ulottuu jopa 12800 asti säilyttäen kuitenkin verrattain matalan kohinatason.

3. Muotoilu

Retrohenkinen muotoilu yhdistettynä kehittyneimpiin runkomateriaaleihin, kuten kestävään metalliin ja pitäviin kumipintoihin, tarjoaa todella toimivan ja käytännöllisen paketin kuvaajalle, joka haluaa kamerassaan yhdistyvän modernin digikameran sekä perinteisen muotoilun edut.

4. Ammattilaistason ominaisuudet

Kamerassa on useita järjestelmäkameroista tuttuja lukitus- ja säätömahdollisuuksia ja sillä voidaan kuvata RAW*-tason kuvia. 

*(DNG, joka on yhteensopiva lähes kaikkien yleisimpien kuvankäsittelyohjelmien kanssa)

5. Kaksoiskuvanvakaaja

MX-1 –kamerassa on sekä mekaaninen (sensor-shift) että digitaalinen kuvanvakaaja.

6. Suuri ja kääntyvä LCD-näyttö

Suurikokoinen ja korkearesoluutioinen 3” LCD-näyttö(920,000 kuvapistettä). Suuren ja selkeän näytön käyttömukavuutta lisää näytön kääntyvyys.

7. Videokuvaus

MX-1 –kamerassa on Full HD -tason(1920 x 1080 pikseliä, 16:9, 30 kuvaa sekunnissa) videokuvaus  H.264-formaatissa. Kamerassa on erillinen painike videokuvaukselle sekä slow-motion että time-lapse* -toiminnot.

* toiminnon resoluutio on rajoitettu VGA-kokoon (640 x 480 pikseliä).

8. Muita toimintoja

I.  Automaattinen pop-up –salama.

II.  Kaukosäädinohjaus sekä kameran etu- että takapuolelta.

III.  Digitaalinen tasoindikaattori(2-suuntainen).

IV.  15 digitaalista suodinta, kuten esim. miniatyyri ja leikkikalukamera.

V.  Useita toimintoja luovaan kuvaukseen, kuten esim: Stretch, Small Face filter ja Collage.

VI.  Mahdollisuus valita kuvasuhde (4:3, 16:9. 3:2, 1:1)

VII.  SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX RICOH IMAGING RAW, mukana ohjelmisto RAW-tiedostojen käsittelyyn.

VIII. Yhteensopiva Eye-Fi –langattoman muistikortin kanssa.


Hinta ja saatavuus

Pentax MX-1 – kameran toimitukset alkavat helmikuun aikana ja sen verollinen hinta on n. 570 €.


Lisätietoja: Helge.Rose@focusnordic.noTietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen