2013-10-07 15:00Lehdistötiedote

Maailman paras objektiivi?

null

“Kun Zeiss alkoi kehittää uutta Otus 55mm F/1,4 –objektiivia, oli  heidän tavoitteenaan luoda maailman paras objektiivi digitaalisissa järjestelmäkameroissa, mielestäni he ovat siinä onnistuneet”, sanoo Juha Korteniemi, Zeissiä maahantuovalta Focus Nordicilta.

Zeiss Otus 55mm F/1,4 sisältää ainutlaatuisia teknisiä ominaisuuksia, jotka soveltuvat erityisesti ammattivalokuvaukseen täydenkennon digitaalisilla järjestelmäkameroilla. Uuden objektiivin kuvanlaatu, jollaista on aiemmin nähty vain keskikoonjärjestelmissä, tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia, ilman kompromisseja.

Digitaalisten järjestelmäkameroiden suuriresoluutioiset kennot asettavat suuria vaatimuksia myös
optiikalle. Uusi Otus vastaa näihin haasteisiin erinomaisella terävyydellään, kontrastillaan ja kromaattisen aberraation hallinnalla.

Se sopii erityisen hyvin tuote-, muoti- ja studiokuvaukseen. Näillä aloilla työskentelevien
ammattivalokuvaajien ei tarvitse enää tehdä kompromisseja suorituskyvyssä tai laadussa.

Otus 55mm F/1,4 on perheensä ensimmäinen laadusta tinkimätön ammattiobjektiivi Zeissilta. Otus on
latinankielinen nimi pöllöjen heimoon kuuluvalle lintusuvulle, joka tunnetaan erityisen hyvästä pimeänäöstään – mikä olisikaan osuvampi nimi!

"Tarkoituksenamme oli luoda markkinoiden paras digitaalisiin järjestelmäkameroihin suunniteltu
objektiivi. Ainoa tapa, jolla saatoimme saavuttaa tämän määränpään, oli monimutkainen Distagon-rakenne, jota normaalisti käytetään vain laajakulmaobjektiiveissa." 

"Lähes olemattoman pitkittäissuuntaisen kromaattisen aberraation ansiosta, kuvissa ei ole juuri ollenkaan väripoikkeamia. Loistavan täyden aukon suorituskyvyn vuoksi objektiivi on myös erittäin hyvä vaihtoehto lähi- ja henkilökuviin. Käytettäessä modernia suuriresoluutioista kennoa, arkkitehtuuri ja maisemakuvauksessa, saadaan tallennettua jopa pienimmätkin yksityiskohdat.“.

Objektiivissa on täysin uudenlainen optinen ja mekaaninen rakenne, joka on kehitetty nimenomaan vastaamaan uusien korkea resoluutioisten kennojen vaatimuksia. Otus 55mm F/1,4 –objektiivissa on kelluvassa rakenteessa 12 linssiä 10 ryhmässä, joihin kuulu kaksipuolinen äsfäärinen linssi, sekä kuusi erikoisvalmisteista linssiä, jotka vähentävät heijastuksia ja vääristymiä. Nämä edistykselliset ominaisuudet luovat ainutlaatuiset, virheettömät valokuvat. Muotoiltu erittäin pehmeä tarkennusrengas, suurella kiertokulmalla, mahdollistaa todella tarkan tarkentamisen käsin.

Tekniset tiedot:

·  Polttoväli :  55mm
· Aukkoalue:  F/1.4 – F/16
·  Objektiivin rakenne: 12 elementtiä 10:ssä ryhmässä
· Tarkennusalue: 0.5m – ääretön
· Kuvakulma (diag./horis../vert.):  43.7° / 36.7° / 24.9°
· Kuva-alue lähikuvauksessa:  246 x 163 mm
· Suurennuskerroin: 1:6.8
· Suodinkierre:  M77 x 0.75
· Pituus linssinsuojalla: 141 mm (ZF.2) / 144 mm (ZE)
· Pituus ilman suojaa: 125,3mm (ZF.2) / 127,3mm (ZE)
· Halkaisija: 92.4 mm
· Paino: 970 g (ZF.2) / 1030 g (ZE)
· Bajonetti:  ZF.2 (Nikon F bayonet) / ZE (Canon EF bayonet)

Hinta ja saatavuus

Objektiivin toimitus alkaa marraskuussa.

Zeiss 55mm F/1,4. hinta noin 3699 euroa.


Lisätietoja: info@focusnordic.fi


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen