2013-11-07 10:00Lehdistötiedote

Lisää sääsuojattuja objektiivejä Pentaxilta

null

Pentax laajentaa sääsuojattujen objektiiviensa sarjaa uudella 20-40mm zoom-objektiivilla. Se on ensimmänen sääsuojattu zoom-objektiivi Pentaxin arvostetussa Limited-sarjassa. Nopea ja hiljainen automaattitarkennus, korkea optinen laatu ja vankka metallirakenne, ovat tyypillistä Limited-sarjalle.

HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC

Objektiivin polttoväli, joka APS-C kamerassa käytettynä vastaa 30,5mm – 61,5mm kino-objektiivin kuvakulmaa, sopii erinomaisesti useimpiin kuvaustarkoituksiin.

Kamerakiinnitys pitkällä historialla

Objektiivissa on luonnollisesti Pentax K-bajonetti, jonka Pentax on säilyttänyt vuodesta 1975. Bajonetin julkaisun jälkeen Pentax on valmistanut yhteensä 27 miljoonaa objektiivia kyseisellä kiinnityksellä. Uusiin Pentax-kameroihin kiinnitettynä nämä objektiivit saavat myös moderneja ominaisuuksia, kuten optisen kuvanvakauksen. Itseasiassa voit käyttää myös vanhoja linssejä Pentaxin peilittömissä kameroissa adapterin avulla.

Kuvanlaatu / Optinen rakenne

Objektiivi on suurimmaksi osaksi metallia, joka antaa sille hyvän tuntuman ja kestävän rakenteen. Se on pinnoitettu Pentaxin HD-pinnoitteella, linssirakenteeseen kuuluu ED- ja ”super-low-dispersion”-elementit. Näiden ansiosta kuva on äärimmäisen tarkka reunasta reunaan, eikä värivirheitä ole havaittavissa.

Objektiivissa on myös ”Quick Shift Focus”, jonka ansiosta automaatti- ja manuaalitarkennuksen välillä vaihtaminen on nopeaa, sekä nopea tarkennusmoottori. Objektiivi tulee saataville sekä mustana, että hopeisena.

Tekniset tiedot

  • Polttoväli: 20-40mm
  • Valovoima: F/2,8-4
  • Linssirakenne:  9 elementtiä 8:ssa ryhmässä
  • Lähin tarkennusetäisyys: 0,28 meteriä
  • Suodinkierre:  55mm
  • Pituus:  71mm
  • Halkaisija:  68,5mm
  • Paino:  283 g
  • Himmenninlevyjä:  9 kpl
  • Sisältää:  Vastavalosuoja

Hinta ja saatavuus

Objektiivin toimitukset alkavat marraskuussa ja sen hinta on noin 1150 euroa.

Jälleen uusi objektiivi

Samaan aikaan, kun Pentax esittelee uuden Limited-sarjan objektiivin, julkaisee se myös Q-sarjaan maailman pienimmän laajakulmazoom-objektiivin. Objektiivin kinovastaavuus on 17,5mm - 27mm uudessa Pentax Q7-kamerassa.

Pentax Q 17,5-27mm toimitus alkaa myös marraskuussa ja sen hinta on noin 560 euroa.

Lisätietoja: info@focusnordic.fiTietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen