2019-01-31 15:15Lehdistötiedote

Focus Nordicista Rotolightin uusi jakelija

null

Kannettava, tehokas, nopea ja erittäin monipuolinen Rotolight on innovatiivinen LED-valo valokuvaajille ja elokuvantekijöille täysin omassa luokassaan. Focus Nordic aloittaa Brittivalmisteisten studiovalojen maahantuonnin ja jakelun koko alueellaan Pohjoismaissa, Baltiassa, Tsekissä ja Slovakiassa.

Rotolightin palkitut LED-valot ovat nyt osa Focus Nordicin kasvavaa tuotevalikoimaa valokuvaajille ja elokuvantekijöille. Isobritannialainen teknologiayritys on saavuttanut suurta menestystä innovatiivisilla tuotteillaan ja pyrkii mullistamaan valaisun niin studiossa kuin sen ulkopuolella. Jatkuvan LED-valon antamien ilmeisien etujen, kuten valaisun näkemisen reaaliaikaisesti ja vähäisen virrankulutuksen, lisäksi Rotolight-tuotteet tarjoavat monia muita ominaisuuksia, joita ei ole saatavilla normaaleissa salamalaitteissa tai studiovaloissa.

Laadukasta valoa muotokuviin ja studiokuvaukseen

Rotolight-valojen tunnusomaisiin piirteisiin kuuluu pyöreä muotoilu ja suuresta valaisupinnasta huolimatta ne kulkevat erittäin helposti mukana. Potretti-, hää- ja muotikuvaajat tietävät, että suuri pinta-ala tuottaa pehmeän ja tyylikkään valon ja Rotolightin ympyrän muotoon asetetut ledit tuottavat luonnolliset heijastukset mallin silmiin, toisin kuin perinteiset heijastukset, jotka syntyvät suorakaiteen muotoisista valonhajottimista tai salamalaitteiden varjoista.

Korkealaatuiset LED-komponentit (CRI> 96, TLCI 91) mahdollistavat välkkymättömän valon ja täydellisen värintoiston kuvausasetuksista riippumatta. Useimmissa Rotolightin LED-valoissa on säädettävä värilämpötila 3150K ja 6300K välillä, minkä ansiosta ne on helppo sovittaa olemassa oleviin valonlähteisiin, kuten hehkulamppuihin, loisteputkiin tai päivänvaloon.

Koska Rotolightin LED-valot eivät kuumene riippumatta siitä kuinka kauan niitä käytetään, toimivat ne erittäin hyvin studioissa, joissa käytetään useita valoja yhtä aikaa, tai pienemmissä tiloissa. Näin ollen lämpö ei häiritse malleja tai muuta kuvaushenkilökuntaa ja lämpöherkkien asioiden, kuten ruoan, kuvaaminen on huomattavasti helpompaa.

Salaman nopea ja energiatehokas

Jatkuvan valon lisäksi Rotolightin LED-valaisimia voidaan käyttää myös salamalaitteina jopa 1/8000 sekunnin suljinajoilla (HSS Flash -tila). Tavanomaisista kamera- ja studiosalamoista poiketen Rotolightin valoissa ei ole ollenkaan latautumisaikaa välähdyksien välissä, joten valolla voidaan kuvata jatkuvasti ja jokainen kuva saa täsmälleen saman verran valoa. Energiatehokkaiden LED:ien ansiosta yhdellä akulla voidaan ottaa useita tuhansia kuvia täydellä teholla.

Langaton ohjaus

Sisäänrakennettu tuki Elinchromen langattomaan Skyport-salamaohjauksen helpottaa salamoiden käyttöä riippumatta siitä mihin ne sijoitetaan. Skyport-ohjaukseen kantama on jopa 200 metriä. Lisävarustevalikoimaan kuuluu lisäksi kehittynyt Rotolight HSS-lähetin, jolla voidaan säätää valotehoa, värilämpötilaa, salaman välähdyksen kestoa, sekä valaisutilaa jopa kymmenelle valolle neljässä eri ryhmässä. HSS-lähetin on saatavana Canon-, Nikon-, Sony-, Fuji-, Olympus-, ja Panasonic-kameroille.

Erikoistehosteet videolle

Videokuvaajille Rotolight tarjoaa useita ainutlaatuisia Cinematic SFX -erikoistehosteita, joilla voidaan simuloida esimerkiksi elävän tulen hehkua, salamointia, TV:n välkyntää tai poliisiauton valoja. Yhdessä Rotolightin värisuotimien kanssa ne luovat lukuisia luovia mahdollisuuksia elokuvantekijöille.


Jonas Wernbo, Focus Nordicin toimitusjohtaja, Rotolightista

“Rotolightin tuotevalikoiman ansiosta Focus Nordic voi nyt tarjota korkealaatuisia studiovaloja valokuvaajille, elokuvantekijöille ja tuotantoyhtiöille. Tuotteet ovat sekä innovatiivisia että erittäin hyvin rakennettuja, mikä näkyy myös käyttäjien mielipiteissä ja heidän valoilla luomassaan sisällössä. Ja se, että Rotolight on myös vakiintunut brittiläinen yritys, jolla on oma ammattitaitoinen henkilökunta, edistää suuresti myönteisiä odotuksia tähän yhteistyöhön.”


Rotolightin tuotevalikoima

Tuotevalikoimaan kuuluu kolme sarjaa, jotka eroavat valaisutehossa ja koossa: Neo, Aeos ja Anova Pro. Kaikkiin on saatavilla hyvä valikoima varusteita, kuten valonhajottimia, hunajakennoja, ladonovia, suotimia ja kaapeleita. Saatavilla on myös valmiita paketteja useammalla valaisimella, valaisujalustalla ja kuljetuslaukulla.

Rotolight NEO 2

Pieni, kevyt ja mukana kulkeva LED-valo säädettävällä värinlämpötilalla. NEO 2 -valaisinta voidaan käyttää jalustalla tai kameran päällä. Sen virtalähteenä toimivat kuusi AA-paristoa, jotka mahdollistavat jopa 85 000 välähdystä tai 1,5 tuntia jatkuvaa valoa täydellä teholla. Valaisinta voidaan käyttää myös verkkovirralla studiossa tai pidemmissä videokuvauksissa. Rotolight NEO 2 sisältää kaikki Rotolightin ammattivaloissa löytyvät toiminnot ja se toimitetaan suodinpaketin, säilytyslaukun ja verkkovirtalaitteen kanssa.

Rotolight Aeos

Alle 1,5 kiloa painava ja vain 2 cm paksu Aeos on yksi kannettavimmista studiovaloista markkinoilla. Se on suunniteltu erityisesti potrettikuvaajille, sekä elokuvantekijöille, jotka työskentelevät paljon paikan päällä. Sen suurin valaisuvoimakkuus on jopa 5750 luksia (1 metrissä), mutta energiatehokkuutensa ansiosta sitä voidaan käyttää 95Wh Rotolight V-mount akulla jopa 3 tuntia täydellä teholla. Aeos-valon mukana toimitetaan kuulapää, suodinpaketti, sekä verkkovirtalaite.

Rotolight Anova Pro 2

Yksi tehokkaimmista LED-valoista luokassaan. Anova Pro 2 tuottaa pehmeää valoa jopa 10700 luksin voimakuudella, mutta sen tehonkulutus on ainoastaan 72 wattia, eikä se tuota juuri lainkaan lämpöä. Yksi V-mount -akku mahdollistaa jopa 150 000 salaman välähdyksen täydellä teholla. Se on ihanteellinen valaisin muoto-, ruoka- ja muotikuvauksiin tai tv-lähetysten kuvaamiseen. Anova Pro 2 -valoa on saatavana kolmena eri versiona: Vakiomallissa on 50 asteen valaisukulma, laajakulmamallissa 110-asteen valaisukulma ja Solo-mallissa 50-asteen valaisukulma kiinteällä 5600K (päivänvalo) värilämpötilalla. Kaikissa versioissa on sisäänrakennetut alumiiniset kahvat ja niiden mukana toimitetaan U-kehikot valaisujalkaa varten, sekä suodinpaketti ja verkkovirtalaite.

Rotolightista

Rotolight on uraauurtava brittiläinen teknologiayritys, joka on erikoistunut monipuolisten ja kannettavien LED-valojen valmistukseen valokuvaajille ja elokuvantekijöille. Yhtiö on tunnettu innovointikyvystä ja tuotteista, jotka tarjoavat kuvien luojille ainutlaatuisia työkaluja ja etuja, jotta he voivat toteuttaa luovia ideoita ja tavoitteita. Rotolight on kehittänyt tuotteisiinsa lukemattomia alan ensimmäisiä ominaisuuksia ja on laajalti tunnustettu lukuisilla maailmanlaajuisilla palkinnoilla innovaatiosta, teknisestä huippuosaamisesta ja tuotteiden laadusta. Perheyrityksenä Rotolightilla on ainutlaatuinen pitkän aikavälin näkymä, jonka avulla se voi keskittyä jatkuvasti investoimaan laadukkaiden tuotteiden tuottamiseen ja täysin ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen.

Lisätietoja: info@focusnordic.fi

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Rotolight, Nissin, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen