2023-01-23 10:00Lehdistötiedote

Focus Nordic tähtää tulevaisuuteen automatisoidulla varastolaajennuksella

Focus Nordic warehouse extensionFocus Nordic warehouse extension

Focus Nordicin uusi automatisoitu keskusvaraston laajennus Göteborgissa, Ruotsissa on nyt avattu ja se toimii täydellä  toimintakapasiteetilla. Innovatiivinen automaattinen varastointi- ja hakujärjestelmä käyttää rinnakkain yhdeksää robottia, jotka poimivat tuotteita 19 000 säiliön verkosta. Varastokapasiteettia voidaan tulevaisuudessa laajentaa edelleen, koska robotteja voidaan lisätä joustavasti ja ruudukon pinta-alaa kasvattaa.

Uusi laajennus tuo lisätilaa 2 200 m3, joten Focus Nordicin varastokapasiteetti on nyt yhteensä 5 700 m3 ja 12 000 nimikettä. Lisäksi Focus Nordic on osana kestävän kehityksen strategiaansa asentanut varaston katolle aurinkopaneelit, jotka tuottavat 178 000 kWh sähköä vuodessa. Tämä kattaa Focus Nordicin useiden kuukausien energiantarpeen vuodessa ja auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä kompensoimalla 80 tonnia hiilidioksidia vuodessa.   

"Rakennushanke saatiin päätökseen ennätysajassa ja budjetissa, mikä ei ole mikään pieni saavutus nykyään", sanoo Knut Aronsen, Focus Nordicin toinen omistaja ja johtaja. Rakennushankkeen rinnalla Focus Nordic on asentanut Göteborgin pääkonttoriin sähköautojen latausasemat, joita kaikki työntekijät ja vierailijat voivat käyttää. "Kannustamme sähköautojen käyttöön, joten päätös oli helppo."

Focus Nordicin logistiikkapäällikkö Jesper Behrman on jo huomannut optimoidun työnkulun ja lisääntyneen tehokkuuden uudessa varastolaajennuksessa. "Olemme kaksinkertaistaneet varastointikapasiteettimme, vaikka varastopinta-ala on kasvanut vain 63 prosenttia. Näin voimme tarjota asiakkaillemme laajemman tuotevalikoiman. Pystymme nyt käsittelemään lähetyksiä nopeammin ja minimoimaan samalla sisäiset kuljetukset ja poimintatehokkuus on kasvanut 400 prosenttia, minkä ansiosta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin."

Focus Nordicilla on yli 10 000 tuotteen tuotevalikoima, joita voidaan toimittaa nopeasti jälleenmyyjille 28 markkina-alueella Skandinaviassa, Keski- ja Itä-Euroopassa sekä suoraan loppukäyttäjille drop shipment -ratkaisujen kautta.

"Haluamme olla paras ja merkityksellisin jälleenmyyjä valokuva-, video- ja optiikkateollisuuden asiakkaillemme ja paras mahdollinen kumppani fantastisille tuotemerkeillemme ja toimittajillemme", sanoo Focus Nordicin osaomistaja ja toimitusjohtaja Mikael Westheimer. "Tavoitteenamme on tuoda laaja tuotevalikoimamme laadukkaita tuotemerkkejä saataville kaikkialla Euroopassa."


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on Euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Panasonic, Polaroid, Zhiyun, Samyang, Lexar, Ricoh/Pentax, Sirui, Kowa, Saramonic, Think Tank, Gomatic, Boundary Supply, Nisi, Hähnel, Zeiss, Ledgo, Celestron, Nanlite, Velbon, Trancend, Chasing, Kenko, Lensbaby, Angelbird, Delkin, SmallRig, Ilford, Nissin, Hollyland, Seetec, Vaxis, Feelworld, B&W Outdoor Cases, Lenspen ja Orca. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen