2023-08-18 10:00Lehdistötiedote

Chasingin uusi vedenalainen teollisen luokan vedenalaisdrone

Chasing M2SChasing M2S

Chasing kehittää jatkuvasti vedenalaisten dronejen valikoimaa, joka palvelee sekä teollisuuden että kuluttajien tarpeita. Nämä kuvausrobotit soveltuvat erinomaisesti erilaisiin sovelluksiin, kuten vedenalaiseen valokuvaukseen, veneiden rungon ja laiturien tarkastukseen, kalojen vesiviljelyn valvontaan ja vedenalaisten pelastustoimien helpottamiseen. Tänään he esittelevät uuden uuden päivitetyn Chasing M2 S -vedenalaisdronen.

Uusi Chasing M2 S on rakenteeltaan samanlainen kuin muutkin M2-sarjan ROV:t, mutta sen runko on helpommin kannettava ja kompaktimpi, mikä helpottaa yhden henkilön operointia ja nopeaa käyttöönottoa. Kahdeksan työntömoottorin symmetrinen vektoriasettelu, jossa translaatio ja rotaatio ovat toisistaan riippumattomia, tukee 360 asteen ympärisäteilevää liikettä ja parantaa asennon reagointinopeutta ja ohjauksen vakautta. Perhossiiven ääriviivojen virtaviivainen muotoilu edessä ja takana auttaa suojaamaan potkureita.

Drone on varustettu kolmannen sukupolven Apex Anti-stuck C-Motor 3.0 -moottorilla, jossa käytetään ainutlaatuista anti-stuck-ratkaisua ja magneettista suojaustekniikkaa, joka varmistaa samanaikaisesti virransyötön, mutta myös vähentää huomattavasti moottorin kulumisesta johtuvaa sähkökemiallista korroosiota ja aggregaatioruostetta. Se saa virtansa 97,68 Wh:n akusta, joka pystyy pitämään laitteen toiminnassa jopa neljä tuntia. Lisävarusteena saatava 200Wh:n vara-akku voi varmistaa pidemmän käyttöajan.

M2 S voi sukeltaa enintään 100 metrin syvyyteen ja sen toimintasäde on 200 metriä tai 400 metriä pidemmällä kaapelilla. Korkeuden ja suunnan säilyttämiseksi Chasing on kehittänyt oman ohjausjärjestelmänsä, NeptuneX:n. Järjestelmä käyttää Kalmanin inertianavigoinnin syvyydenhavainnointiteknologiaa, joka auttaa minimoimaan meren aaltojen vaikutuksen ja varmistaa tasaisen syvyyden. Tämä parantaa merkittävästi ROV:n kykyä kestää pystysuoraa virtausvastusta.

Dronella voi tallentaa materiaalia 4K-resoluutiolla ja se ottaa kuvia 12 megapikselin 1/2,3 Sony CMOS -kennolla. Valaisu on toteutettu 2 x 2000lm LED-valoilla, jotka on asennettu siten, että vedessä olevien roskien ja hiukkasten häiritsevät heijastukset minimoidaan. Tämä yhdessä Chasingin itse kehittämän Aquavision-algoritmin kanssa, joka analysoi vedenalaista valoa, fyysistä valoa ja ympäristöä yhdessä visuaalisen tunnistus- ja seurantajärjestelmän kanssa, parantaa kuvanlaatua ja tuottaa kuvan, joka on selkeä ja siinä on vähäinen värikerrostuneisuus.

Tehtävästä riippuen, M2 S voidaan edeltäjiensä tapaan varustaa monilla erilaisilla lisävarusteilla, kuten kouravarrella, etäisyyslukituskaikuluotaimella, laserkeilaimella, valonheittimillä ja niin edelleen. Sitä voi varustaa myös monilla kolmannen osapuolen lisävarusteilla, kuten GoPro-kameralla.

 

Hinnoittelu ja toimitus

Uuden Chasing M2 S -dronen toimitukset alkavat syyskuussa 2023.

Suositeltavat myyntihinnat ovat:

Chasing M2 S 100 m - 3290,00 €

Chasing M2 S 200 m Valuepack - 3990,00 €

 

Lisätietoja saat osoitteesta info@focusnordic.fi

 

Tärkeimmät tekniset tiedot

  • Kevyt, painaa alle 5 kg
  • Tukee 360 asteen suuntautunutta liikettä.
  • Voidaan varustaa useilla erilaisilla lisävarusteilla
  • Loistava kuvanlaatu
  • Kehittynyt ohjausjärjestelmä


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on Euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Angelbird, Atomos, B&W Outdoor Cases, Boundary Supply, Celestron, Chasing, Datavideo, Delkin, Feelworld, Gomatic, Hähnel, Hollyland, Ilford, JOBO, Kenko, Kowa, Kupo Grip, Ledgo, Lensbaby, Lenspen, Lexar, Nanlite, Nanlux, Nisi, Nissin, Orca, Panasonic, Peak Design, Polaroid, Rhino, Ricoh/Pentax, Samyang, Saramonic, Seetec, Sirui, SmallRig, Tamron, Think Tank, Trancend, Velbon, Yololiv, Zeiss ja Zhiyun. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen