2019-09-19 12:00Lehdistötiedote

Chasing Dory -sukellusdrooni kutsuu vedenlaisiin seikkailuihin

null

Oletko koskaan miettinyt miltä syvemmällä veden alla näyttää? Chasing-Innovationin uudella, erittäin pienikokoisella, ja helppokäyttöisellä Dory-sukellusdroonilla voit ottaa selvää!

Chasing Dory on erittäin menestyneen Gladius Mini -droonin uusi, pienempi ja helposti mukana kulkeva, sisarus. Full HD 1080p -videokuvauksella varustetun kameran, valovoimaisen optiikan, sisäänrakennettujen LED-ajovalojen ja 15 metrin sukellussyvyyden ansiosta Dory on oikea laite niille, joilla ei ole sukellustodistusta, mutta jotka silti haluavat kokea ja dokumentoida pinnanalaista maailmaa. Dory on ihanteellinen työkalu myös venekerhoille ja veneenomistajille, joiden on tarkastettava veneiden runkoja, laitureita ja muita satamien vedenalaisia kohteita.

Ohjaa älypuhelimellasi

Vain 1,3 kiloa painava Chasing Dory on erittäin helppokäyttöinen ja sitä hallitaan intuitiivisella älypuhelinsovelluksella. Kameran lähettämän reaaliaikaisen videosyötteen ansiosta alusta voidaan ohjata erittäin tarkasti. Kuva- ja ohjaussignaalit siirretään älypuhelimesta langattomasti WiFi-yhteydellä kelluvaan signaalipoijuun ja siitä edelleen 15 metristä kaapelia pitkin itse drooniin. Poijuun tallennetaan myös Doryn lähettämät video- ja kuvatiedostot ja se on varustettu sisäänrakennetulla GPS-paikantimella, joka tallentaa droonin sijainnin.

Doryn vedenalaista liikettä ohjataan viidellä propellilla. Näistä kahta käytetään liikuttamaan sitä eteen- ja taaaksepäin, sekä ohjaamaan sivuttain. Kolmea muuta käytetään sukellussyvyyden ja sukelluskulman säätämiseen. Viisi potkuria mahdollistaa myös droonin lukitsemisen +/- 45-asteen kulmaan sovelluksesta käsin. Näin ollen kamera voidaan kohdistaa alas osoittamaan pohjaa tai ylös esimerkiksi veneen runkoa kohti. Doryssä on myös syvyyslukitus, jolla se voidaan asettaa kellumaan halutussa sukellussyvyydessä.

Chasing Dory -sovellus on saatavana sekä iOS- että Andoid-käyttöjärjestelmille. Sovelluksen kautta sukelluskokemus on helppo jakaa eri sosiaalisiin medioihin ja sen lisäominaisuuksien joukossa on mm. 19 suodinta erilaisille kuvatehosteille.

Drooni toimitetaan käytännöllisen suojalaukun kanssa. Laitteen kantamista ja säilytystä varten on lisävarusteena saatavana myös laitteelle erityisesti räätälöity mukava selkäreppu.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Helposti ohjattava vedenalainen drooni jopa 15 metrin sukellussyvyydellä
 • Ohjataan langattomasti älypuhelinsovelluksen avulla
 • Full HD-videokuvalla (1080p) varustettu kamera, jossa valovoimainen f/1.6 objektiivi
 • Kaksi tehokasta LED-kuvausvaloa kameran molemmin puolin
 • Kelluva signaalipoiju wifi-yhteydellä ja GPS-paikannuksella
 • Syvyyslukitus ja säädettävä kallistuslukitus (+/- 45 astetta) ylös ja alas kuvaamiseen
 • Akkukesto 1 tunti (latausaika noin 2 tuntia)
 • Paino vain 1,3 kiloa

Pakkaus sisältää

 • Chasing Dory -vedenalaisdrooni
 • WiFi-poiju 8 GB sisäisellä muistilla
 • 15 metrin signaalikaapeli
 • Laturi
 • Suojalaukku

Hinta ja saatavuus

Chasing Doryn toimitukset alkavat lokakuun lopussa ja sen suositushinta on noin 549,00 euroa.

Chasing Innovationista

Kiinalainen teknologiayritys Chasing-Innovation on erikoistunut vedenalaisten kauko-ohjattavaan robottiteknologiaan ja siihen liittyviin oheistuotteisiin. Yrityksen perustivat vuonna 2016 Huaweilta, LG.lta ja CSIC:lta (China Shipbuilding Industry Corporation) lähteneet johtajat ja kehittäjät. Yrityksen päämaja on Shenzhenissä, ja sillä on haarakonttorit Pekingissä, Kunmingissa ja Chengdussa. Sen tavoitteena on tuottaa käyttäjäystävällisiä ja korkealuokkaisia tuotteita kuluttaja- ja ammattilaiskäyttöön vedenalaisessa kuvauksessa, ja kiitos tutkijoidensa ja kehittäjiensä pitkän kokemuksen ja luovuuden, Chasing-Innovationin kuvausrobotit ovat saavuttaneet suuren suosion sekä kuluttajien että ammattilaiskäyttäjien parissa.

Lisätietoja: info@focusnordic.fi

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Rotolight, Nissin, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Lowepro, Ricoh/Pentax, Panasonic, Lexar, Transcend, Samyang, Zeiss, Sirui, Velbon, Polaroid, Nissin, Rotolight, Joby, Steiner, Kowa, Hähnel, Jobo, Kenko ja Saramonic. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen