2023-08-14 12:00Lehdistötiedote

Atomos esittelee uuden sukupolven Ninja-tallentimet

Atomos NinjaAtomos Ninja

Atomos on yksi video- ja elokuva-alan tunnetuimmista tuotemerkeistä, jonka innovatiivisten tuotteiden avulla tekijät voivat ylittää teknologiset esteet ja saada laitteistaan enemmän irti. Vuonna 2010 he mullistivat DSLR-kuvaajien maailman Ninja-tallentimella, jossa yhdistettiin levytallennin ja kosketusnäytöllinen monitori, jonka avulla käyttäjä pystyi tallentamaan pakkaamatonta videokuvaa irrotettavalle SSD-levylle. Tänään he lanseeraavat uuden sukupolven kameraan kiinnitettäviä monitoritallentimia: uudet Ninja ja Ninja Ultra.

Molemmissa malleissa on tyylikäs muotoilu ja 5-tuumainen 1000nit HDR-näyttö ja molempien uusien Ninja-mallien keskeinen osa on käyttöjärjestelmä AtomOS 11. Uusi käyttöjärjestelmä ei tee näytöistä vain nopeampia ja reagoivampia, vaan se avaa myös uuden maailman ominaisuuksia, kuten EL Zone -valotuksen viitoittaman väritetyn kuvan, ARRI False Colorin ja uudet ajastetut toisto- ja tallennustyökalut.

Molemmat näytöt sisältävät myös vakiona enemmän kodekkeja: 6K ProRes RAW, ProRes, DNxHD sekä H.265 (aiemmin saatavilla maksullisena lisävarusteena). Molemmat Ninjat ovat myös taaksepäin yhteensopivia Ninja V:n ja Ninja V+:n kanssa, joten kaikkia Atomosin ja kolmansien osapuolten lisävarusteita voidaan käyttää uusien tuotteiden kanssa.

Ninja on suunnattu ensisijaisesti DSLR-kameroiden ja peilittömien kameroiden omistajille, mutta Ninja Ultra on suunniteltu ottamaan kaikki irti kameran ja pilviteknologian välisestä yhteydestä ja se on suunnattu enemmän elokuvamaisiin työnkulkuihin. Se voi tallentaa täyslaatuisia tiedostoja ProRes RAW -muodossa jopa 4K  60 p:hen asti ja samalla tallentaa HD  60 p:tä H.265:een, ja se tukee automaattista tiedostonimien, aikakoodin ja tallennuslaukaisimen yhteensovittamista monista eri ARRI-, Canon-, Sony- ja RED-kameramalleista.

Ninja Ultran uuden 4K-kamera pilveen -tilan avulla voit tallentaa ja ladata paljon korkeampia bittinopeuksia. H.265-tiedostot ovat puolet pienempiä kuin H.264-media. Ne ovat tarpeeksi pieniä kamerasta pilveen -työnkulkuun, mutta enemmän kuin tarpeeksi hyviä välittömään käyttöön sosiaalisessa mediassa, urheiluraportointiin tai uutisklippeihin.

Molemmat näytöt ovat yhteensopivia Atomos Connect -laajennusmoduulin kanssa, joka mahdollistaa Atomos RemoteViewin täysin uuden teknologian, joka muuttaa etätuotannon täysin ja tarjoaa monia uusia, ennen näkemättömiä ominaisuuksia. Sen avulla voit jakaa Atomos-näytön live-näkymiä muiden Atomos-monitoreiden sekä iPadien, Macien ja Apple TV:n kanssa langattomasti. Voit seurata, mitä kuvauspaikalla tapahtuu ja katsoa minkä tahansa kuvaa ottavan kytketyn kameran kautta, mistä päin maailmaa tahansa. Ninja Ultra on harppaus eteenpäin kuvaustekniikassa. Saat kaikki Ninjan monitorointi-/tallennustyökalut ja -ominaisuudet, mutta yhdessä Atomos Connectin kanssa se avaa lukuisia erittäin tehokkaita pilvityönkulkuja, kuten kaksoistallennuksen ProRes RAW/H.265:n tallentamisen kamerasta pilveen, automaattisen tiedostonimien yhteensovittamisen elokuvakameroiden kanssa ja 4K H.265:n välittömän julkaisun pilvestä.

 

Toimitus ja hinnoittelu

Ninjan ja Ninja Ultran toimitukset alkavat syyskuussa 2023.

Suositeltavat myyntihinnat ovat:

Atomos Ninja - 739,00 €

Atomos Ninja Ultra - 989,00 €

 

Lisätietoja saa osoitteesta info@focusnordic.fi


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on Euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Angelbird, Atomos, B&W Outdoor Cases, Boundary Supply, Celestron, Chasing, Datavideo, Delkin, Feelworld, Gomatic, Hähnel, Hollyland, Ilford, JOBO, Kenko, Kowa, Kupo Grip, Ledgo, Lensbaby, Lenspen, Lexar, Nanlite, Nanlux, Nisi, Nissin, Orca, Panasonic, Peak Design, Polaroid, Rhino, Ricoh/Pentax, Samyang, Saramonic, Seetec, Sirui, SmallRig, Tamron, Think Tank, Trancend, Velbon, Yololiv, Zeiss ja Zhiyun. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen