2018-10-05 09:00Presse meddelelse

Zeiss lancerer lysstærkt allround-objektiv til Sony FE

null

Det nye Zeiss Batis 40mm f/2 CF bliver det femte medlem af Batis-serien med autofokusobjektiver til Sonys systemkameraer med full-frame. Kompakt og let med vejrbeskyttelse samt en indbygget OLED-skærm er nogle af de specielle funktioner i denne serie.

Med en lysstærk blændeåbning på f/2 og en brændvidde mellem en moderat vidvinkel og en standardoptik kan Zeiss Batis 40mm f/2 CF til Sonys systemkameraer med full-frame bruges til at fotografere en bred vifte af motiver - lige fra portrætter og arkitektur til dokumentar og gadefotografering. Brændvidden på 40mm passer ind mellem vidvinkelobjektivet Batis 25mm f/2 og det korte teleobjektiv Batis 85mm f/1.8 og er dermed et perfekt supplement til serien.

Ligesom de andre Batis-objektiver er dette også designet til at danne et kompakt og let system med kameraet uden at gå på kompromis med byggekvaliteten eller den optiske ydeevne. Længden er kun på 9,3 cm og vægten 361 gram!

Batis 40mm f/2 CF har også en unik funktion, der gør det ekstra alsidigt, nemlig en nærgrænse på kun 24 cm med en forstørrelse på 0.30x. Det gør objektivet oplagt til at komme helt tæt på og fange interessante detaljer eller endda til madfotografering. Slip din kreativitet fri!

Zeiss ydeevne

På trods af det kompakte design har Batis 40mm f/2 CF ingen problemer med at leve op til selv de højeste forventninger blandt professionelle fotografer. Den ydre ramme er robust bygget og har vejrforseglinger til at forhindre fugt og støv i at komme ind.

Den avancerede optiske Distagon-konstruktion består af 9 linseelementer opdelt i 8 grupper. Blandt dem er asfæriske elementer, der bidrager til dette objektivs ekstraordinære skarphed og mikrokontrast helt ud til billedkanterne, selv ved fuld blændeåbning.

Batis 40mm f/2 CF har også et såkaldt flydende objektivdesign, der betyder, at det bevarer sin optiske ydeevne i hele fokusområdet, helt ned til nærgrænsen. Og Zeiss legendariske T* antirefleks-belægning sikrer, at hvert øjeblik bliver fanget med den ekstraordinære kontrast og farvegengivelse, der er synonymt med det berømte Zeiss-look.

Glatkørende og pålidelig autofokus

Autofokusmekanismen i Zeiss Batis 40mm f/2 CF er bygget til at være robust samt pålidelig og giver en lydsvag, glatkørende og præcist fokus, der sikrer den bedst mulige billedydelse i alle situationer. En unik feature ved Batis-serien er den indbyggede OLED-skærm, der viser fokusafstanden og dybdeskarpheden ved en given blændeindstilling. Takket være skærmens høje kontrast virker det lige så godt ude i dagslys som i mørke.

Pris og levering

Zeiss Batis 40 mm f/2 CF kan leveres nu.

Pris: 10.275,- DKK

For yderligere information: lasse.ericson@focusnordic.se


Vigtige funktioner

 • Bygget til Sony E-fatning og kompatibel med full-frame sensorer
 • Hurtig, stille og præcis autofokus
 • 24 cm nærgrænse giver en forstørrelse på 0,30x
 • Kompakt og let design
 • Robust og vejrforseglet objektivramme
 • Rigtig god skarphed allerede ved fuld blændeåbning (f/2)
 • Zeiss T*-belægning giver overlegen kontrast og farvegengivelse


Specifikationer

Brændvidde: 40 mm
Største blændeåbning: 2.0
Billedformat: 24 × 36 mm (full-frame). Virker også til APS-C
Objektivfatning: Sony E/FE-fatning

Fokusering: Autofokus / Manuel fokus
Billedstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 9 linseelementer / 8 grupper
Mindste blændeåbning: 22
Nærgrænse: 24 cm
Maksimal forstørrelse: 0.30x (skala 1:3.3)
Filterdiameter: 67 mm
Længde: 93 mm
Diameter: 78 mm
Vægt: 361 gram
Medfølgende tilbehør: Modlysblænde, objektivdæksler
Øvrigt: Vejrforseglet konstruktion. Lydsvag autofokus. OLED-display viser fokusafstand og dybdeskarphed.


Zeiss Batis familien 2018

 • Zeiss Batis 18 mm f/1.8
 • Zeiss Batis 25 mm f/2
 • Zeiss Batis 40 mm f/2 CF
 • Zeiss Batis 85 mm f/1.8
 • Zeiss Batis 135 mm f/2.8

Flere oplysninger om Zeiss Batis-objektiverne kan findes på www.zeiss.com/batis

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og RoadEyes. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath