2013-10-07 10:01Presse meddelelse

Verdens bedste objektiv?

null

“Da Zeiss startede udviklingen af det nye Otus 55mm F/1,4 var målsætningen at skabe verdens bedste objektiv til digitale DSLR-kameraer, jeg tror faktisk, at det er lykkedes”, siger Lasse Ericson, Nordic Product Manager hos Focus Nordic, Zeiss nordiske distributør.

Zeiss Otus 55mm F/1,4 har helt unikke tekniske egenskaber som er ideelle for professionel fotografering med 35mm DSLR-kameraer.

Med en billedkvalitet som hidtil kun er set med mellemformat-systemer, giver det nye objektiv helt nye muligheder, uden nogen kompromisser.

DSLR-kameraer med sensorer med høj opløsning, stiller store krav til objektiverne. Det nye Otus objektiv opfylder disse krav takket være sin enestående skarphed, høje kontrast og fraværet af kromatisk aberration. Det giver optimal billedkvalitet, selv med store blændeåbninger.

Det er særligt velegnet til reklame, mode og studie-fotografering. Professionelle fotografer som arbejder indenfor disse områder, behøver ikke længere at gå på kompromis, når det gælder ydeevne eller kvalitet.

Otus 55mm F/1,4 er det første i en familie af kompromisløse professionelle objektiver fra Zeiss. Otus er det latinske navn for en ugleart, kendt for sit gode syn i mørke – intet kunne være mere passende.

"Vort mål var at skabe markedets bedste objektiv til DSLR-kameraer. Den eneste måde hvorpå vi kunne opnå dette, var gennem det komplekse optiske design Distagon, som hidtil kun har været anvendt til vidvinkelobjektiver." 

"Takket være den ubetydelige grad af kromatisk aberration i længderetningen, optræder der ingen synlig aberration. Den høje ydeevne, selv med store blændeåbninger, gør dette objektiv til et godt valg også til nærbilleder og portrætter. Ved arkitektur- og landskabsfotografi udnytter man de moderne højopløste kamerasensorer fuldt ud, hvilket resulterer i billeder med en imponerende opløsning, selv i de allermindste detaljer“.

Objektivet har en helt ny optisk og mekanisk konstruktion, som blev udviklet af hensyn til de øgede krav fra DSLR-kameraer med høj opløsning. Otus 55mm F/1,4 har en konstruktion med flydende elementer med 12 linseelementer i 10 grupper, inklusive et dobbeltsidet asfærisk linselement samt seks linser af specialglas med forskellig partiel spredning. Disse avancerede egenskaber giver en helt unik billedkvalitet helt uden fortegning. Konstruktionen med den komfortable fokuseringsring, med meget stor vandring, muliggør ekstremt præcis fokusering.


Teknisk info:

·  Brændvidde :  55mm

·  Blændeområde:  F/1,4 – F/16

·  Konstruktion:  12 linseelementer i 10 grupper

·  Fokusområde: 0,5m – uendeligt

·  Billedvinkel (diag./horis../vert.):  43,7° / 36,7° / 24,9°

·  Billedområde ved nærfotoindstilling:  246 x 163 mm

·  Afbildningsforhold: 1:6,8

·  Filterdiameter:  M77 x 0,75

·  Længde inkl. dæksel: 141 mm (ZF.2) / 144 mm (ZE)

·  Længde eks. dæksel: 125,3mm (ZF.2) / 127,3mm (ZE)

·  Diameter:  92,4 mm

·  Vægt: 970 g (ZF.2) / 1030 g (ZE)

·  Kamerafatninger:  ZF.2 (Nikon F bajonet) / ZE (Canon EF bajonet)


Pris og levering

Objektivet kan leveres i løbet af november måned.

Zeiss 55mm F/1,4. Ca-pris: kr. 27.400,- inkl. moms.

For yderligere information kontakt: Lasse.Ericson@focusnordic.se


Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Pentax og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, SanDisk, Tamron, Velbon, Carl Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Gorillapod, Samyang, Lensbaby, B+W, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath