2021-04-22 06:00Presse meddelelse

To objektiver fra Tamron til landskabs- og naturfotografer

Tamron er en af de mest produktive og velrenommerede producenter af objektiver til Sonys E-fatning. Tamron har nu lanceret hele to nye objektiver, nemlig Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD til full-frame og Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD til APS-C-sensor.

 

Objektivet på 150-500mm har et alsidigt zoomområde, der ikke blot giver fotografen mulighed for at tage nærbilleder af vilde dyr og planter men samtidig zoome ud og tage billeder af det omgivende landskab. Objektivet er kompakt og fantastisk til billeder af vilde dyr, naturen og sportsbegivenheder. Objektivet på 11-20mm er et fantastisk og kompakt ultra-vidvinkelobjektiv til fotografering af alt fra landskaber til livet i byen.

 

 

 

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD

 

Det nye telezoomobjektiv 150-500mm f/5-6.7 er skabt til Sonys full-frame systemkameraer med E-fatning og er konstrueret med hovedvægten lagt på en kompakt størrelse og brugervenlighed uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

 

Objektivet er bare 209,6 mm langt med en maksimal diameter på 93 mm, hvilket er en forbløffende kompakt størrelse for et 500mm teleobjektiv med zoom til full-frame. Selv når det er zoomet ind til 500mm, er objektivet bemærkelsesværdigt kompakt med en længde på kun 283 mm og en vægt på 1725 gram (uden stativfatning).

 

Det nye objektiv har mange nye spændende funktioner som fx fleksibel zoomlås, strop til rem og indbygget plade til quick-release, der er kompatibel med Arca-Swiss. Funktionen med fleksibel zoomlås lader fotografen låse objektivet i alle zoompositioner øjeblikkeligt ved at skyde zoomringen frem og tilbage. Det forhindrer, at objektivet zoomer ind eller ud ved en fejl på grund af vægten. Der findes også en normal knap med zoomlås, der forhindrer objektivhuset i at zomme under transport. Pladen til quick-release er kompatibel med Arca-Swiss og er udformet, så det giver et godt greb. Det er lavet af magnesium for at reducere vægten og har et hul til udstyr med strop.

 

Objektivet på 150-500mm har den meget robuste fokusmekanisme VXD AF med lineær motor, der giver en meget høj hastighed og præcise bevægelser samt sikrer en hurtigt reagerende ydelse.

Selv ved optagelser på 500mm tele fokuserer objektivet hurtigt, komfortabelt og nøjagtigt på alle optagelsesafstande, fra nær til fjern.

 

Fokussporingen er stærkt forbedret og gør det nemmere at tage billeder af motiver i hurtig bevægelse som fx fotografering af sportsbegivenheder, fugle og fly. Det sikrer, at du aldrig går glip af dramatiske, handlingsfyldte øjeblikke, uanset om du tager stillbilleder eller optager video. Den lineære motor reducerer også støj og vibrationer fra fokuseringen og gør objektivet ideelt til optagelse af billeder og videoer i miljøer med lavt støjniveau.

 

Objektivet har Tamrons populære VC-billedstabilisering med op til 4 f-stop reduktion af rystelser og mulighed for at skifte mellem tre indstillinger (1: Standard, 2: Kun til panorering og 3: ramme-prioritet). Funktionen giver en enestående billedstabilisering og effektiv reduktion af billedsløring forårsaget af rystelser med kameraet.

 

Konstruktionen består af 25 elementer i 16 grupper, herunder en XLD-linse (ekstralav spredning), fem LD- linseelementer (lav spredning) og to hybride asfæriske linseelementer, der effektivt kontrollerer aberration, herunder aksial kromatisk aberration. Linserne har Tamrons berømte BBAR-G2-belægning, der reducerer genskin og refleksioner til et minimum og giver flere billeddetaljer.

 

Objektivet har en nærgrænse på 0,6 m på 150mm og 1,8 m på 500mm. Det er modstandsdygtigt over for fugt og har en fluorbelægning, der gør det muligt at bruge objektivet selv under barske vejrforhold. Det er kompatibelt med mange af de populære funktioner i Sonys kameraer, herunder hurtig hybrid autofokus og øjenprioriteret autofokus.

 

De vigtigste specifikationer

 • Kompakt ultra-teleobjektiv med zoom
 • Forbavsende billedkvalitet
 • Hurtig autofokus
 • Billedstabilisering med op til 4 f-stop
 • Modstandsdygtig over for fugt
 • Rotationsvinklen for zoom mellem 150-500 mm er blot 75 grader
 • Modlysblænde med bøjelig, beskyttende forside

 

 

 

 

 

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

 

Det nye objektiv 11-20mm f/2.8 er verdens første ultra-vidvinkelobjektiv med zoom og en lysstyrke på f/2.8 til Sonys APS-C systemkameraer med E-fatning. Objektivet er meget lille (kun 86,2 mm) til trods for sin lysstyrke på f/2.8 og er et perfekt match for Sonys kompakte systemkameraer med APS-C-sensor.

 

Man kan takket være objektivets alsidige brændvidde nyde en storslået verden af ultra-vidvinkelfotografi på 11mm (svarende til 16,5 mm med full-frame) og samtidig have et objektiv, der er velegnet til lejlighedsvise fotos af fx bylivet med en brændvidde på 20mm (svarende til 30mm på full-frame).

 

Objektivet 11-20mm f/2.8 er kun 86,2 mm langt og vejer blot 335 gram. Det er bemærkelsesværdigt kompakt og let af et ultra-vidvinkelobjektiv med zoom og en lysstyrke på f/2.8 at være.

Objektivet består af 12 linseelementer i 10 grupper. To GM-linseelementer (Glass Molded Aspherical) sikrer en høj opløsning i hele billedfladen fra kant til kant. Et XLD (ekstra lav spredning) og to LD (lav spredning) linseelementer giver skarpe billeder med høj korrektion af optisk aberration.

Objektivet benytter også Tamrons berømte BBAR-G2-belægning, der reducerer genskin og refleksioner til et minimum og giver flere billeddetaljer, når motivet er baggrundsbelyst. Ved at kombinere alle disse funktioner giver objektivet skarpe billeder fra kant til kant med naturlige farver og en fantastisk bokeh.

Den fantastiske nærgrænse på 0,15 m ved 11mm og 0,24 m ved 20mm er en yderligere spændende detalje ved objektivet. Det giver et forbløffende maksimalt forstørrelsesforhold på 1:4 på 11mm!

 

Objektivet er modstandsdygtigt over for fugt og har en fluorbelægning, der gør det muligt at bruge objektivet selv under barske vejrforhold. Det er kompatibelt med mange af funktionerne i Sonys kameraer, herunder hurtig hybrid autofokus og øjenprioriteret autofokus samt har en RXD-stepmotor, der er usædvanligt lydsvag og perfekt til videobrugere.

 

 

De vigtigste specifikationer

 • Kompakt ultra-vidvinkel
 • Fantastisk nærgrænse
 • Forbavsende billedkvalitet
 • Modstandsdygtig over for fugt

 

 

 

Pris og levering:

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD kan leveres fra slutningen af juni 2021.

Vejledende udsalgspris er DKK 7.299,- 

 

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD kan leveres fra begyndelsen af juni 2021.

Vejledende udsalgspris er DKK 12.399,-

 

Flere oplysninger fås ved at kontakte karsten.rath@focusnordic.dk

 

 


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Henrik Heise
Country Manager Sales Denmark
Henrik Heise