2014-09-11 07:01Presse meddelelse

Ricoh lancerer sit første action-kamera

null

Ricoh har allerede tidligere lanceret modeller til brug under ekstreme forhold, og mange bruger dem som action-kameraer, eftersom de tåler stød og er vandtætte, men det som virkelig udmærker de rendyrkede action-kameraer, er det ekstreme vidvinkelobjektiv. Det har Ricoh nu også taget fat på og lancerer nu en rendyrket action-model, WG-M1.


”Ricoh har jo allerede tidligere vist, at de kan lave kameraer, som kan tåle lidt af hvert, som kan tåle stød og er vandtætte, og faktum er, at mange bruger dem som action-kameraer”, siger Per Skog, Nordic Marketing Manager hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør. ”Den store forskel med denne specialversion er vidvinkelfunktionen, som tager billeder med en billedvinkel på 160 grader, samt at der også kommer et stort udbud af beslag og tilbehør til denne model”.


Designet til ekstremt brug

Robust, tåler stød, i et kulderesistent og vandtæt design. Kameraet er vandtæt ned til 10 meters dybde, uden noget ekstra undervandshus, i op til en time (svarer til IPX8 eller JIS Class 8), kan klare et fald på op til 2 meter, støvtæt og kulderesistent ned til -10º C.
Kameraet leveres med karabinhage, så den nemt kan sættes fast på fx en rygsæk.

Kameraet kommer i to farver, sort og orange.


Teknisk fuldt udstyret

Kameraet har en CMOS-sensor med 14 mio. pixels og serieoptagelse med op til 10 billeder/sekund. Video optages i Fuld HD med 30 billeder/sekund, og der er mange smarte funktioner indbygget, som fx: 

 • ”Motion detection” – kameraet starter automatisk optagelse, når noget rører sig foran kameraet),
 • ”Loop recording” – kameraet optager uden afbrydelse og skaber filmfiler på fem eller ti minutter,
 • ”High-speed movie” – kameraet optager højhastighedsvideo til afspilning i slow-motion.
 • ”Time-Lapse movie” – kameraet skaber selv ægte Time-Lapse-film (intervaloptaget video)

Endvidere har kameraet fire valgbare billedvinkler, Vidvinkel (160º), Medium (modsvarer normalobjektiv), nærbilled- og undervandstilstand. I undervandstilstand gives en billedvinkel på ca. 97º


Smartphone support

Ved at installere en app specielt til WG-M1 kan kameraet styres fra en smartphone eller tablet. Ud over at mange af kameraets funktioner kan styres via app’en, fx udløseren, kan man også se optaget video i realtid, og overføre billeder og video trådløst.


Tilbehør

Kameraet leveres med karabinhage og et beslag til dobbeltklæbende tape, som gør det nemt at montere kameraet på de fleste overflader.

Ud over det kommer der en række tilbehørsdele, fx:

 • O-MA1531 WG Grip Adapter – giver WG-M1 et ekstra sikkert greb, et perfekt tilbehør når kameraet skal holdes i hånden med handsker på.
 • O-MA1532 WG Angle Adapter – med hjælp af dette tredelte tilbehør kan kameraet stilles i en præcis vinkel.
 • O-CM1532 WG Adhesive Mount – dette tilbehør fungerer som beslag for den medfølgende dobbeltklæbende tape, men med en bredere overfalde og sikrere hold ved ekstreme aktiviteter.
 • O-CM1533 WG Wrist Strap Mount – designet til at sætte kameraet rundt om din arm eller en rørformet genstand.
 • O-CM1534 WG Peg Mount – designet til at montere kameraet på jorden, perfekt til fx at filme et golfslag.
 • O-CM1535 WG Magnet Mount – gør det nemt at sætte kameraet fast på metalgenstande.
 • O-CM1536 WG Helmet Strap Mount – rem til at sætte kameraet fast på en hjelm.

Pris og levering
Levering af kameraet starter ultimo oktober til følgende vejl. udsalgspris:

Ricoh WG-M1, DKK 1.799,-


Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Ricoh/Pentax og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, Tamron, Velbon, Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Gorillapod, Samyang, Lensbaby, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak, Polaroid og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath