2015-04-23 08:01Presse meddelelse

Ricoh lancerer ny version af flagskibsmodellen, Pentax K-3. Den nye model får betegnelsen K-3 II og har en række spændende forbedringer og nyheder.

null

Den nye K-3 II er forbedret på en række punkter og har også en del interessante nyheder, som fx indbygget GPS, forbedret billedstabilisering og en ny billedforbedringsteknik ”Pixel Shift Resolution System”.

Vores mest populære og toptestede kamera nogensinde bliver nu endnu bedre” siger Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør.

Høj opløsning

Pentax K-3 II har en 24,35 megapixel CMOS-sensor og Pentax’s unikke anti-moaré-funktion i stedet for anti-aliasing-filter. Dette i kombination med PRIME III billedprocessoren (samme som i 645z) sikrer, at man får maksimal billedydeevne ud af sensoren.

Pixel Shift Resolution System

En ny unik teknik bringer billedresultatet til nye niveauer. Med denne funktion tager kameraet fire billeder i hurtig rækkefølge, hvor sensoren flyttes en pixel per billede. Billederne lægges derefter sammen og forskellen bliver, at hver pixel har fuld farveinformation i stedet for bare en farve som med konventionel teknik. Resultatet er mere farvekorrekte billeder, og dermed højere billedkvalitet. Teknikken er mulig, da Pentax har indbygget billedstabilisering i kamerahuset til forskel fra mange andre producenter. Man udnytter helt enkelt sensorens bevægelighed til flere funktioner end billedstabilisering.

Indbygget GPS som giver mere end stedsinformation

En anden funktion, der benytter Pixel Shift Resolution Systemet, er ”Astro Tracer-funktionen”.

Tidligere Pentax-modeller har været længe været verdensmestre i at fotografere nattehimlen takket være sin ”Astro Tracer-funktion” men dette har krævet et løst GPS-modul. Nu er funktionen for første gang indbygget i kameraet, hvilket gør det lettere for dem, som ønsker at fotografere stjerner, planeter og andre himmellegemer, som bevæger sig i forhold til jorden, med lang eksponeringstid. Kameraet udregner, hvilken bevægelse der kræves, og sensoren justeres automatisk derefter. På denne måde opnår man skarpe billeder uden stribeeffekter på fx månen, planeter eller stjerner, som har bevæget sig under eksponeringstiden.

Alt det gode findes stadigvæk

Alle de populære funktioner som gjorde K-3 populær, og som har gjort, at kameraet har vundet mange tests, fx vejrbeskyttelse, hurtig serieoptagelse, ISO op til 51200, LCD med hele 1.037.000 billedpunkter, samt dobbelte kortindgange, findes stadigvæk.

Pris og levering

Kameraet er til levering ultimo maj til følgende vejledende udsalgspriser:

Pentax K-3 II kamerahus, DKK 7.999,-

Pentax K-3 II med 18-55mm WR, DKK 8.999,-

Pentax K-3 II med 18-135mm WR, DKK 10.399,-

Pentax K-3 II med 16-85mm WR, DKK 11.999,-

Den nuværende K-3 model kører videre, da den sælges i et andet prissegment.

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Ricoh/Pentax, Lytro, Polaroid og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, Tamron, Velbon, Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Gorillapod, Samyang, Lensbaby, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak, Polaroid og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath