2014-04-15 07:00Presse meddelelse

Pentax satser på stor sensor og 51,4 mio. pixels

null

Nu kommer der en ny model i Pentax mellemformat-serien, Pentax 645Z. Der er mange store forbedringer sammenlignet med den prisbelønnede forgænger 645D fra 2010.

Der er mange spændende nyheder i dette kamera, men også meget er gået videre fra 645D som fx vejrbeskyttelsen, som brugerne sætter stor pris på”, siger Lasse Ericson hos Focus Nordic, nordens største fotodistributør.

Meget nyt

Pentax 645Z har fået en nyudviklet CMOS-sensor med 51,4 mio. pixels, serieoptagelse med 3 billeder per sekund, en højopløst drejelig LCD-skærm og nyt avanceret autofokus-system med liveview-funktion. En rigtig spændende nyhed er, at kameraet kan optage video i Full-HD. Det i kombination med den store sensor (43,8x32,8mm) forventes at give helt nye målgrupper for dette kamera.

Processor og manglen på filter

Den nye CMOS-sensor i kombination med Prime III processoren giver et meget lavt støjniveau, selv ved høje ISO-værdier. Pentax 645Z har en ISO-indstilling på helt op til 204.800. Designet uden lavpasfilter gør, at mest mulig billedkvalitet fra sensoren udnyttes.

Hastighed der imponerer

645Z kan tage op til 10 billeder i RAW-format (eller 30 i JPEG) ved maks. hastigheden 3 billeder per sekund. Kameraet understøtter de nye UHS-1-kort og USB 3.0.

Nyt forbedret AF-system

Det nye AF-modul, SAFOX 11 med 27 sensorer, heraf 25 i kryds, giver perfekt præcision med et stort arbejdsområde -3EV til +18EV (ved ISO100 og 23º), hvilket også muliggør fokusering på motiver, hvor det menneskelige øje ikke kan fokusere. Takket være den nye liveview-funktion kan fotografen finjustere skarphedsindstillingen med LCD-skærmens kontrast-detekterende AF, eller ved at forstørre billedet.

LCD-skærmen

Den nye drejelige LCD-skærm på 3,2” har hele 1.037.000 billedpunkter. For at lette udendørsfotografering har skærmen en konstruktion uden luft mellem lagene, hvilket mindsker problemer med refleksioner og strejflys.
Videooptagelse i Full-HD

645Z optager video i Full-HD (1920x1080 i 60i/30p) med H.264-format. Den store sensor giver fantastiske muligheder for en smuk uskarphed (bokéh) ved optagelse. Der er også mulighed for intervaloptagelse i 4K (3840x2160 pixels i Motion JPEG eller AVI-format).

Vejrbeskyttelse

Til forskel fra mange andre kameraer med denne sensorstørrelse er 645Z konstrueret til også at kunne fungere som et udendørs kamera. Ud over vejrbeskyttelse er kameraet også meget robust, og meget af kameraet er produceret i magnesium, som har den fordel at det ikke bliver for tungt.

Smartphone-support

Ved at bruge Pentax Flu Card 16GB (medfølger ikke), kan man styre og udløse kameraet fra sin smartphone, se live-billeder på sin telefon, gemme og overføre.

Optisk søger

Den optiske søger gengiver 98% af det faktiske billede, og der er blevet lagt meget vægt på at få den gjort lysstærk og behagelig at kigge i.

Dobbelte kortpladser

Dobbelte kortpladser til SD-kort. Understøtter også de nye SDXC UHS-1-kort.
Overførsel kan ske fra kameraet via USB 3,0.

HDR

Indbygget HDR (High Dynamic Range), som også fungerer med RAW-format.
Funktionen indebærer, at kameraet tager tre billeder meget hurtigt efter hinanden, og derefter lægger billederne sammen til ét. Dette gør, at den rette eksponering opnås i både lyse og mørke områder af billedet.

Pris og levering

Kameraet kommer på markedet ultimo maj 2014 til følgende vejl. udsalgspriser:

Pentax 645Z kamerahus, DKK 78.599,-
Pentax 645Z kamerahus med DFA 55mm F/2,8, DKK 88.499,-

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Ricoh/Pentax og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, SanDisk, Tamron, Velbon, Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Gorillapod, Samyang, Lensbaby, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath