2019-01-31 09:02Presse meddelelse

​Pentax lancerer vidvinkler til full-frame og APS-C

null

Kompakt format og topkvalitet både optisk og mekanisk karakteriserer de nye objektiver Pentax FA 35mm f/2 og zoomoptikken Pentax DA 11-18mm f/2.8.

Ricoh-Pentax opdaterer sit sortiment med to nye højkvalitets vidvinkelobjektiver, der begge er rettet mod brugere, der sætter pris på byggekvalitet i topklassen og høj optisk ydeevne, men samtidig ønsker at holde størrelse og vægt på et minimum. Det ene objektiv har en brændvidde på 35 mm, en maksimal lysstyrke på f/2 og er skabt til full-frame-kameraer. Det andet er et zoomobjektiv med et fokusområde på 11-18 mm, der kan bruges på Pentax-kameraer med APS-C sensor.


HD Pentax FA 35mm f/2 til full-frame er et klassisk vidvinkelobjektiv med mekanisk blændering, en nærgrænse på kun 30 cm og et kompakt format, der passer til fotografering i hverdagen, gadefotografering, rejser og endda portrætter. Objektivet har et design, der matcher Pentaxs nyeste spejlreflekskameraer og vejer kun 193 gram. HD Pentax FA 35mm f/2 kan også bruges på kameraer med APS-C-sensorer, hvor det fungerer som en optik med en standard brændvidde på omkring 52 mm.

Hybrid-asfæriske elementer bruges til at sikre maksimal skarphed over hele billedfladen, selv når skydes med store blændeåbninger. Multilayer HD-belægning (High Definition antirefleksbehandling) på glasfladerne øger lysgennemstrømningen og minimerer risikoen for refleksioner, genskin og lysstrejf, der kan reducere billedkontrasten. Frontelementet har desuden SP-belægning (Super Protect), der afviser vand og fedt, og gør det nemt at rengøre. En modlysblænde medfølger.

Pris og levering

Levering af HD Pentax FA 35mm f/2 begynder i slutningen af februar.

Pris: 3 659,- kroner


Specifikationer

HD Pentax FA 35mm f/2

Brændvidde: 35 mm
Største blændeåbning: 2.0
Billedformat: 24 × 36 mm (full-frame). Virker også til APS-C
Objektivfatning: KAF3

Fokusering: Autofokus
Billedstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 6 linseelementer / 5 grupper
Mindste blændeåbning: 22
Nærgrænse: 30 cm
Maksimal forstørrelse: 0.17x (skala 1:5.9)

Antal blændelameller: 6
Filterdiameter: 49 mm
Længde: 45 mm
Diameter: 64 mm

Vægt:193 gram
Medfølgende tilbehør: Modlysblænde, objektivdæksler


HD Pentax DA 11-18mm f/2,8 ED DC AW er en lysstærk vidvinkelzoom til kameraer med APS-C sensorer. Dens fremragende skarphed og opløsning selv ved fuld blændeåbning på f/2.8 gør dette objektiv til en perfekt repræsentant for Pentaxs topklasse Star-serie. Brændviddeområdet svarer til 17-27,5mm på et full-frame-kamera, og sammen med en nærgrænse på kun 30 cm giver det gode kreative muligheder til for eksempel landskabsfotografering samt billeder af bymiljøer, festivaler og reportage. Objektivet har en solid, vejrbestandig konstruktion, der kan klare selv regnfulde eller støvede vejrforhold.

En DC-motor giver rolig og lydsvag fokus, og objektivet har også en mekanisme, der giver mulighed for at skifte øjeblikkeligt mellem automatisk og manuel fokus. Ni afrundede blændelameller giver en rund blændeåbning til at sikre en blød og flot bokeh, mens en flerlags HD-belægning giver høj kontrast under alle lysforhold og bidrager til Pentaxs udsøgte farvegengivelse. En vand- og fedtafvisende SP-belægning sikrer, at frontlinselementet forbliver rent med minimalt behov for vedligeholdelse.

Pris og levering

Levering af HD Pentax DA 11-18mm f/2.8 ED DC AWbegynder i slutningen af februar.

Pris: 12 899,- kroner


Specifikationer 

HD Pentax DA 11-18mm f/2,8 ED DC AW

Brændvidde: 11-18 mm
Største blændeåbning: 2.8
Billedformat: APS-C
Objektivfatning: KAF3

Fokusering: Autofokus
Billedstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 16 linseelementer / 11 grupper
Mindste blændeåbning: 22
Nærgrænse: 30 cm
Maksimal forstørrelse: 0.10x (skala 1:10)

Antal blændelameller: 9
Filterdiameter: 82 mm
Længde: 100 mm
Diameter: 90 mm

Vægt:704 gram
Medfølgende tilbehør: Modlysblænde, objektivdæksler

For yderligere information: karsten.rath@focusnordic.dk

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath