2013-01-07 15:00Presse meddelelse

Pentax lancerer nyt avanceret kompaktkamera

null

Pentax MX-1 er en ny model med avancerede specifikationer, som bl.a: 1/1.7” bagbelyst CMOS-sensor med 12MP, drejelig 3” LCD-skærm med 920,000 pixels og fotografering i RAW-format. Det er et moderne digitalkamera i retrodesign til den som savner fornemmelsen af de gamle analoge klenodier.

Nøglefunktioner

1.  Objektivet
Pentax MX-1 er udstyret med en 4x optisk zoom (svarende til 28-112mm i 35mm format) med lysstyrke F/1.8 til f/2.5. Takket være den store sensor, kombineret med det lysstærke objektiv, kan kameraet give en smuk bokeh (sløring) af baggrunde, der minder om billeder taget med SLR. Derudover har kameraet en super makro funktion, der kan skabe dramatiske nærbilleder af objekter så tæt på som 1 cm fra den forreste linse. Kameraet har også et såkaldt intelligent zoom, der øger zoomområdet på 7.8x, op til 218mm (svarende til 35mm format) uden forringelse af billedkvaliteten.

2. Sensor
MX-1 har en nyudviklet bagbelyst CMOS-sensor med 12 megapixel, som tillader ISO-indstilling op til 12800 med lav støj.

3. Design
Retrodesignet i eksklusive materialer i form af metal, og en gummieret overflade giver en lækker følelse og finish. Et moderne digitalkamera til den som savner fornemmelsen af de gamle analoge klenodier.

4. Professionelle funktioner
Kameraet har låse og indstillingsmuligheder som et systemkamera og kan tage billeder i RAW-format (DNG som i princippet er kompatibelt med alle billedbehandlingsprogrammer).

5. Dobbelt billedstabilisering
MX-1 har både digital- og  mekanisk billedstabilisering (sensor-shift).

6. Stor drejelig LCD-skærm
Den 3” store LCD-skærm er højopløst med hele 920,000 pixels, og den er drejelig for maksimal bekvemmelighed.

7. Video optagelse
MX-1 optager i fuld HD (1920 x 1080 pixels, i 16:9, 30 billeder per sekund) i  H.264-format. Den har en decideret optager-knap og mulighed for at optage både slow-motion & time-lapse*.

* I disse tilstande, er opløsningen begrænset til VGA-størrelse (640 x 480 pixels).

8. Øvrige funktioner

I.  Automatisk pop-up flash

II.  Fjernbetjent sensorer både på for-/bagside

III.  Digital niveau-indikator (2-vejs)

IV.  15 digitale filtre, bl.a: miniature og legetøjskamera.

V.  En række kreative funktioner som fx: Stretch, Small Face-filter og Collage-funktion.

VI.  Mulighed for at vælge proportioner (4:3, 16:9. 3:2, 1:1)

VII.  SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE til PENTAX RICOH IMAGING RAW, software til fremstilling af RAW-filer.

VIII. Kompatibel med Eye-Fi trådløst hukommelseskort.

Pris og tilgængelighed

Pentax MX-1 leveres i løbet af februar og kommer til at koste DKK. 3.999,- inkl. moms.

For mere information kontakt: Malene Strange Jacobsen på malene.jacobsen@focusnordic.dk

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Nordens største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores største agenturer inden for foto er Pentax og Panasonic, og på tilbehørssiden har vi Lowepro, SanDisk, Tamron, Velbon, Carl Zeiss, Metz, Jobo, Steiner, Kowa, Hähnel, Energizer, Gorillapod, Samyang, Lensbaby, B+W, Kenko, Nissin, LensPen, Ilford, Kodak og Novoflex. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk


Kontakt personer

Kirstine Lindholm
Product Manager
Kirstine Lindholm
Mikael Westheimer
CEO
Mikael Westheimer
Karsten Rath
Business Development Director
Karsten Rath