2021-07-16 07:00Presse meddelelse

PENTAX lancerer et opdateret 16-50 mm zoomobjektiv

Ricoh lancerer objektivet HD PENTAX-DA 16-50mm f/2.8 ED PLM AW.  Standardzoomobjektivet med stor blænde, der er designet som en del af den nye generation Star-serie til brug sammen med PENTAX’s digitale SLR-kameraer med APS-C-format, kommer med en blændeåbning på f/2.8 over hele zoomområdet, hvilket giver en usædvanlig optisk ydelse.

Optikken er fuldstændig nydesignet, og den nyeste optiske design teknologi bruges til at sikre billeder med høj opløsning og høj kontrast selv med åben blænde. Objektivet har sammenlignet med det eksisterende objektiv SMC PENTAX-DA 16-50mm f/2.8 ED AL[IF]SDM, der blev lanceret i juli 2007, en stærkt forbedret billedydelse.

For første gang er der i et objektiv med stor blænde indbygget en PLM-motor (impulsmotor) for at sikre, at autofokusfunktionen fungerer med høj hastighed og lavt støjniveau. Objektivet er også finindstillet til større anvendelighed ved manuel brug af fokus. Det nye zoomobjektiv giver brugeren mulighed for at nyde fotografering efter vedkommendes egne præferencer.

Vigtigste data:

En ny generation af objektiver til optimal billedkvalitet
Objektivet, der er designet som en del af den nye generation Star-serien, reducerer forskellige aberrationer til et minimum og giver skarpe, klare billeder ikke bare i midten af billedet men også ved kanterne. Objektivet giver en usædvanligt høj opløsning og fremragende kontrast selv med åben blænde og tager flotte billeder med en blød overgang af bokeh-effekten (defokus) og en ægte dybdeskarphed.

Autofokus med høj hastighed og en minimums nærgrænse på 0,3 m
Objektivet kommer med et nydesignet optisk system med en lettere og mere kompakt fokuslinsegruppe. En avanceret PLM-motor (impulsmotor) sikrer en blød autofokusfunktion med høj hastighed og minimeret støjniveau.

Elektromagnetisk diafragmamekanisme
Objektivet har en elektromagnetisk diafragmakontrolmekanisme, der sikrer eksponeringskontrol med høj præcision. Brugeren kan også optage videoklip med automatisk eksponeringskontrol, selv når der er betydelige forskelle i lysstyrken under optagelserne. Et cirkulært diafragma med ni lameller giver en naturlig flot bokeh-effekt (defokus).

Støvtæt, vejrbestandig konstruktion
Zoomobjektivet, der er udviklet til alt slags vejr, er støvtæt og vejrbestandigt for at forhindre, at vand og støv trænger ind i objektivet. En SP-belægning (Super Protect) beskytter overfladen på objektivets forside mod støv og pletter.

Nem manuel betjening
Fokussystemet Quick-Shift giver øjeblikkelig adgang af skift til manuel fokus. Systemet kan bruges under autofokusering, når motivet er låst i fokus med autofokusfunktionen ved at trykke udløserknappen til kameraets lukker halvvejs ned.


Pris og levering
HD PENTAX-DA 16-50mm f/2.8 ED PLM AW kan fås i begyndelsen af august 2021
Den vejledende udsalgspris er: DKK 12.899,- (inkl. moms)
Flere oplysninger fås ved at kontakte karsten.rath@focusnordic.dk

 


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk

Kontakt personer

Mikael Westheimer
Country Manager
Mikael Westheimer
Henrik Heise
Sales & Key Account Manager
Henrik Heise