2021-01-08 07:00Presse meddelelse

Nyt objektiv med forbavsende ydelse til landskabsentusiaster

Producenten NiSi er kendt af fleste landskabs- og arkitekturfotografer for at være et verdensførende brand, der producerer filtre af den bedste kvalitet til krævende fotografer over hele verden. NiSi udvider nu sit produktudvalg med det nye og spændende vidvinkelobjektiv på 15mm f/4, der er udviklet til brug med full-frame sensorer.

 

Der er tale om et ultravidvinkel-objektiv med manuel fokus til fire forskellige fatninger, nemlig Sony E, Canon RF, Nikon Z og Fujifilm X.

Den lette konstruktion på kun 470 gram passer perfekt til systemkameraer, og objektivet er nemt at tage med til alt fra natur- og astrofotografi til gade-, action- og portrætfotografi, hvor man får et enestående bredt perspektiv at arbejde med.

Objektivet har et forbløffende billedfelt på 112°, der er bredere end det normale billedfelt for en brændvidde på 15mm. Det svarer faktisk til en brændvidde på 14,5 mm!

Objektivhuset er fremstillet 100% af metal, og det giver høj holdbarhed og tryghed selv ved brug i hårdføre miljøer. Fokusringen har et kugleleje, der giver god betjening med nemme og nøjagtige indstillinger.

Både forside og bagside er matte for at undgå refleksioner og genskin. 

Fronten har et filtergevind på 72mm og understøtter cirkulære standardfiltre på 72mm samt selvfølgelig de populære filterholdersystemer på 100mm fra NiSi. Det giver mulighed for at eksperimentere under optagelserne og drage fuld nytte af dine forskellige filtre.

Optikkonstruktionen består af 12 elementer i 10 grupper med ét dobbeltsidet asfærisk linseelement og to linseelementer med ekstra lav spredning for at opnå den bedst mulige ydelse. Takket være opbygningen af optikken giver objektivet minimal kromatisk aberration, forvrængning og vignettering.

Objektivet bruger en særlig antirefleks-belægning til at forbedre lystransmissionen og reducere refleksioner i objektivet samt genskin.

Objektivet kan takket være de 10 lige blændelameller skabe en starburst-effekt (lysstråler) allerede fra f/4 og op til f/22, og der er ingen genskin i forbindelse med lysstrålerne på grund af optikkens opbygning. Det bryder paradigmet om, at der skal bruges en lille blænde til at skabe starburst-effekter.

Objektivets nærgrænse er 20 cm, og det hjælper dig med at kunne skabe en forbløffende visuel effekt med nærbilleder af motiverne i forgrunden, mens du stadig får omgivelserne med i baggrunden.

 

Pris og levering

Det nye objektiv kan leveres i januar 2021 til en vejledende udsalgspris på 4449,- kroner.

Flere oplysninger fås ved at kontakte lasse.ericson@focusnordic.se

 

De vigtigste specifikationer

  • Fås til fire forskellige fatninger: Sony E/Canon RF/Nikon Z/Fujifilm X
  • Fantastisk optisk ydelse
  • 10 lige blændelameller kan producere en starburst-effekt allerede fra f/4 og op til f/22
  • Optikken består af 12 elementer i 10 grupper med ét dobbeltsidet asfærisk linseelement og to linseelementer med ekstra lav spredning
  • Lille nærgrænse på 0,2 m
  • Filtergevind på 72mm til standardfiltre

 

 


Om Focus Nordic – Denmark

Focus Nordic Denmark i Rødovre ved København er en del af Europas største fotodistributør, Focus Nordic. Vores sortiment omfatter en række af de største agenturer inden for foto og tilbehør. Vores agenturer er Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun og Rotolight. Derudover har vi vores egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem af BSCI, som arbejder for bedre arbejdsvilkår. Se mere på www.focusnordic.dk

Kontakt personer

Mikael Westheimer
Country Manager
Mikael Westheimer
Henrik Heise
Sales & Key Account Manager
Henrik Heise